Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Στις 23 Νοεμβρίου 2020 η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την παιδεία.

Δια ζώσης συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ενώ η δημοτική αρχή Βύρωνα εμμένει στις τηλεδιασκέψεις. 


 Με ανακοίνωση η δημοτική αρχή γνωστοποίησε ότι η αναβληθείσα  συνεδρίαση της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2020 για την παιδεία θα γίνει στις  23 Νοεμβρίου.

Στην ανακοίνωση η δημοτική αρχή ασκεί κριτική στις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης γιατί ζήτησαν αναβολή αναφέροντας ότι,  Η αντιπολίτευση με προσχηματικά και αντικρουόμενα επιχειρήματα όπως (η πρόωρη ή η καθυστερημένη σύγκληση του συμβουλίου,  η μη κοινοποίηση υπομνήματος μιας σχολικής μονάδας που όμως δεν είχε κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο, ή η μη πρόσκληση όλων των Συλλόγων Γονέων ενώ είχε προσκληθεί η Ένωση Γονέων που τους εκπροσωπεί κ.α.) ζήτησε  την αναβολή της συζήτησης. Μέριμνα και στόχος της δημοτικής αρχής ήταν η διεξαγωγή μιας ελεύθερης, αλλά παράλληλα συνεκτικής και διεξοδικής συζήτησης πάνω σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα της εκπαίδευσης χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ ΕΔΩ    http://politestouvirona.blogspot.com, ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Η δημοτική αρχή επιδίωξε η  συζήτηση να γίνει χωρίς την συμμετοχή  όλων των εμπλεκομένων.

 

Και αυτή η συνεδρίαση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης;

Να επισημάνουμε ότι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου γίνονται με τηλεδιάσκεψη, παρά το ότι όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει να γίνονται δια ζώσης η συνεδρίαση του Δ.Σ, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοιο. Έχει προταθεί ότι θα μπορούσαν να γίνονται οι συνεδριάσεις σε χώρο όπως ο δημοτικός κινηματογράφος  Λουΐζα ή στα Άστρα.

Η θέση αυτή της αντιπολίτευσης βρίσκει την σθεναρή άρνηση της δημοτικής αρχής και του προέδρου του Δ.Σ κ. Πλακίδα Γ., επικαλούμενη την νομοθεσία για το κορονοιο και την νομιμότητα.  

 Δια ζώσης συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Την στιγμή που στο Δήμο Βύρωνα οι συνεδριάσεις γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ –συνδικαλιστικό όργανο των Δήμων-συνεδρίασε δια ζώσης την Τετάρτη 21 Οκτωβριου2020, στις 12:00.

Διαβάστε την πρόσκληση

 

Συνεδρίαση Δ.Σ.  ΚΕΔΕ

 

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, στις 12:00, θα συνεδριάσει δια ζώσης το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στην αίθουσα  «Olympia» του ξενοδοχείου Divani Caravel (Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 2).

Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί, όπως γίνεται παγίως και οι Πρόεδροι των ΠΕΔ της χώρας.

 Η συνεδρίαση γίνεται σε αίθουσα που επιτρέπει την παρουσία των μελών του ΔΣ με τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας που ισχύουν λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

 Η συνεδρίαση του ΔΣ θα μεταδοθεί απ’ ευθείας μέσα από σελίδα της ΚΕΔΕ  και από το κανάλι της Ένωσης στο youtube

Πολύ νομιμότητα αλλά κατά το δοκούν, βλέπουμε από την μεριά της δημοτικής αρχής της πόλης.

 Μήπως γιατί αυτό βολεύει;

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου