Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Δημοσίευση επιστολής: Εξαχρείωση και ωμή καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών από την δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στον Βύρωνα

Αναδημοσίευση

Προς: Τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Βύρωνα και όλους τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους

Το κείμενο που σας επισυνάπτουμε το έχουμε πρωτοκολλήσει στον Δήμο Βύρωνα και το έχουμε κοινοποιήσει από τον Σεπτέμβρη του 2018 σε δημοτικές παρατάξεις και σε ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους του Δ.Β. Αφορά τον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης της προηγούμενης δημοτικής αρχής Χαρδαλιά/Ν.Δ έως και σήμερα στα πρώην νομικά πρόσωπα πολιτισμού και αθλητισμού του αναφερόμενου Δήμου.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αγγέλης παραβιάζοντας τα καθήκοντά του αρνείται να θέσει το θέμα αυτό για συζήτηση στο Δ.Σ του Δήμου Βύρωνα κατά παράβαση του Πρότυπου Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των Δήμων, ο οποίος έχει θεσπισθεί και ισχύει για όλους τους ΟΤΑ με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών από το 2008. Σύμφωνα με το άρθρο 14 του αναφερόμενου κανονισμού παρ. 2 "Το Δημοτικό συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ΄αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για την σχετική απόφαση που ελήφθη."

Η στάση αυτή του κ. Αγγελή αποτελεί συλλογική έκφραση της αντιδημοκρατικής αντιλαϊκής πολιτικής της ψευτοαριστερής δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα την προσπάθεια του Δημάρχου Γρ. Κατωπόδη και του αντιδημάρχου οικονομικών Δ. Κόκκαλη καθώς και άλλων άφωνων αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι αυτοί αν και είναι γνώστες της παράνομης, αδιαφανούς και αντιλαϊκής οικονομικής διαχείρισης, που σημάδεψε την πολιτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής Χαρδαλιά και οδήγησε τον Δήμο Βύρωνα στην σημερινή οικονομική χρεοκοπία, εν τούτοις στα πλαίσια του νέου διπολικού/δικομματισμού συστήματος ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ, αλλά και των ιδιαίτερων πολιτικών και προσωπικών δεσμών που είχαν αναπτυχθεί μεταξύ ορισμένων ηγετικών στελεχών της "ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ" ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑ, προσπαθούν σήμερα να συγκαλύψουν τις ανομίες και την οικονομική χρεοκοπία του Δήμου, την οποία ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ και διαχειρίζονται κατά τρόπο κυνικό, με πλαστούς δημοτικούς προϋπολογισμούς και ισολογισμούς!

Η πολιτική αυτή της δημοτικής αρχής ΣΥΡΙΖΑ στον Βύρωνα, η οποία διαχειρίζεται την δημοτική εξουσία ως ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ, προκλητική, αήθης και βαθιά αντιδημοκρατική, είναι καθήκον όλων των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων, που σέβονται τα στοιχειώδη δικαιώματα των πολιτών, να αποτελέσει αντικείμενο ανοιχτών καταγγελιών, αλλά συνάμα και προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών.

Το αίτημα των 42 πολιτών πρέπει να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ζητάμε να τεθεί ως θέμα ιδιαίτερο σε προσεχή συνεδρίαση αφού προηγούμενα ειδοποιηθούμε ώστε να καταθέσουμε όλα τα στοιχεία που αφορούν αυτό το σημαντικό ζήτημα. Ο καθένας ας αναλάβει το χρέος και τις ευθύνες του!
Δ. Σουλιώτης - 26 Νοέμβρη 2018

Ακολουθεί το επισυναπτόμενο κείμενο/αίτηση για συζήτηση από 42 πολίτες 

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 2002 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Προς:
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα.

Κύριε πρόεδρε, παρακαλούμε όπως μέσα στον μήνα Οκτώβρη του 2018 φέρετε στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση το εξαιρετικά κρίσιμο και σοβαρό ζήτημα της οικονομικής διαχείρισης των πρώην νομικών προσώπων (ν.π) δηλ. του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ» (Π.Κ.Δ.Β) και του «Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Βύρωνα» (ΑΟΔΒ), τα οποία, όπως είναι γνωστό, αργότερα, ενσωματώθηκαν στον ενιαίο «Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Βύρωνα» (ΟΠΑΔΒ).

Η συζήτηση την οποία ζητούμε αφορά την έρευνα της όλης οικονομικής διαχείρισης αυτών των οργανισμών για την περίοδο 2002 μέχρι και σήμερα. Θα θέλαμε να επισημάνουμε, επίσης, ότι ενώ είναι γνωστά στους κατοίκους του Βύρωνα τα τεράστια οικονομικά ελλείμματα, τα οποία σημάδεψαν τις δημοτικές περιόδους της προηγούμενης δημοτικής αρχής και τα οποία, αν και καταγγέλθηκαν από τον ίδιο τον σημερινό Δήμαρχο κ. Κατωπόδη στον πρώτο δημόσιο οικονομικό απολογισμό της σημερινής δημοτικής αρχής, ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχει διαταχθεί από τον Δήμο καμιά απολύτως σχετική έρευνα, δεν προκλήθηκε καμιά απολύτως σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα αίτια, τους υπεύθυνους, τις συγκεκριμένες παραβιάσεις του δημόσιου λογιστικού, την εξειδίκευση και την συγκεκριμενοποίηση των μεγάλων αυτών οικονομικών ελλειμμάτων και την οικονομική, τελικά χρεοκοπία του Δήμου καθώς και την ενημέρωση του ελληνικού λαού, η οποία αποτελεί δημοκρατικό χρέος της δημοτικής αρχής.

Υπενθυμίζουμε, σχετικά με τα οικονομικά ελλείμματα του Δήμου, ότι ο σημερινός δήμαρχος ανέφερε δημόσια και υπολόγισε ότι αυτά ξεπερνούσαν τα 30εκ. ευρώ! Ακόμα θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι παρά τις σοβαρές αυτές καταγγελίες και τις συνέπειες, που αυτά τα ελλείμματα είχαν και έχουν για τον λαό του Βύρωνα, την ίδια την πόλη, την λειτουργία όσο και το έργο του Δήμου, δεν έχει κληθεί μέχρι σήμερα από τον Δήμο καμιά αρμόδια δημόσια ελεγκτική αρχή, για να επιληφθεί της αναγκαίας έρευνας ώστε να αναδειχθούν οι όποιες ευθύνες και να λογοδοτήσουν οι ένοχοι!

Οι υπογράφοντες

Αυγέρης Θανάσης, Καλλιπόλεως 88, Βύρωνας Γαβριήλ Ευαγγελία, Αριστοτέλους 1, Βύρωνας Γιαννάκη Ξανθούλα, Μεταμορφώσεως 25, Βύρωνας Γιαννούλας Ευάγγελος, Κωσταντινοπόλεως 42, Βύρωνας Δημακέα Ευαγγελία, Πίνδου 8, Βύρωνα Ζήση Φωτούλα, Πρωτεσιλάου 2, Βύρωνας Ζωγράφος Χαράλαμπος, Πρωτεσιλάου 11-13, Βύρωνας Θεοδωρόπουλος Γεώργιος, Αριστοτέλους 1, Βύρωνα Καλλιγέρη Τασία, Αγ. Φανουρίου 32, Παγκράτι Καραμανώλης Στέλιος, Αριστοτέλους 1, Βύρωνας Καρβέλας Εμμανουήλ, Καλλιπόλεως 14, Βύρωνας Κονδύλη Όλγα, Σπ. Μερκούρη 3, Παγκράτι Κούγιας Γιώργος, Αναπήρων Πολέμου 18, Καρέας Κυρακίδου Σόνια, Λ. Καρέα 72, Καρέας Κωσταντινίδης Δημήτριος, Αριστοτέλους 1, Βύρωνας Λυκιαρδοπούλου Χρυσάνα, Δαμάρεως 161-163, Παγκράτι Μανδραγώνης Θανάσης, Δήλου 4 , Βύρωνα Μανωλαράκη Μαρία, Κανάρη 22, Βύρωνας Μαράτου Παναγιώτα, Γρηγορίου Ε΄50, Βύρωνας Μαρίνος Γεώργιος, Ολύμπου 40 , Βύρωνας Μίτη Μαρία, Δάφνης Γ1-10, Καρέας - Βύρωνας Μουμουτζή Νότα, Σιπύλου 5, Βύρωνας Ντίνας Γρηγόριος, Ρούμελης 6, Βύρωνας Ντόκου Μαριαλένα, Ρούμελης 6, Βύρωνας Παπαγεωργίου Μαρία, Κυδωνιών 27, Βύρωνας Παπαδάτος Παναγιώτης, Σειρήνων 45, Βύρωνας Πιστόλη Ζωή, Νεοπτολέμου 48, Βύρωνας Πιστόλης Λάμπρος, Νεοπτολέμου 48, Βύρωνας Πιστόλη Μόνικα, Νεοπτολέμου 48, Βύρωνας Ποθητού Αντριάννα, Πίνδου 8, Βύρωνα Σουλιώτη Αναστασία, Ελλησπόντου 12, Βύρωνας Σουλιώτης Δημήτριος, Ελλησπόντου 12, Βύρωνας Σοφιανός Αθανάσιος, Γρηγορίου Ε΄50, Βύρωνας Φαλάλη Μαρίνα, Αδαμαντίου Κοραή 97, Βύρωνας, Φωντίνης Γεώργιος, Ρόδωνος 4, Βύρωνας Χριστοδούλου Ιωάννης, Φιλολάου 29-31, Παγκράτι Χριστόπουλος Γιάννης, Σειρήνων 32, Βύρωνας Χριστοπούλου Αγγελική, Σειρήνων 32, Βύρωνας Χριστόπουλος Γεώργιος, Σπ. Μερκούρη 3, Παγκράτι Χριστοπούλου Ευγενία, Σπ. Μερκούρη 3, Παγκράτι Αϋφαντής Γεώργιος, Ολύμπου 40, Βύρωνας Αϋφαντή Σοφία, Ολύμπου 40, Βύρωνας Υφαντή Χρύσα. Λ. Καρέα 72, Καρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου