Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ!

 Από την συλλογικότητα «Ενάργεια» λάβαμε στις  9 Οκτωβρίου 2020  το παρακάτω κείμενο και  δημοσιεύουμε ένα μεγάλο τμήμα του.

Ο ηθικός και πολιτικός ξεπεσμός της διοίκησης του Βύρωνα σταματημό δεν έχει...

Τα «δυο μέτρα και δύο σταθμά» του Δημάρχου  Άκη Κατωπόδη


Ο θεσμικός Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Το αλά «δώστε πόνο» παραλήρημα του Αντιδημάρχου


Αγαπητοί συμπολίτες,

υποτίθεται ότι την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Βύρωνα θα συζητείτο το με Αρ. Πρωτ.: 12452/07-07-2020 Αίτημα των πολιτών των συλλογικοτήτων «Ενάργεια» και «Βύρωνας και τριγύρω» που είχε ως κεντρικό του θέμα τις φθορές στις ασφαλτοστρώσεις – μπετοστρώσεις των ετών 2017-2018 και 2019, αλλά και την χορήγηση στοιχείων:
β) Να μας χορηγηθούν οι συμβάσεις των μπετοστρώσεων καθώς και τα Πρωτόκολλα Οριστικής παραλαβής των παραπάνω έργων.
γ) Να δημιουργηθεί μια διαπαραταξιακή Επιτροπή, με τη συμμετοχή και των Μηχανικών της συλλογικότητας «Ενάργεια» και της  κίνησης πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω»που θα καταγράψει όλα τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στα έργα οδοποιίας που έχουν μέχρι σήμερα εκτελεστεί (ασφαλτοστρώσεις-μπετοστρώσεις 2017-2018) ή εκτελούνται αυτή τη στιγμή (2019-2020) και η οποία θα ελέγξει τα προαναφερθέντα στοιχεία του β) αιτήματος.

Ολόκληρο το Αίτημα μπορείτε να το διαβάσετε στο τέλος του κειμένου, στις ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ, μαζί με την ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ των πολιτών, για το συγκεκριμένο θέμα, προς το σύνολο των προοδευτικών δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. 

Όμως, αντί για την συζήτηση του προαναφερομένου θέματος, «απολαύσαμε» στην ζωντανή σύνδεση της τηλεδιάσκεψης μέσα από το Youtube, ένα, ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ, 15λεπτο θεατρικό μονόπρακτο παραλήρημα του Αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών Βύρωνα, γεμάτο «πόνο» διανθισμένο με εμπάθεια, στα όρια της μνησικακίας, και ανακρίβειες, στα όρια της διασποράς ψευδών ειδήσεων...

Και δυστυχώς είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στα περισσότερα από αυτά (δεν θα τον ακολουθήσουμε στο ολίσθημά του) που ο ευρισκόμενος σε σύγχυση Αντιδήμαρχος είπε γιατί, «κυρίες κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, και συμπολίτες μας, τα πράγματα δεν έχουν καθόλου έτσι» όπως τα ακούσατε!

Για την κατανόηση του κειμένου αλλά και του τίτλου του άρθρου είναι απαραίτητες δύο παρενθέσεις: α) της συμπεριφοράς του Δημάρχου και β) της συμπεριφοράς του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Α) Τα «δυο μέτρα και δύο σταθμά» του Δημάρχου  Άκη Κατωπόδη

Όταν στην 5η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της Δευτέρας, 9 Μαρτίου 2020, κατά τη συζήτηση του 2ου θέματος της ημερήσιας διάταξης: «Αίτημα Πολιτών Βύρωνα - Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) αναφορικά με κακοτεχνίες οδοστρωμάτων στο Δήμο Βύρωνα της εργολαβίας χρονικής περιόδου 2010-2011», ο εισηγητής του θέματος, κος Βούρτσης, αναγιγνώσκει απόσπασμα (προσέξτε) από τα Πρακτικά της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 22 Ιουλίου 2015, ο Δήμαρχος Άκης Κατωπόδης ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ τον διακόπτει, για να πει ότι, δεν είναι δόκιμο και σωστό να υπάρχει αναφορά στον κύριο Ζούμπο από τη στιγμή που, το πρόσωπο που αναφερόταν στα πρακτικά, δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση [κρατείστε το αυτό]. 

Κος ΒΟΥΡΤΣΗΣ (μέλος της συλλογικότητας «Ενάργεια»), διαβάζει το απόσπασμα της ομιλίας (δήλωσης-μαρτυρίας) του πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών επί δημαρχίας Νίκου Χαρδαλιά:
«…  …. Δεν εισακούστηκα ούτε από τον πρώην Δήμαρχο ούτε από την ηγεσία της Τεχνικής Υπηρεσίας σε αυτό το θέμα και έπρεπε να κάνω πίσω». Πιο κάτω αναφέρει ότι για να γίνει η τοποθέτηση…
ΔΗΜΑΡΧΟΣ:
Ο κύριος Ζούμπος λείπει τώρα που ρωτάτε και αναφέρεστε.
Κος ΒΟΥΡΤΣΗΣ:
Το γνωρίζω αλλά είναι από τα πρακτικά…
ΔΗΜΑΡΧΟΣ:
Δεν είναι δόκιμο. Εγώ δεν έχω με τον κύριο Ζούμπο τίποτα, αλλά δεν είναι σωστό, νομίζω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ κύριος Πλακίδας:
Ναι, επειδή δεν έχει κληθεί κιόλας δεν είναι παρών για να…
Κος ΒΟΥΡΤΣΗΣ:
Προσέξτε, μιλάω για τα πρακτικά τα οποία έχουν εδώ πέρα συζητηθεί. Να τα δείτε, να τα καταθέσω.

Δεν τήρησε όμως την ίδια στάση ο Δήμαρχος Άκης Κατωπόδης στη συνεδρίαση της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου 2020.
Κατά την «υποτιθέμενη» συζήτηση του προαναφερομένου θέματος, υπάρχει από τον Αντιδήμαρχο διαρκής αναφορά στο όνομα του δημότη κυρίου Βούρτση, ο οποίος δεν ήταν παρών ούτε καν στην τηλεδιάσκεψη, αλλά το δόκιμο και το σωστό, είχε παύσει να ισχύει για τον θεατή Δήμαρχο, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ότι, δεν είναι θιασώτης της πολιτικής του κυρίου Θεοδωρικάκου, ασχέτως αν τον νόμο Θεοδωρικάκου, όπως αποδείχτηκε, τον εφαρμόζει! Η συμπεριφορά αυτή, στην Ελληνική γλώσσα, χαρακτηρίζεται ως υποκρισία. Ο Δήμαρχος ψηφίζει κατά του νόμου Θεοδωρικάκου, αλλά τον εφαρμόζει, επειδή, δεν έκανε όσα έπρεπε να πράξει για να μην καταλήξει να εφαρμόζει εκείνα τα οποία καταγγέλλει και δεν υποστηρίζει… Δηλαδή, υποκρισία και δήλωση ανικανότητας, σε ένα πακέτο μαζί!

Β) Ο θεσμικός Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
 
Διαβάσατε παραπάνω τη φράση αυτή:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι, επειδή δεν έχει κληθεί κιόλας δεν είναι παρών για να…

Ο θεσμικός Πρόεδρος, τότε, είχε συνηγορήσει στα λεγόμενα του Δημάρχου, άφησε όμως τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, όπως θα δείτε παρακάτω, να μιλά επί ένα 15λεπτο ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ και να καταφέρεται εναντίον του δημότη κ. Βούρτση, ο οποίος δεν ήταν παρών  στη συνεδρίαση.

Ο θεσμικός Πρόεδρος, ο οποίος, προσέξτε, όταν κατατέθηκε το Αίτημα από τους πολίτες, τους ενημέρωσε ότι δεν θα συζητηθεί, γιατί υποτίθεται ότι είχε ήδη συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και όταν εκείνοι του «υπέδειξαν» ότι δεν έπρεπε να κρίνει μόνον από τον τίτλο, αλλά να διαβάσει καλά το αίτημα, γιατί αυτό αναφερόταν στις μπετοστρώσεις-ασφαλτοστρώσεις των ετών 2017-2018 και 2019, και όχι στην εργολαβία του 2010 ή στις πρόσφατες και εν εξελίξει του 2020, που όντως είχαν συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, και μάλιστα, υπήρξε και λεπτομερής ανακοίνωση της Τεχνικής Υπηρεσίας, ναι μεν αναθεώρησε την αρχική του απόφαση, αλλά κατά παράβαση του Άρθρου 5, παρ. 6 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που αναφέρει ότι το Δ.Σ., συζητά υποχρεωτικά σε ένα μήνα προτάσεις που κατατίθενται σ` αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα -θυμηθείτε το Αίτημα έκανε λόγο για συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιοτους «πρότεινε» να παίξουν το τηλεπαιχνίδι «το Μεγάλο Παζάρι», ως εξής:

Σημείωση: Λόγο του ότι το κείμενο είναι μεγάλο μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο  ΕΔΩ https://vironasipolimas.blogspot.com

ΠΟΛΙΤΕΣ  ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου