Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Νεκρή εργαζόμενη στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Ζωγράφου

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Νεκρή 60χρονη εργαζόμενη στην καθαριότητα στο Δήμο Ζωγράφου

To βράδυ της Παρασκευής 30 Ιουνίου γύρω στις 12, μέσα στο γενικό χαμό για να μαζευτούν οι τόνοι των σκουπιδιών, άφησε την τελευταία της πνοή, λίγο πριν ανέβει στο απορριμματοφόρο στο χώρο του ΓΚΑΡΑΖ του Δήμου Ζωγράφου, η 60χρονη Nτανιέλα Πρελορέντζου, μητέρα τεσσάρων παιδιών.
Η Ντανιέλα είχε γίνει τα δυο τελευταία χρόνια αόριστου χρόνου στην υπηρεσία  καθαριότητας μετά από δικαστική απόφαση.
Σύμφωνα με εργαζομένους του Δήμου Ζωγράφου, προσήλθε στην υπηρεσία για να αναλάβει εργασία και να βοηθήσει  στην περισυλλογή απορριμμάτων.
Λίγο πριν πιάσει δουλειά και ενώ θα πήγαινε με το μηχανάκι της στο απορριμματοφόρο, αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Οι συνάδελφοι της, της  προσέφεραν  τις πρώτες βοήθειες και κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Τα ακριβή αίτια του θανάτου της δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, πιθανά να πρόκειται για καρδιακό επεισόδιο.  
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η δουλειά του εργάτη- εργάτριας καθαριότητας, γιατί είναι δύσκολη, κουραστική, επικίνδυνη και ανθυγιεινή  πόσο μάλιστα και με τέτοιες κλιματολογικές συνθήκες. Αυτές τις ημέρες μετά τις κινητοποιήσεις οι συνθήκες εργασίας είναι ακόμη πιο δύσκολες και χρειάζεται να τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας, να χρησιμοποιούνται τα μέσα ατομικής προστασίας, να αποτρέπεται η εντατικοποίηση που οδηγεί πολλές φορές σε οδυνηρά αποτελέσματα. Όπως χρειάζεται να μειωθεί και το ανώτατο όριο ηλικίας.  Σύνταξη στα 55 χρόνια  για άνδρες και γυναίκες σε αυτές τις εργασίες που είναι πολύ βαριές και ανθυγιεινές.
Έξαλλου δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το τελευταία χρόνια των μνημονίων έχουν αυξηθεί τα εργατικά ατυχήματα ακόμα και τα θανατηφόρα.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και στους συναδέλφους της.
Καλό σου ταξίδι Ντανιέλα.

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 1 Ιούλη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου