Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Ματιές στο κόσμο: Δραματικές εξελίξεις στις Η.Π.Α.

Εισβολή στο Καπιτώλιο από οπαδούς του Τράμπ.

 Τέσσερις νεκροί, μέχρι αυτή την ώρα, δεκάδες οι συλληφθέντες.  

       Χάος στην μητρόπολη του καπιταλισμού- Ουάσιγκτον

 


Ξάφνιασε την παγκόσμια κοινή γνώμη η ειδηση,  όταν έγινε γνωστό  από τα  διεθνή μέσα ενημερώσεις, ότι οπαδοί του Τράμπ, εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον.

Στο Καπιτώλιο, που δεν μπορεί να πλησιάσει ούτε πουλί πετούμενο από την ισχυρή φρουρά και αστυνόμευση, κατάφεραν να εισέλθουν οπαδοί του Τράμπ, που υποστηρίζουν ότι έχει γίνει νοθεία στις πρόσφατες εκλογές των ΗΠΑ.   

 Αρκετά διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για ανοχή της αστυνομίας στους διαδηλωτές οπαδούς του Τράμπ, την στιγμή που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον χώρο του Καπιτωλίου στα επεισόδια που ξέσπασαν χθες Τετάρτη κατά την εισβολή των διαδηλωτών υπέρ του απερχόμενου προέδρου των  ΗΠΑ Ντόλαν Τραμπ.

   Η Δήμαρχος της Ουάσικτον  Μιούριελ Μπάουζερ επέβαλε την απαγόρευση της κυκλοφορίας  μετά τις 18:00 την Τετάρτη, και η αστυνομία προχωρούσε σε συλλήψεις.

.Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Ουάσινγκτον, αρκετά άτομα  συνελήφθησαν επειδή οπλοφορούσαν, χωρίς να διαθέτουν άδεια ή επειδή τα όπλα τους είναι απαγορευμένα. Ενώ  δύο αυτοσχέδιες βόμβες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της εθνικής επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων αλλά και της εθνικής επιτροπής των Δημοκρατικών, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε επίσης φορητό ψυγείο που περιείχε κοκτέιλ μολότοφ σε όχημα στον χώρο του Καπιτωλίου.

 Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε  ότι παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες μετά τα επεισόδια. Τα έκτακτα μέτρα στην Ουάσινγκτον θα ισχύουν ως την 20ή Ιανουαρίου, ημέρα της τελετής ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

 Η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις δραματικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, διότι δεν προοιωνίζουν κάτι το θετικό. Δεν πρόκειται για κινητοποίηση των λαϊκών μαζών, που αμφισβητούν την κυρίαρχη αστική πολιτική των κυβερνήσεων των ΗΠΑ.Όταν πολύ περισσότερο αυτοί που πρωτοστατούν  δεν κρύβουν τις  ακροδεξιές και ρατσιστικές τους  απόψεις.



Πηγή: Διεθνή Μ.Μ.Ε.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου