Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Συνεδριάζει σήμερα του απόγευμα στις 6.00μ.μ. διαδικτυακά το Δημοτικό Συμβούλιο, έχοντας διάφορα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Οι συνθήκες της πανδημίας μπορεί να μην επιτρέπουν τις δια ζώσης συνεδριάσεις, αν και στην αρχή είχαν κατατεθεί από διάφορες παρατάξεις προτάσεις, οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές από την δημοτική αρχή -στοιχιζόμενη με τις κυβερνητικές κατευθύνσεις και σε αυτό το θέμα.

Η απαξίωση των πολιτών αλλά και των φορέων απέναντι στο δημοτικό συμβούλιο είναι εμφανής και δεδομένη, αλλά αυτό μέχρι σήμερα είναι κάτι που βολεύει την τοπική δημοτική εξουσία γιατί λαμβάνει τις όποιες αποφάσεις της ανενόχλητη.

Έφτασε στο σημείο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να μην δέχεται να συζητηθούν ερωτήματα που έθεσε η συλλογικότητα ΕΝΑΡΓΕΙΑ στο δημοτικό συμβούλιο γιατί δεν κατέθεσε 25 υπογραφές. Αυτό το κάνει άραγε γιατί θέλει να ενισχύσει την συμμετοχή του πολίτη, των πολιτών στα κοινά, να ελέγχει ο πολίτης την εξουσία ή γιατί θέλει να αποκλείσει κάθε φωνή που δεν τους είναι αρεστή; Το ζήτημα το είχαμε αναδείξει αναλυτικά και σε πρωθύστερη δημοσίευσή μας (βλ. εδώ).

Δυστυχώς μέχρι σήμερα καμία δημοτική παράταξη δεν έχει τοποθετηθεί σε αυτό το σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας και φίμωσης των πολιτών και των συλλογικοτήτων.

Στο σημερινό συμβούλιο ξεχωρίζει το θέμα που έχει θέσει το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου για τα μέσα ατομικής προστασίας που οφείλει στους εργαζόμενους η δημοτική αρχή Κατωπόδη-ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατά τα άλλα, δηλώνει σεβασμό, στα εργασιακά δικαιώματα.

Ενδιαφέρον έχουν τα ζητήματα που έχει θέσει ο κ. Μαυρόπουλος Τάσος δημοτικός σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης (ΡΕΚ) για την μεταφορά εννέα υπουργείων και τεσσάρων φορέων στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ, κάτι που θα προκαλέσει ολέθριες συνέπειες και στην ευρύτερη περιοχή και στο Δήμο Βύρωνα, καθώς και το ζήτημα των οικοδομικών εγκαταστάσεων στο στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ στην Α΄ Ζώνη Υμηττού.

Ενώ ο κ. Γώγος επικεφαλής της Νέας Εποχής έχει καταθέσει ερώτηση με την οποία ζητά την παραίτηση του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών κ. Καραγιάννη για την διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τη συλλογικότητα "Βύρωνας και Τριγύρω".

Διαβάστε τις αναφορές / ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου