Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Ημέρα αλληλεγγύης προς τον Δ. Κουφοντίνα

  η  Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Η Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα καλεί για την ερχόμενη Τρίτη 19 Ιανουαρίου, τις ομάδες, τα στέκια, τις καταλήψεις, τις συλλογικότητες, τις ατομικότητες κ.ά. «να συμβάλλουν, με όποιο τρόπο δράσης οι ίδιες προκρίνουν, ώστε να μετατρέψουμε τη συγκεκριμένη μέρα σε μέρα πανελλαδικής αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα».

Όπως σημειώνουν, στις 8 Ιανουαρίου ξεκίνησε απεργία πείνας ο Δ. Κουφοντίνας «διεκδικώντας την μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλό όπου θα έπρεπε να έχει μεταχθεί». Υπενθυμίζουν ότι ο κρατούμενος βρισκόταν στις αγροτικές φυλακές Βόλου, όμως «απήχθη από πολυάριθμη αστυνομική δύναμη όλων των ειδών και με διαδικασίες express μεταφέρθηκε στις πειθαρχικές φυλακές Δομοκού».

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το (Σάββατο 16-1), με πρωτοφανή τρόπο αστυνομικοί με κουκούλες εισέβαλαν στη φυλακή και αφού κλείδωσαν όλους τους άλλους κρατούμενους, μετέφεραν διά της βίας τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στο νοσοκομείο της Λαμίας.  

Η ανακοίνωση της Συνέλευσης Αλληλεγγύης

«Τρίτη 19/1 – Πανελλαδική μέρα αλληλεγγύης και δράσης στον επαναστάτη απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα»

Καλούμε ομάδες, στέκια, καταλήψεις, συλλογικότητες, ατομικότητες κλπ. να συμβάλλουν, με όποιο τρόπο δράσης οι ίδιες προκρίνουν, ώστε να μετατρέψουμε τη συγκεκριμένη μέρα σε μέρα πανελλαδικής αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Απόσπασμα από τη δήλωση έναρξης της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα:
".....δεν πρόκειται μόνο για μεθόδευση εξόντωσης ενός πολιτικού κρατούμενου. Ούτε απλά για το χάιδεμα της πιο ακροδεξιάς της τάσης, από μια ολοένα και πιο ακροδεξιά κυβέρνηση. Πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί, με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί, όπως ζητούσαν επίμονα και πρόσφατα στη Βουλή οι εκπρόσωποι της οικογένειας και ο εκλεκτός της Πρεσβείας.
Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας."

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ

Φυλακές Δομοκού
8 Ιανουαρίου 2021

Πηγή: efsyn.gr

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου