Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΡΩΝΑ κ. ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ γράφει στα παλιά του τα παπούτσια..........

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΡΩΝΑ  κ. ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ 

γράφει στα παλιά του τα παπούτσια  την πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

 


Στο καλάθι των αχρήστων πετά ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Κατωπόδης την πρόσφατη απόφαση -5 Οκτωβρίου- του δημοτικού συμβούλιου, που ψηφίσαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Στην πρόσκληση που στάλθηκε για την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στις 13 Οκτωβρίου 2020 περιλαμβάνεται στο 2ο  Θ Ε Μ Α:

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΕΝΔΡΟΣΤΟΙΧΙΩΝ 2020-2021».

 Γίνεται πλέον φανερό ότι η ηγετική ομάδα που διοικεί το Δήμο με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Κατωπόδη, δεν έχει κανένα δισταγμό, αν και είναι μειοψηφούσα παράταξη, να επιβάλει την πολιτική της παρόλες τις διαφωνίες της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και του σωματείου εργαζομένων.

 

Η επιμονή και εμμονή του κ. Κατωπόδη στην πολιτική εκχώρηση υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες μέσα από επιζήμιες για το κοινωνικό συμφέρον συμβάσεις είναι μια συνειδητή πολιτική του επιλογή, όσο και αν προσπαθεί και με την ιδιότητα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ να την παρουσιάζει ως δήθεν λύση ανάγκης και προσωρινή. Γυρνώντας από ραδιόφωνο, σε ραδιόφωνο προσπαθώντας να πείσει για την πολιτική του, λέγοντας συνειδητά ανακρίβειες, ψαρεύοντας στα θολά νερά. 

 Η συγκεκριμένη δημοτική αρχή που διοικεί το Δήμο έξι χρόνια τώρα, δεν έκανε τίποτα, δεν πήρε έστω μια πρωτοβουλία για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες του Δήμου, να αγοραστεί εξοπλισμός κ.λ..π . Το αντίθετο με την πολιτική της απαξιώνει τις υπηρεσίες και δημιουργεί τετελεσμένα γεγονότα για να οδηγεί τα πράγματα σε συμβάσεις με ιδιώτες και εργολάβους όλο και περισσότερο.

Πρόκειται για μια αντιδημοκρατική πολιτική, γεμάτη αλαζονεία και αυταρχισμό, που αθωώνει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ.

 Όσο και αν προσπαθεί με ψευδεπίγραφες εκκλήσεις προς ορισμένες παρατάξεις της αντιπολίτευσης για να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν δήθεν. Την ίδια ώρα που απευθύνει έκκληση για συνεργασία τους έχει αποκλείσει ακόμα και από την ιστοσελίδα του Δήμου. Αυτό που κάνει ο Δήμαρχος της μειοψηφίας είναι να διοικεί αντιδημοκρατικά, αυταρχικά και να κερδίζει χρόνο.

Οι  δημοτικές παρατάξεις  που ενστερνίζονται τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, πολλές φορές βρίσκονται σε αμηχανία αφού βλέπουν τη δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόζει και να επιβάλει  ανάλογες νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές πολιτικές.

 Τα λαϊκά στρώματα της πόλης, οι νέοι, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, που είναι τα θύματα αυτής της εφαρμοζόμενης πολιτικής κυβέρνησης και δημοτικής αρχής, οφείλουν να πάρουν πρωτοβουλίες  και μαζικά να αμφισβητήσουν αυτή την πολιτική.

 Οι δημοτικές παρατάξεις που έχουν πράγματι διαφορετικές πολιτικές από τις ασκούμενες αντιλαϊκές και νεοφιλελεύθερες, οφείλουν να βρουν τον τρόπο και τον δρόμο επικοινωνίας με το λαό και να μιλήσουν στην καρδιά των πολιτών, που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές, προσπαθώντας να συμβάλουν στην κινητοποίηση του.

 Για να γίνει αυτό δεν αρκούν οι παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο αλλά είναι αναγκαία μια πιο ουσιαστική και δυναμική παρέμβαση και  δια ζώσης επικοινωνία με τους πολίτες.   

                                                                                   ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου