Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Ηχηρές απουσίες γονέων και φορέων από τα εγκαίνια προσωρινής στέγασης του 4ου δημοτικού σχολείου Βύρωνα και καταγγελίες για διοργάνωση φιέστας

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Αναδημοσίευση από: vironasipolimas.blogspot.com - 
8/2018 πριν την ολοκλήρωση της ανακαίνισης

Πρόκειται για εγκαίνια... Από τα οποία επέλεξαν να απουσιάζουν οι γονείς και ο σύλλογος εκπαιδευτικών, διαμαρτυρόμενοι για τις ευθύνες της δημοτικής αρχής. 

Στο φόντο της εκδήλωσης όμως παραβρέθηκαν και παρέλασαν άνθρωποι και παράγοντες εκ των οποίων αρκετοί ευθύνονται για την πολιτική που οδήγησε στα γνωστά προβλήματα του 4ου δημοτικού σχολείου.

Όλα αυτά ενώ εδώ και μήνες υπάρχουν δεσμεύσεις από τη δημοτική αρχή για μελέτες και έργα για τα σχολεία Χαραλαμπόπουλου για τα οποία -από όσο γνωρίζουμε- απολύτως τίποτα δεν έχει προχωρήσει προς υλοποίηση.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες κατανοούμε πλήρως τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που νιώθουν κοροϊδευόμενοι και εξαπατημένοι. Επιπλέον αντιμετωπίζουν και τις δυσκολίες μετακίνησης σε μία άλλη περιοχή και γειτονιά σε απόσταση από τις κατοικίες τους.

Και τι ακριβώς κάνουν οι κρατικοί φορείς για την αντιμετώπιση; Επιλέγουν ένα αυθαίρετο κτίσμα της εκκλησίας σε δασική έκταση και με χρήματα του δημοσίου ουσιαστικά το νομιμοποιούν και το ανακαινίζουν ως προσωρινή λύση. Η εκκλησία της Ελλάδος φυσικά και είναι θετική αφού έχει ένα κτήριο ανακαινισμένο που θα της ανήκει για χρήση στο μέλλον ενώ ουσιαστικά γίνεται και η νομιμοποίηση της καταπάτησης. Αλήθεια, θυμάται κανείς από τους διοικούντες πως η εκκλησία διεκδικεί -για χτίσιμο- χιλιάδες στρέμματα σε όλο τον Υμηττό και τον Καρέα ειδικότερα; 

Και αναρωτιόμαστε: Η λύση που επιλέχθηκε ήταν η μοναδική εφικτή; Εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για φιλοξενία στα υπάρχοντα σχολεία έως ότου αποκατασταθεί το κτήριο του 4ου δημοτικού; Έπρεπε ως δήμος να λύσουμε το θέμα νομιμοποιώντας μία καταπάτηση, μία παρανομία της εκκλησίας και δημιουργώντας προβλήματα στη σχολική κοινότητα;

Για την πληρέστερη ενημέρωση παραθέτουμε τις ανακοινώσεις δημοτικής αρχής και φορέων που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας.
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 27 Νοέμβρη 2018

Αναδημοσίευση από εδώ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. 
ΒΥΡΩΝΑ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 
«ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» 

Κωνσταντιλιέρη και Ερυθραίας - Βύρωνας 
Web: sylimvrioti.gr e-mail: sylbox@sylimvrioti.gr
Βύρωνας 23/11/2018
Αριθ. Πρωτ.: 175
ΠΡΟΣ: Μέλη μας
123ο Ενημερωτικό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙ ΣΤΑ «ΕΓΚΑΙΝΙΑ» - ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΥΡΩΝΑ! 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλοι γονείς,

Ο Σύλλογός μας μαζί με το γονεϊκό κίνημα, Σύλλογο Γονέων 4ου Δημοτικού, Ένωση Γονέων Βύρωνα και Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, παλεύουμε αταλάντευτα να αποκτήσουν τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Βύρωνα ένα νέο σύγχρονο και ασφαλές διδακτήριο.

Στην κατεύθυνση αυτή και μετά από μεγάλη και συνεχή πίεση καταφέραμε να γίνει η προσωρινή μεταστέγαση του σχολείου στον Καρέα. Είναι το πρώτο βήμα, αλλά το βλέμμα μας είναι πάντα στραμμένο στο κύριο: Να δρομολογηθεί η μόνιμη λύση, δηλαδή το νέο διδακτήριο! Γι’ αυτό τόσον καιρό επιμένουμε με συνεχείς παρεμβάσεις στη Δημοτική Αρχή να ξεκινήσει η διαδικασία, το ίδιο κάναμε και αμέσως μετά τη μεταστέγαση του σχολείου, στείλαμε ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή να απαντήσει σε ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο να μας καλέσει να τοποθετηθούμε, για το χρονοδιάγραμμα μελέτης και κατασκευής του νέου διδακτηρίου! Αντί όμως απάντησης, όταν αναζητήσαμε την πρότασή μας, μάθαμε ότι δε θα υπάρξει δημόσια απάντηση της δημοτικής αρχής αλλά αφενός μεν παραπέμπει το θέμα στην Τεχνική Υπηρεσία και αφετέρου μας καλεί σε «εγκαίνια» του κτηρίου προσωρινής μεταστέγασης του σχολείου, όπου απ’ ότι φαίνεται θα «παρελάσουν» διάφορα κυβερνητικά στελέχη (Υπ. Εσωτερικών…).

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι γονείς,

Ο Σύλλογός μας είναι το σωματείο εκπαιδευτικών Π.Ε. της περιοχής μας και δρα ως τέτοιο, για τα συμφέροντα των παιδιών και των εκπαιδευτικών καθώς και των οικογενειών τους και γι’ αυτό διεκδικεί, ργανώνει την πάλη για την ικανοποίηση των αιτημάτων του. Και κυρίως ο Σύλλογός μας αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, με όποια διαχείριση γίνεται αυτή! Γι’ αυτό ποτέ ως σήμερα δεν έλαβε μέρος σε «φιέστες», κοινώς δεν έγινε και δε θα γίνει ποτέ «γλάστρα» στα (προεκλογικά και μη) μπαλκόνια κανενός!

Γνωρίζουμε καλά, εκπαιδευτικοί και γονείς, ότι τίποτα δε μας χαρίστηκε! Με αγώνες φτάσαμε ως εδώ και με αγώνες θα επιβάλουμε την κατασκευή του νέου διδακτηρίου! Αφήνουμε κάποιους με τις κορδέλες.

Εμείς ένα πράγμα θέλουμε: να κόψουμε την «κορδέλα» του νέου διδακτηρίου γρήγορα! Κι αυτό θα κάνουμε σίγουρα!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                      Η Γ. Γραμματέας
Κοπριτέλης Απόστολος                       Γλαβίνα Σουζάνα

*****

Η Ένωση Γονέων Βύρωνα 

με υπερηφάνεια χαιρετίζει και συνυπογράφει το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα!!

Τα μόνα εγκαίνια που αναγνωρίζουμε είναι εκείνα που θα γίνουν στο φυσικό χώρο του σχολείου, στην γειτονιά των μαθητών του. Άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης του νέου σχολείου.

Την ώρα που δεν έχουν ξεκινήσει καν οι μελέτες στο σχολείο "Χαραλαμπόπουλου", οι γιορτές και οι παρελάσεις Υπουργών μόνο θυμηδία προκαλούν. Δεν συμμετέχουμε στις φιέστες της Δημοτικής αρχής, καλούμε όλους τους γονείς του Βύρωνα να απέχουν από κάθε προσπάθεια ωραιοποίησης μιας κατάστασης, όπου η μη τήρηση των δεσμεύσεων έχει γίνει κανόνας.

Καλούμε τους γονείς συσπειρωμένοι να διεκδικήσουμε οριστική λύση μαζί με τους εκπαιδευτικούς.

Δύναμη μας η ενότητα, ελπίδα μας η διεκδίκηση!

22 Νοεμβρίου 2018


*****

Μια ημέρα γιορτής η Παρασκευή 23 Νοεμβρίου: Εγκαίνια 4ου Δημοτικού Σχολείου
23 Νοεμβρίου 2018

Μια ημέρα γιορτής η Παρασκευή 23 Νοεμβρίου: Εγκαίνια 4ου Δημοτικού Σχολείου

Ημέρα γιορτής τα εγκαίνια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα όπου ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης και ο Διευθυντής του Σχολείου Κωνσταντίνος Φουρνόδαυλος –ως «οικοδεσπότες»- καλωσόρισαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής Βύρωνα και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σαλώνων κ.κ. Αντώνιο, τον εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής, Βουλευτή Β΄ Περιφέρειας Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Ξυδάκη, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, την Αντιπεριφερειάρχη Έργων & Υποδομών Αττικής κα Αγγέλικα Σαπουνά, την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Αμαλία Χρήστου, τους επικεφαλής παρατάξεων,  τους Αντιδημάρχους,  τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Γονείς και Κηδεμόνες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.
Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης κ.κ. Δανιήλ ο οποίος, πρωτίστως ευχαρίστησε τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο για την άμεση ετοιμότητά του να αποδεχτεί το αίτημα της Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού και του Δημάρχου Βύρωνα, για την παραχώρηση του χώρου ώστε να στεγαστεί το 4οΔημοτικό Σχολείο. Απόφαση που καταδεικνύει τον τρόπο που η εκκλησία διαχειρίζεται την περιουσία της προς όφελος του  λαού και των πιστών χριστιανών. Ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν πρόοδο, στους εκπαιδευτικούς να έχουν υγεία και δυνάμεις, ενώ στον Δήμαρχο και στη δημοτική αρχή καλή επιτυχία σε όλα τα έργα της τα οποία θα στηρίζει και θα ευλογεί με πολύ χαρά.
Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε:
“Είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, γιατί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να αποπερατώσουμε και να παραδώσουμε στα παιδιά του Βύρωνα αυτό το πολύ όμορφο και λειτουργικό σχολείοΘέλω να ευχαριστήσω τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Δανιήλ και την Ιερά Σύνοδο που μας παραχώρησε αυτόν εδώ το χώροΤον Υπουργό κ. Χαρίτση και το Υπουργείο Εσωτερικών για τη χρηματοδότηση ύψους € 400.000 για την ανακατασκευή του. Την Περιφέρεια Αττικής για τη χρηματοδότηση της μετακίνησης των μαθητών από το κέντρο της πόλης στην περιοχή που στεγάζεται το 4ο Δημοτικό. Όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνεργασία τους στην πραγματοποίηση αυτής της λύσης. Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους γονείς για την ανοχή και την υπομονή που έδειξαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
Θα ήθελα να καθησυχάσω τους γονείς, την ανησυχία των οποίων ενστερνίζομαι και να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, αλλά και να δεσμευτώ ότι με αποφασιστικά βήματα προχωράμε στη δημιουργία του κτηρίου Χαραλαμπόπουλου. Ήδη έχουμε προδιαγράψει τις ανάγκες και δημιουργήσαμε προμελέτη δεσμεύοντας δε στον προυπολογισμό € 75.000 για τη μελέτη και προχωράμε πριν το νέο έτος σε διαγωνισμό όπως ορίζει ο νόμος.
Να είσαστε σίγουροι ότι ο Δήμος Βύρωνα είναι δίπλα σας στις ανάγκες και τα αιτήματά σας.
Εύχομαι Υγεία σε όλες και σε όλους, καλή πρόοδο στα παιδιά και καλή συνέχεια στη σχολική χρονιά.”
Ο κ. Νίκος Ξυδάκης, εκπροσωπώντας την Βουλή των Ελλήνων, αφού ευχήθηκε στα παιδιά καλή σχολική χρονιά, ευχαρίστησε την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Δήμο Βύρωνα για το γεγονός ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα έδωσαν λύση στο πρόβλημα της στέγασης του σχολείου, τόνισε ότι η συνεργασία και ο αμοιβαίος σεβασμός στους όρους συνύπαρξης μπορούν να δώσουν καρπούς ειρηνικής πορείας και δημιουργικής προκοπής.
O Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρίτσης εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, ευχαρίστησε την Εκκλησία της Ελλάδος για την παραχώρηση του χώρου, ενώ απέδωσε τα εύσημα στον Δήμαρχο, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και όλους τους εργαζόμενους για τη γρήγορη εκτέλεση του έργου, καθώς είναι ένα από τα ελάχιστα παραδείγματα τόσο γρήγορης εκτέλεσης ενός έργου. Από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον Δήμαρχο, το έργο υλοποιήθηκε σε μόλις τρεις μήνεςχρόνο ρεκόρ για ένα τόσο σημαντικό έργο και όπως τόνισε ο Υπουργός, ελπίζει να είναι παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες δημοτικές αρχές.
"Σήμερα που η χώρα μας άφησε πίσω τα δύσκολα χρόνια και ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, η επένδυση στη εκπαίδευση και στην παιδεία των παιδιών μας είναι η μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον", τόνισε ο Υπουργός.
Σημείωσε ότι για πρώτη φέτος στον προϋπολογισμό προβλέπονται προσλήψεις 15000 θέσεις μονίμων εκπαιδευτικών για την επόμενη τριετία ενώ ανάλογες προσπάθειες γίνονται για την υλικοτεχνική υποδομή με προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών ύψους  240 εκ. ευρώ.
Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Υπουργός, τόνισε πως «η συνεργασία του Κράτους με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, αλλά και με την Εκκλησία της Ελλάδος είμαι βέβαιος πως με αλληλοσεβασμό, με αλληλοεκτίμηση, με πλήρη συνείδηση ότι όλοι υπηρετούμε τελικά τον μόνο ιδιοκτήτη του ελληνικού κράτους που είναι ο Ελληνικός Λαός, θα καταφέρουμε ό,τι καλύτερο γίνεται έτσι ώστε ο ελληνικός λαός, τα παιδιά μας, να ζήσουν καλύτερες μέρες από αυτές που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια. Συγχαρητήρια σε όλες και όλους».
Ο Διευθυντής του 4ου Δημοτικού κ. Φουρνόδαυλος ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ενώ ζήτησε τη συμβολή της Πολιτείας για ένα μικρό ακόμη λεωφορείο για τη μεταφορά των παιδιών και την ολοκλήρωση σύντομα ενός νέου σύγχρονου εκπαιδευτηρίου στο κέντρο του Βύρωνα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
O Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης
O Διευθυντής του Σχολείου Κωνσταντίνος Φουρνόδαυλος
O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνα και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ.κ. Αντώνιο, Γενικός Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδας,
Ο Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, Βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Ξυδάκης
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξανδρος Χαρίτσης,
Η Αντιπεριφερειάρχης Έργων & Υποδομών Αττικής κα Αγγέλικα Σαπουνά
Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Αμαλία Χρήστου
Οι επικεφαλής παρατάξεων: κοι Χρήστος Γώγος και Μίλτος Μπαντής
Οι Αντιδήμαρχοι: κοι Μιχάλης Καραγιάννης, Δημήτρης Κόκκαλης, Γιάννης Μαυρίκης και Χρήστος Σπυρόπουλος
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ελένη Βασιλοπούλου (Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού Δήμων Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού), κοι Απόστολος Κοκόλιας, Ευθύμης Τέγος, Κωνσταντίνος Ζούμπος, Ελευθέριος Τριανταφύλλου και Νικόλαος Κορρές
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Βύρωνα κος Βασίλης Πάγκαλος
Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’βαθμιας Εκπαίδευσης κος Βασίλης Τζαφάς
Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Κρητών Βύρωνα κος Θεόδωρος Κορδαλής
*Φωτογραφίες: Αντώνης Συμεωνάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου