Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Οι εργαζόμενοι του δήμου καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή για περιορισμό του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και προσλήψεων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με τις ψήφους 14 δημοτικών συμβούλων μόνο της συμπολίτευσης, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα στη συνεδρίαση του στις 17 Ιουλίου αποφάσισε να ζητήσει την έγκριση μόνο 22 θέσεων για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας. 

Πρόκειται για ένα αριθμό που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας για να υπάρχει καθημερινή και ουσιαστική καθαριότητα στη πόλη (περισυλλογή, μεταφορά απορριμμάτων και ογκώδη αντικειμένων, οδοκαθαρισμό, ανακύκλωση, πλύσιμο κάδων, επισκευή και συντήρηση οχημάτων κ.λπ.) 

Η δημοτική αρχή ενώ γνωρίζει ότι: οι ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας είναι πολύ μεγαλύτερες σε ανθρώπινο δυναμικό, ότι θα φύγουν 56 εργαζόμενοι που λήγουν οι συμβάσεις τους, από το Δεκέμβριο έως το Μάρτιο του 2018, ότι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα είναι μηδενικές για τους Δήμους το 2018-19, ότι θα συνταξιοδοτηθούν εργαζόμενοι το επόμενο διάστημα, παρόλα αυτά επιμένει σε ένα πολύ μικρό αριθμό πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. 
Επικαλείται η Δημοτική αρχή ότι δεν φτάνουν τα χρήματα από τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι πολίτες για να κάνει περισσότερες προσλήψεις μόνιμης σταθερής εργασίας. 

Αυτό δεν ισχύει. Όταν εισπράττει 4.5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν μέσω της ΔΕΗ οι πολίτες, όταν έχουν μειωθεί τα λειτουργικά έξοδα της υπηρεσίας καθαριότητας, (μείωση αριθμού εργαζομένων και μείωση του μισθού τους έως και 45%, μείωση του όγκου των απορριμμάτων, λιγότερα χρήματα για το τέλος ταφής, δρομολόγια, καύσιμα κ.λπ.).

Είναι πασιφανές ότι η δημοτική αρχή δαπανά μέρος των χρημάτων που πληρώνουν οι πολίτες για την καθαριότητα (ανταποδοτικά τέλη) για να καλύψει λειτουργικές δαπάνες άλλων υπηρεσιών του Δήμου, ενώ θα έπρεπε να διεκδικεί αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης -η οποία έχει μειωθεί έως 60% στους δήμους- για τις λειτουργικές ανάγκες του δήμου.

Πρόκειται για μια πολιτική διαχείρισης των ανταποδοτικών τελών σε βάρος των πολιτών.

Είναι προφανές ότι με την πολιτική της αυτή η δημοτική αρχή θέλει να έχει τη δυνατότητα να προσλαμβάνει και να απασχολεί στο Δήμο εργαζόμενους με διάφορες συμβάσεις ελαστικής εργασίας και προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που δεν έχουν κανένα μισθολογικό κόστος για το Δήμο, με μισθούς πείνας και εξαθλίωσης. Ακόμα η έλλειψη προσωπικού μπορεί να αξιοποιηθεί για να γίνουν εκχωρήσεις τμημάτων της καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών σε ιδιώτες. 

Την ίδια στιγμή αρνείται και δεν απαντά στο αίτημα του σωματείου να διεκδικηθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφτούν οι ανάγκες όλων των υπηρεσιών του Δήμου (τεχνική υπηρεσία, πράσινο, κοινωνική υπηρεσία, παιδικοί σταθμοί, κολυμβητήριο, αθλητισμός κ.λπ). Ενώ γνωρίζει ότι θα φύγουν οι 80 εργαζόμενοι συμβασιούχοι με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που εργάζονται στο Δήμο τον επόμενο Δεκέμβριο. Δεν συντάσσεται με το αίτημα του σωματείου ότι και οι εργαζόμενοι με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας που εργάζονται στο Δήμο πρέπει να πληρώνονται με την συλλογική σύμβαση των εργαζομένων στους δήμους. 

Η Δημοτική αρχή με την πολιτική της αυτή, συντάσσεται με τη μνημονική πολιτική της συγκυβέρνησης και τη στρατηγική του κεφαλαίου, που δεν θέλουν μόνιμη σταθερή εργασία, αλλά επιδιώκουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας ανακυκλώνοντας τους ανέργους. 

Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική της δημοτικής αρχής και απαιτούμε να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά μας. 

Να ανακληθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να επανεξετάσει τη θέση της η δημοτική αρχή και να καταθέσει αίτημα για τον αναγκαίο αριθμό πρόσληψης προσωπικού με μόνιμη σταθερή εργασία σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες και τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα. Διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμης σταθερής εργασίας σε όλες τις υπηρεσίας του Δήμου. 

Εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης και στους εργαζόμενους με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας. 

Το Δ.Σ.

Βύρωνας, 18 Ιουλίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου