Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Σε νέες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο δήμο για τις προσλήψεις στην καθαριότητα - Σάββατο 22/7 και Δευτέρα 24/7

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του Δήμου, όπως είχαν προαναγγείλλει, απαιτώντας να μην υποβαθμιστούν περαιτέρω οι υπηρεσίες καθαριότητας και να γίνουν αυξημένες προσλήψεις για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες.

Ο πρόσφατος αγώνας των εργαζομένων στους ΟΤΑ δίνει το δικαίωμα στους δήμους εντός συγκεκριμένης προθεσμίας να προβούν σε προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού. Η δημοτική αρχή ήδη αποφάσισε την πρόσληψη μόνο 22 ατόμων -αριθμός που δεν καλύπτει τις ανάγκες.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν έντονα κατανοώντας πως η συνεχή μείωση του προσωπικού ουσιαστικά εισάγει σε δεύτερο χρόνο την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου, αφού με το υπάρχον προσωπικό θα καταλήξει η υπηρεσία να υπολειτουργεί και στην καλύτερη περίπτωση οι ανάγκες θα καλύπτονται με συμβασιούχους αμειβόμενους με υποκατώτατους μισθούς σε ομηρία, ενώ στη χειρότερη θα έλθουν συμβάσεις με ιδιώτες (βλ. και σχετική ανακοίνωσή τους εδώ).


Η δημοτική αρχή αντί να ευθυγραμιστεί με τους εργαζόμενους για να υπάρχουν υπηρεσίες με κοινωνικό πρόσημο και να διεκδικήσει από την κεντρική διοίκηση και το κράτος επιπλέον χρήματα επιλέγει να καταγγείλλει το σωματείο εργαζομένων (βλ. εδώ) και να υπερασπιστεί τις πολιτικές συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα και την επιπλέον αφαίμαξη των πολιτών. Είναι κοινό μυστικό πως πόροι της καθαριότητας, χρήματα παρμένα απ'ευθείας από τη τσέπη των δημοτών, εδώ και χρόνια χρησιμοποιούνται για να καλύπτονται άλλες ανάγκες στον δήμο. Η δημοτική αρχή δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από το να κατακρατά χρήματα της καθαριότητας πληρωμένα από εμάς για να κλείνει άλλες τρύπες του δήμου. Αυτό το ονομάζει "συμμάζεμα των οικονομικών".

Έχουμε διαφωνήσει ως συλλογικότητα επανειλημμένα με την πολιτική της δημοτικής αρχής για την καθαριότητα, έτσι όπως είχε διατυπωθεί και στο ΤΣΔΑ που είχε υποβάλλει. Η διαφωνία αυτή υπαγορεύεται από το συμφέρον που έχουμε όλοι ως κάτοικοι, γιατί πρόκειται για μια πολιτική αντιπεριβαλλοντολογική, δασοκτόνα, υποβάθμισης των υπηρεσιών της καθαριότητας, με βήματα για την περαιτέρω ιδιωτικοποίησή της. Μια πολιτική που δεν χρησιμοποιεί τα χρήματα που δίνουν οι δημότες για τις υπηρεσίες που τα εισπράττουν και που θα έχει βαρύτατες συνέπειες για την πόλη.

Υποστηρίζουμε τους εργαζόμενους του δήμου στον αγώνα τους για μια υπηρεσία καθαριότητας με κοινωνικό πρόσημο, δημόσια, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ανακύκλωση, αποτελεσματική και με επαρκές προσωπικό κανονικά αμειβόμενο.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση των εργαζομένων για τις κινητοποιήσεις τους:

Οι εργαζόμενοι στον δήμο Βύρωνα
συνεχίζουμε τον αγώνα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες όλων των υπηρεσιών.

Να  γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις
μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.
Χρήματα που πληρώνουν οι πολίτες (δημοτικά τέλη)
 για την καθαριότητα, να μην δαπανώνται
για τις ανάγκες άλλων υπηρεσιών.

Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις ορισμένου χρόνου
και στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με υποκατώτατο μισθό.

Ίση αμοιβή για ίδια εργασία. Οι εργαζόμενοι με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας να πληρώνονται με τη συλλογική σύμβαση των εργαζομένων στους Δήμους.

ΟΧΙ στην αντεργατική μνημονιακή πολιτική.
Όχι στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των Δήμων.

Απαιτούμε από τη Δημοτική αρχή να σεβαστεί τα αιτήματά μας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22  ΚΥΡΙΑΚΗ 23 Ιουλίου  ΑΠΟΧΗ από την καθαριότητα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 Ιουλίου                       ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ                                                                             για όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο, 9 -11 π.μ.
 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9.30  π.μ. στο Δημαρχείο.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου