Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Το Σ.τ.Ε. ξηλώνει τον «μεγάλο περίπατο» του Μπακογιάννη

Έκθετος ο δήμαρχος Αθηναίων                

 Ο «μεγάλος περίπατος» του Δημάρχου Αθηναίων κ. Μπακογιάννη που  εξαρχής είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους ίδιους τους Αθηναίους πολίτες, για την μεγάλη ταλαιπωρία  που είδαν ξαφνικά  να εισβάλει στη ζωή και την καθημερινότητά τους.


Πολλοί ήταν αυτοί,- φορείς και πολίτες- που είχαν εναντιωθεί στην απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων γι’ αυτό το χωρίς κανένα σχέδιο, αντιαισθητικό, κοστοβόρο εγχείρημα.

Το ΣτΕ ακυρώνει ουσιαστικά τις παρεμβάσεις αυτές και η απόφαση αυτή ανακουφίζει τους  Αθηναίους που  καταταλαιπωρήθηκαν από τον "μεγάλο περίπατο", του κ. Μπακογιάννη.

Κατά της ΚΥΑ προσέφυγε στο ΣτΕ Αθηναίος πολίτης.

 Η αίτησή του έγινε δεκτή από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας που απέρριψε ως προσχηματική την επίκληση της πανδημίας για την επιβολή των απαγορεύσεων.

 Πρόκειται για την παράλογη ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε δέκα ημέρες μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το έργο. Εδωσε το «πράσινο φως» για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του έργου, επιβάλλοντας απαγορεύσεις που δεν ίσχυσαν ούτε την περίοδο του ολικού lockdown.

 Η ΚΥΑ «δεν ευρίσκει εξουσιοδοτικό έρεισμα στις διατάξεις των ΠΝΠ της 25.2.2020 και της 20.3.2020, κατ’ επίκληση των οποίων εξεδόθη, και πρέπει, ως εκ τούτου, να ακυρωθεί», αναφέρει το ΣτΕ, σύμφωνα με το οποίο οι προβλέψεις της ΚΥΑ δεν συνιστούν πράγματι μέτρα με σκοπό την ανάγκη αποτροπής του κινδύνου διάδοσης του κορονοϊού, αλλά αποτελούν αμιγώς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Κατά συνέπεια, «δύνανται να θεσπισθούν με τήρηση των πάγιων νομοθετικών διατάξεων και των εκεί προβλεπόμενων διαδικασιών». Παράλληλα, το ΣτΕ ακυρώνει και την απόφαση του υπουργείου Υποδομών για παράταση των μέτρων της ΚΥΑ μέχρι τις 21 Νοεμβρίου.

Πάει... περίπατο
Βάση της απόφασης του ΣτΕ, ο "μεγάλος περίπατος" όπως τον γνώρισαν και τον χλεύασαν οι Αθηναίοι πάει... περίπατο. Ωστόσο ο δήμαρχος Αθηναίων παραμένει έκθετος απέναντι στα εκατομμύρια πολιτών που ταλαιπωρήθηκαν επί μήνες. Κυρίως όμως για την κατασπατάληση 2 εκατομμυρίων ευρώ για ζαρντινιέρες, παγκάκια, ψευδοπιπεριές και άλλων επιπλέον κονδυλίων  για τη συντήρησή τους.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου