Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Δήμος Βύρωνα: Ξεκίνησαν οι διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
Οι πολιτικές διεργασίες εν όψη των δημοτικών εκλογών του Μαΐου συνεχίζονται και θα ενταθούν το αμέσως επόμενο διάστημα

Σε όλους της Δήμους και όχι μόνο στους μεγάλους έχουν ξεκινήσει οι πολιτικές διεργασίες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. 

Τι γίνεται στο Δήμο Βύρωνα

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει ήδη γνωστές οι προθέσεις των κ. κ. Κατωπόδη, Γώγου, Μπαντή, Σωτηρόπουλου να είναι και πάλι υποψήφιοι δήμαρχοι. Στο πλαίσιο των διεργασιών δεν λείπουν και οι μετακινήσεις και μεταγραφές μεταξύ των παρατάξεων αυτών. Βολιδοσκοπούνται άτομα που ήταν κυρίως υποψήφια -είτε και στελέχη που δεν ήταν υποψήφιοι- μεταξύ αυτών των παρατάξεων και της παράταξης του κ. Κόνσουλα και επιδιώκουν να τα εντάξουν στον συνδυασμό τους. Πηγαίνοντας προς τις εκλογές θα δούμε πολλές τέτοιες μετακινήσεις και μεταγραφές. Την παράταξη Σωτηρόπουλου φαίνεται να επιλέγουν μεταξύ άλλων ο Χαλικιάς Χριστόφορος, η γιατρός Χίνη Σταυρούλα, ο Χριστοδούλου Λάκη, το στέλεχος της ΑΔΕΔΥ Κουτσουμπέλης Σταύρος, ο Παπαντζίμας Στέφανος. Ενώ άγνωστος παραμένει ο τρόπος που θα κινηθούν Προμπονάς Ιάκωβος, Βαλμάς Ηλίας, Αλεβιζόπουλος Στάθης, Μπούμης Θανάσης και άλλα στελέχη που κινούνται στο λεγόμενο χώρο της κεντροαριστερής παράταξης.

Πρέπει να θεωρείται βέβαιη η αυτόνομη συμμετοχή της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Αριστερής Παρέμβασης στις δημοτικές εκλογές. Δεν διαφαίνεται να θέλουν οι παρατάξεις αυτές να επιδιώξουν, να αναζητήσουν να υπάρξουν συνθέσεις, υπερβάσεις, έτσι ώστε να μαζί και με άλλους να δημιουργηθεί ένας ευρύτερος αριστερός λαϊκός πόλος για την υπεράσπιση των συμφερόντων των πολλών. 

Στην παράταξη του κ. Κόνσουλα Παναγιώτη φαίνεται ότι γίνονται διεργασίες για το μέλλον της, αφού ο κ. Κόνσουλας έχει επανειλημμένα αναφέρει ότι αποχωρεί και δεν θα είναι υποψήφιος. Στελέχη της παράταξης και υποψήφιοι σύμβουλοι φαίνεται ότι θα επιλέξουν διαφορετικούς πολιτικούς δρόμους για να κινηθούν και ορισμένοι διερευνούν την δυνατότητα αυτόνομης καθόδου και δεν αποκλείεται να επιλέξουν την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, αν και είναι δύσκολο. Βέβαιο πρέπει να θεωρείται ότι ο κ. Κόνσουλας δεν θα είναι υποψήφιος, και θα επιλέξει να είναι υποψήφιος είτε για τη περιφέρεια με την παράταξη του κ. Σγουρού, είτε υποψήφιος με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο -σημερινό δήμαρχο στο Δήμο Βούλα, Βάρη, Βουλιαγμένη. Το όνομα του κ. Κόνσουλα περιλαμβάνεται στα νέα ονόματα που ανακοινώθηκαν ότι θα πλαισιώσουν τα σημερινά ενεργά στελέχη του συνδυασμού στα ψηφοδέλτια του Μαΐου. 

Στο χώρο των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων υπάρχει κινητικότητα στην κατεύθυνση να έχουν την δική τους παρουσία στις δημοτικές εκλογές. Δεν αποκλείεται στην κατεύθυνση αυτή να συναντηθούν και με άλλους ανέντακτους ή ενταγμένους πολίτες σε διάφορες συλλογικότητες που αναπτύσσουν κοινωνική και πολιτική δράση στην πόλη και να δημιουργήσουν όλοι μαζί ένα ευρύτερο σχήμα που θα επιδιώξει να αποτελέσει την εναλλακτική ριζοσπαστική απάντηση, για να βγει η πόλη από το τέλμα που έχει περιέλθει, ιδιαίτερα τα χρόνια των μνημονίων με την πολιτική που ασκήθηκε και επιβλήθηκε. 

Διεργασίες και συζητήσεις γίνονται και στους χώρους των οικολόγων και δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμμέτοχη τους στην παράταξη του κ. Κατωπόδη. Κάτι ανάλογο παρατηρείται και σε ανθρώπους που κινούνται στο χώρο των ΑΝΕΛ. Το πιθανότερο είναι να ενταχθούν και να ενσωματωθούν στη "Στάση Βύρωνα" 

Άγνωστο παραμένει ακόμη εάν θα εμφανιστεί παράταξη στα δεξιά των παρατάξεων Γώγου, Μπαντή, από ανθρώπους που τα προηγούμενα χρόνια είτε συμμετείχαν σε διάφορα πλην της αριστεράς ψηφοδέλτια, είτε όχι. Πρόκειται για άτομα που δεν κρύβουν τις δεξιές και ακροδεξιές αντιλήψεις τους. 

Ενώ πρόσωπα που τα προηγούμενα χρόνια είχαν παρουσία, είτε έχουν και σήμερα στα δρώμενα της πόλης, όπως ο γιατρός Ξαρχογιάνης Θόδωρος, Καρατζάς Φίλιππας, Γράψα Ζέφη, Παπαθανασίου Θανάσης, Παπαγεωργίου Ρένα, Καμπανέλης Γιώργος δεν έχουν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους εν όψει των δημοτικών εκλογών. 

Είναι βέβαιο ότι ο νέος εκλογικός νόμος, που είναι αναλογικότερος ως προς την κατανομή των εδρών στο δημοτικό συμβούλιο, δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για όσους και όσες θέλουν να εμφανιστούν στο στίβο των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Βύρωνα και να δοκιμάσουν τις ιδέες τους. 
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 19 Νοέμβρη 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου