Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Τι γίνεται με τα εγκαταλελειμμένα και επικίνδυνα κτήρια, στην πόλη

 Τι γίνεται με τα εγκαταλελειμμένα και πολλές φορές επικίνδυνα κτήρια, στην πόλη μας.  Πολλά από αυτά αποτελούν εστία μόλυνσης.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος είχε ζητήσει κατ εξακολούθηση στοιχεία από τους Δήμους , να τα καταγράψουν κ.λ.π., έτσι ώστε να υπάρξει αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Ο Δήμος Βύρωνα δεν ενδιαφέρθηκε και δεν έστειλε αρχικά κανένα στοιχείο στο υπουργείο, σαν να μην υπάρχει πρόβλημα στην πολη. Μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Μαυρόπουλου η τεχνική υπηρεσία έστειλε κάποια στοιχεία, που αμφισβητούνται εάν είναι τα σωστά, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα  https://vironasipolimas.blogspot.com.

Ενδεχομένως ορισμένα από αυτά να βρίσκονται και χωρίς ιδιοκτήτες.

 Δεν θα μπορούσαν κάποια να αξιοποιηθούν από το Δήμο για κοινωνικούς, πολιτιστικούς και άλλους σκοπούς; 

Ο Δήμος δεν οφείλει να μεριμνά έτσι ώστε να μην είναι εστία μόλυνσης;

Η συλλογικότητες της πόλης, ΕΝΑΡΓΕΙΑ και «Βύρωνας & τριγύρω» κατέθεσαν ερώτημα στο δημοτικό συμβούλιο για αυτό το Θέμα.

Διαβάστε  την ερώτηση: 

ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Της κίνησης «Βύρωνας & τριγύρω» και της «Ενάργειας»

ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

Κοινοποίηση προς Δημοτικούς Συμβούλους δια του Προέδρου του Δ.Σ. 

ΘΕΜΑ: «Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» 

Δήμαρχε,

κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Στις 10 Φεβρουαρίου 2021 το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Καταγραφή ετοιμόρροπων κτηρίων στο Δήμο Βύρωνα» η οποία στην πρώτη παράγραφο ανέφερε: «Μετά από έλεγχο της Τεχνικής Υπηρεσίας εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν στον Δήμο Βύρωνα, τα πρώτα 40 ετοιμόρροπα κτίρια, τα οποία εστάλησαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για περαιτέρω ενέργειες».

Επειδή, όλος ο Βύρωνας γνωρίζει πλέον ότι κανένας «έλεγχος» δεν διενεργήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία, όπως χαρακτηριστικά και παραπληροφορώντας ανέφερε το Γραφείο Τύπου, και αυτό αποδεικνύεται από τα δύο παρακάτω ενδεικτικά παραδείγματα (που δεν είναι τα μόνα): 

Α) Στο αύξοντα αριθμό 33 του καταλόγου του Δήμου αναφέρεται ως ετοιμόρροπο κτήριο το επί της οδού Μάκρης αρ. 1, ανύπαρκτο κτίσμα. Ο χώρος είναι ΟΙΚΟΠΕΔΟ! 

Β) Στον αύξοντα αριθμό 1 του καταλόγου του Δήμου αναφέρεται ως ετοιμόρροπο το επί της οδού Αδ. Κοραή μεταξύ Βορείου Ηπείρου και Κύπρου κτήριο και μάλιστα ΔΙΧΩΣ ΑΡΙΘΜΟ, έτσι ακριβώς όπως είχε κατατεθεί σε αίτημα της ένωσης πολιτών «Ενάργεια» την 1η Δεκεμβρίου 2020 με ΘΕΜΑ: «Επικίνδυνο τοιχίο στην οδό Αδ. Κοραή». Το οίκημα όμως ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ! 

Και επειδή, σύμφωνα με διεξοδική έρευνα πολιτών τα εγκαταλελειμμένα ή επικίνδυνα κτήρια στον Βύρωνα ξεπερνούν τα διακόσια (200),

Κατόπιν αυτών Αιτούμεθα  από την δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις να φέρουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που παραθέτουμε: 

Ερωτάσθε:
Θα ανακαλέσετε τη λίστα που στείλατε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας;
•Θα αναζητηθούν ευθύνες για τον «Δήθεν έλεγχο» της Τεχνικής Υπηρεσίας;
•Θα ζητήσετε Δημοσίως συγγνώμη για τον εμπαιγμό και την παραπληροφόρηση των πολιτών του Βύρωνα;

•Επιπρόσθετα  να ενημερώσουμε -για όσους δεν το γνωρίζουν ή δεν θυμούνται- ότι στις αρχές του έτους 2011 ο τέως Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς, μιλώντας  σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, μεταξύ των άλλων, είχε δηλώσει ότι, με δική του πρωτοβουλία και εντολή είχε διενεργηθεί από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες έρευνα για τα εγκαταλειμμένα ακίνητα και ότι αρχικά είχαν εντοπιστεί συνολικά  27  ακίνητα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην  Δημάρχου, στα 14 από αυτά, μετά την τοιχοκόλληση των ανακοινώσεων, επανεμφανίστηκαν οι κατά νόμο ιδιοκτήτες τους. Ποια ήταν τα 13 υπόλοιπα ακίνητα; Υπάρχει εκείνος ο κατάλογος/λίστα των εγκαταλειμμένων κτηρίων του 2011;
•Τί σκοπεύετε να κάνετε τώρα για την καταγραφή των εγκαταλελειμμένων (ετοιμόρροπων και επικίνδυνων) κτηρίων της πόλης μας; Εάν δεν χωρίσετε σε τμήματα τη πόλη, και εάν άμεσα δεν δημιουργήσετε μιαν ειδική πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την αποστολή των κτισμάτων, και εάν δεν ζητήσετε τη συνδρομή των δημοτικών παρατάξεων και των κατοίκων, μήπως να σκεφτείτε ότι θα έπρεπε να αιτηθείτε να σας αποσταλεί η έρευνα της κίνησης πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω»;



Υπενθυμίζουμε ότι, στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 12ης Μαρτίου 2021 που εξέδωσαν οι δυο συλλογικότητες, με τίτλο «Απέστειλαν στο Υπουργείο, ως ετοιμόρροπα, οικόπεδα και κατοικίες!», μεταξύ των άλλων ανέφεραν και τα εξής:
«Επειδή θεωρούμε ότι το θέμα, του ανύπαρκτου ελέγχου των ανεπαρκών της Τεχνικής Υπηρεσίας που εξέθεσε την πόλη μας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είναι πολύ σοβαρό, Καλούμε τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου να εισηγηθούν την άμεση εισδοχή του για συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να ζητήσουν την αποπομπή ή την παραίτηση όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση, αιρετών και υπαλλήλων».
  Βύρωνας, 18 Μαρτίου 2021
                                                                                                                                                                               ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου