Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Ο "άριστος" συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ με το "μαϊμού" μεταπτυχιακό καταδικάστηκε

Καταδίκη στον «άριστο» συνδικαλιστή της ΝΔ
Αναδημοσίευση από εδώ.
Το θέμα το είχε αποκαλύψει η Αυγή - Καταπέλτης για το μεγαλοστέλεχος της ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ Βασίλη Πολυμερόπουλο ήταν το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για το επίμαχο “μεταπτυχιακό”

Ένοχος για «χρήση υφ’ αρπαγής ψευδούς βεβαίωσης» κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Βασίλης Πολυμερόπουλος, με την υπ’ αριθμόν 26124 απόφαση και ημερομηνία 15/09/2017.

Συγκεκριμένα, όπως είχε προκύψει από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής κατέθεσε το 2006 στο Δήμο Αθηναίων πιστοποιητικό παρακολούθησης μαθημάτων Μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών και όχι Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών επιπέδου master.

Ανατρέχοντας στη διαδρομή του κ. Πολυμερόπουλου στον Δήμο της Αθήνας, ο γαλάζιος αρχισυνδικαλιστής, με τη βοήθεια του “πτυχίου” που απέκτησε το 2006 παρακολουθώντας το ετήσιο σεμινάριο “Ευρωπαϊκή Ένωση και αναπτυσσόμενες χώρες” από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα το “Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων - Β’ Ευρωπαϊκή Έδρα Jean Monnet”, είχε μισθολογικά οφέλη για μια ολόκληρη δεκαετία καθώς το υπηρεσιακό συμβούλιο τον είχε αναβαθμίσει κατατάσσοντάς τον στον κλάδο ΠΕ1. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα το 2013, ο κ. Πολυμερόπουλος, και πάλι με βάση το “μεταπτυχιακό” του, μοριοδοτήθηκε εις βάρος δεκάδων άλλων συνυποψηφίων του στον Δήμο τους οποίους υπερκέρασε στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων.

Είναι χαρακτηριστικό πως το “μεταπτυχιακό” απέδωσε 160 επιπλέον μόρια στον συνδικαλιστή της Νέας Δημοκρατίας, ανεβάζοντάς τον στη 17η θέση των υποψηφίων προϊσταμένων του δήμου και βοηθώντας τον τελικά να τοποθετηθεί επικεφαλής αρχικά της Διεύθυνσης Παιδείας και στη συνέχεια των ΚΕΠ. Όπως αναφέρει και το πόρισμα των επιθεωρητών, χωρίς το “μεταπτυχιακό” και τα σχετικά μόρια ο κ. Πολυμερόπουλος θα είχε καταταγεί στην 42η θέση του διαγωνισμού επιλογής και θα είχε μείνει εκτός της διαδικασίας προαγωγής.

Να σημειωθεί ότι στο πόρισμα τους οι επιθεωρητές του ΣΕΕΔΔ επικαλούνταν έγγραφη βεβαίωση του Παντείου Πανεπιστημίου προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων το 2014 η οποία ανέφερε πως «ο συγκεκριμένος τίτλος είναι έγκυρος αλλά δεν επέχει ισότιμη θέση Μεταπτυχιακού Διπλώματος ,όπως αυτά απονέμονται σήμερα από το Πανεπιστήμιό μας αλλά αποτελούσε πιστοποιητικό παρακολούθησης που εδίδετο μετά από επιτυχή συμμετοχή σε εξετάσεις και υποστήριξη διπλωματικής εργασίας».

"Η καταδικαστική απόφαση της Δικαιοσύνης για τον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Πολυμερόπουλο, αποδεικνύει την «αριστεία» στις παρανομίες, που κατέχει το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη", σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: alfavita.gr - 22 Σεπτεμβρίου 2017


Υ.Γ. Ο Β. Πολυμερόπουλος μέλος της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. και της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωπος και επικεφαλής της ΔΑΚΕ, πρόεδρος για πολλά χρόνια του συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων, στέλεχος και πολιτευτής της Ν.Δ με ανοιχτή του επιστολή στις 13-11-2016 παρουσίαζε αναλυτικά την διαδικασία απόκτησης του μεταπτυχιακού τίτλου του, καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για συκοφάντηση του από συνδικαλιστές του Δήμου Αθηναίων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας πολιτική διάσταση στο θέμα. 

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 26124 απόφαση και ημερομηνία 15/09/2017 είναι καταπέλτης εναντίον του, αφού τον καταδικάζει για «χρήση υφ’ αρπαγής ψευδούς βεβαίωσης».

Το αποτέλεσμα της χρήσης ψευδούς βεβαίωσης με «πλαστό» τίτλο σπουδών που είχε προσκομίσει προκειμένου να καταλάβει θέση διευθυντή στο δήμο Αθηναίων, είχε ως αποτέλεσμα το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., μέσω του υποτιθέμενου μεταπτυχιακού, να αποκομίσει παρατύπως μισθολογικά και υπηρεσιακά προνόμια. 

Μένει να δούμε εάν επιστρέψει τα επιδόματα που ελάμβανε τα χρόνια που προήχθη σε διευθυντής και προϊστάμενος ανεβαίνοντας τα σκαλιά της ιεραρχίας, παραγκονιζωντας άλλους εργαζόμενους στις κρίσης αξιοποιώντας την ψευδή βεβαίωση που αναβάθμιζε το σεμινάριο του σε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. . 

Πιθανά να μην είναι ο μόνος εργαζόμενος στο δημόσιο και τους ΟΤΑ που έκανε χρήση ψευδής βεβαίωσης για να αναδειχτεί υπηρεσιακά σε στέλεχος στο δημόσιο. 

Σίγουρα τέτοιες πρακτικές πρέπει να είναι όχι μόνο καταδικαστέες αλλά να τιμωρούνται και να επιστρέφουν τα χρήματα που έχουν επωφεληθεί. Υπάρχουν όμως και ποινικές ευθύνες, οι οποίες και πρέπει να αναζητηθούν και να καταλογιστούν. Τέτοιες πρακτικές είναι καταδικαστέες, ηθικά απαράδεκτες, όχι μόνο εκθέτουν αλλά κατασυκοφαντούν τις αξίες και τα ιδανικά του συνδικαλιστικού κινήματος. 

Ευθύνες πιθανό να υπάρχουν και στις υπηρεσίες των ΟΤΑ και του δημοσίου, ακόμα και στα υπηρεσιακά συμβούλια που αποφασίζουν για τις κρίσεις και την επιλογή των διευθυντικών στελεχών. 

Με καθυστέρηση, από την στιγμή που έγινε γνωστό το ζήτημα αυτό για το στέλεχος της η Νέα Δημοκρατία έβγαλε ανακοίνωσή. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει γνωστό ότι «ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, λαμβάνοντας υπόψη το Καταστατικό, τις ιδεολογικές αρχές και θέσεις του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και την υπ’ αριθ. 26124/15-09-2017 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, αποφάσισε την διαγραφή του κ. Πολυμερόπουλου Βασίλη του Κωνσταντίνου από μέλος του Κόμματος, καθώς και την απώλεια των δικαιωμάτων και αξιωμάτων που απορρέουν από αυτήν». 
ΠΟΛΙΤΕΣ του  ΒΥΡΩΝΑ - 23 Σεπτεμβρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου