Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου προς τους δημότες του Βύρωνα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
Βύρωνας, 23 Ιουλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Ακινητοποιημένα έμειναν το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουλίου τα απορριμματοφόρα στον Δήμο Βύρωνα με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στη αποχή από την εργασία που κάλεσε το Σωματείο των εργαζομένων. Αύριο Δευτέρα θα κάνουμε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 9-11 π.μ. όλοι οι εργαζόμενοι- μόνιμοι, συμβασιούχοι, κοινωφελή εργασία- σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και θα συγκεντρωθούμε στο Δημαρχείο στις 9.30 π.μ. 


Εάν τα σκουπίδια έμειναν στους δρόμους και ξεχειλίζουν οι κάδοι των απορριμμάτων την ευθύνη έχει η δημοτική αρχή που πεισματικά επιδεικνύει μια αλαζονική συμπεριφορά και αρνείται να αποδεχτεί αιτήματα που δεν σχετίζονται ούτε με αυξήσεις μισθών -κάτι που θα ήταν δικαιολογημένο-, αλλά με την καλύτερη καθαριότητα στη πόλη και τη δημιουργία νέων θέσεων μόνιμης σταθερής εργασίας. Ζητάμε κατανόηση από τους πολίτες για την όποια ταλαιπωρία υφίστανται, πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι ο αγώνας μας έχει μοναδικό σκοπό την βέλτιστη λειτουργία της υπηρεσίας και την καλύτερη αξιοποίηση των δημοτικών τελών αποκλειστικά και μόνο για την καθαριότητα, για την όποια προορίζονται. 

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα απαιτώντας να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες όλων των υπηρεσιών του Δήμου. Δεν αγωνιζόμαστε έχοντας δήθεν πολιτικές σκοπιμότητες όπως ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή της η δημοτική και ο δήμαρχος κ. Κατωπόδης. Αγωνιζόμαστε για μια πιο καθαρή, ανθρώπινη πόλη, για να επαρκούν οι εργαζόμενοι για τον καθαρισμό της και να υπάρχει μόνιμη σχέση εργασίας, αφού οι ανάγκες για τον καθαρισμό της πόλης είναι πάγιες και καθημερινές. Για αυτό απαιτούμε να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα. Ακόμη απαιτούμε τα πανάκριβα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι πολίτες για την καθαριότητα, να μην δαπανώνται για τις ανάγκες άλλων υπηρεσιών. 

Η Δημοτική αρχή δογματικά και αλαζονικά επιμένει στην πρόσληψη ενός περιορισμένου αριθμού -22- εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει πως ο αριθμός αυτός δεν καλύπτει τις ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας και γνωρίζει ότι συμβάσεις 56 εργαζομένων λήγουν από αρχές Δεκεμβρίου έως 31 Μαρτίου 2018.

Ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την πρόσληψη περισσοτέρων μονίμων εργαζομένων, όταν η ίδια δηλώνει ότι τα οικονομικά του Δήμου είναι σε καλή κατάσταση. Η επιμονή της αυτή οφείλεται στην μνημονιακή πολιτική της, γιατί θέλει να μπορεί να προσλαμβάνει εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας και με διάφορα προγράμματα όπως η κοινωφελή εργασία και να ανακυκλώνει τους ανέργους. ΔΕΝ είναι με τη μόνιμη σταθερή εργασία. Με την πολιτική της συντάσσεται και βάζει πλάτη να εφαρμόζονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, με ελάχιστα δικαιώματα και υποκατώτατο μισθό πείνας και φτωχοποίησης. Όσο και να προσπαθεί δεν μπορεί να κρύψει ότι συντάσσεται και εφαρμόζει τις μνημονιακές αντεργατικές πολιτικές.

Οι εργαζόμενοι λέμε: Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις ορισμένου χρόνου και στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με υποκατώτατο μισθό. 

Απαιτούμε: Ίση αμοιβή για ίδια εργασία. Οι εργαζόμενοι με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας να πληρώνονται με τη συλλογική σύμβαση των εργαζομένων στους Δήμους.

ΟΧΙ στην αντεργατική μνημονιακή πολιτική.

Όχι στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των Δήμων.

Απαιτούμε από τη Δημοτική αρχή να σεβαστεί τα αιτήματά μας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Για την αναδημοσίευση: ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 24 Ιούλη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου