Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ.

Κλείστε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής,
αυτής της συμμορίας της Ναζιστικής

Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ αντιφασιστική συγκέντρωση μνήμης στο Κερατσίνι
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Lefteris Partsalis / SOOCΧιλιάδες αντιφασίστες –ιδιαίτερα νέοι, νέες- ανταποκρινόμενοι στο κάλεσα αριστερών, αντιφασιστικών συλλογικοτήτων, εργατικών σωματείων και αντιεξουσιαστών, συγκεντρώθηκαν το Σάββατο μετά τις 6μμ στην πλατεία συντάγματος και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή".

Η πορεία έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του μουσικού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής. Αυγής Ρουπακιά, το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013.

Οι διαδηλωτές απαιτώντας την καταδίκη των δολοφόνων και με κυρίαρχα συνθήματα "Ο Παύλος Ζει, τσακίστε τους ΝΑΖΙ", "Κλείστε τα γραφεία της Χ.Α, αυτής της συμμορίας της Ναζιστικής", κατευθύνθηκαν προς την οδό Μεσογείων όπου είναι τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης.

Όταν οι διαδηλωτές έφτασαν μπροστά στα γραφεία της αμερικανικής πρεσβείας, αντίκρισαν τις κλούβες της ελληνικής αστυνομίας να περιφρουρούν και προστατεύουν την πρεσβεία βροντοφώναζαν."Η πιο μεγάλη γιάφκα των τρομοκρατών είναι η πρεσβεία των Αμερικανών".

Όταν έφτασε η πορεία στην αρχή της οδού Μεσογείων οι διαδηλωτές βρέθηκαν μπροστά σε κλούβες της αστυνομίας που τους έκλεισαν το δρόμο, ώστε να μην μπορέσουν να πλησιάσουν τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης. 

Ακολούθησαν μικρής έκτασης επεισόδια, η αστυνομία έκανε χρυσή χημικών για να διαλύσει τους διαδηλωτές και προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές . 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις. 

Στο Βύρωνα το Κοινωνικό Κέντρο Λαμπηδόνα την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε συζήτηση με τον Κώστα Παπαδάκη, δικηγόρο, συνήγορο πολίτικης αγωγής κατά της Χρυσής. Αυγής και την Κατερίνα Παρδαλη εκ μέρους της Λαμπηδόνας. Όσοι παραβρέθηκαν στη συζήτηση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την εξέλιξη της δίκης της φασιστικής δολοφονικής οργάνωσης και την προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρείται, ώστε η εγκληματική συμμορία να πέσει στα μαλακά.

Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ αντιφασιστική συγκέντρωση μνήμης στο Κερατσίνι, η οποία θα ξεκινήσει από το μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και θα συνεχίσει με πορεία στις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Στις 8 μ.μ έναντι της πύλης Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά, πλησίον του ηλεκτρικού σταθμού, η οικογένεια καλεί σε συναυλία με ελεύθερη είσοδο και πλήθος καλλιτεχνών. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 17 Σεπτεμβρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου