Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Κλιμακώνεται η κυβερνητική καταστολή

 . Σωρεία  διώξεων αντιμετωπίζουν, όσοι εκπρόσωποι φορέων κάλεσαν στα πανσπουδαστικά  συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

. Δικογραφία σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ με το χουντονόμο για τις συγκεντρώσεις.

. Άγρια καταστολή στη διαδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα σήμερα το απόγευμα στα Προπύλαια.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ο ΧΟΥΝΤΟΝΟΜΟΣ ΣΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

 


Κλιμακώνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. την επίθεση της σε βάρος συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων , όπως το δικαίωμα στη διαδήλωση σε μια προσπάθεια να επιβάλει σιωπή, επιδιώκοντας  να απόσπαση  δια της καταστολής και της τρομοκρατίας  συναίνεση στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της. 

Στην κατεύθυνση αυτή αρχίζει να επιβάλει τον  χουντικής έμπνευσης νόμο που ψήφισε στη βουλή για τις συγκεντρώσεις.

 

Ήδη  η ΕΛ.ΑΣ  σχημάτισε την πρώτη δικογραφία στη βάση του αντιδραστικού νομοθετήματος για τις συναθροίσεις και τον περιορισμό των διαδηλώσεων σε βαρος του Προέδρου  της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία –ΠΟΕΔΗΝ- Μ. Γιαννακού. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» σχηματίστηκε δικογραφία κατά του Μ. Γιαννάκου και αφορά συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτέμβρη έξω από το υπουργείο Υγείας. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κατηγορείται για απείθεια σύμφωνα με το χουντονόμο.

Βάσει της δικογραφίας, ο διαμεσολαβητής της ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερώσει τους συγκεντρωμένους να παραμείνουν στον χώρο του πεζοδρομίου. Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν την κινητοποίησή τους και μάλιστα δέχθηκαν την άγρια επίθεση από τα ΜΑΤ. 


Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Αστυνομία σχηματίζει δικογραφίες και για τα μεγάλα συλλαλητήρια που έγιναν σε διάφορες πόλεις της χώρας την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, με το επιχείρημα ότι παραβιάστηκε ο νόμος για τις συναθροίσεις και ότι μπήκε σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

                                Η κυβέρνηση σπέρνει ανέμους θα θερίσει θύελλες.

Οι  συνεχείς  απαγορεύσεις προκαλούν το λαό και ιδιαίτερα την νεολαία.                                         Ο κλιμακούμενος αυταρχισμός της κυβέρνησης το μόνο που θα καταφέρει είναι να ενταθεί σε βάρος της η λαϊκή δυσαρέσκεια.

Μέχρι σήμερα μπορεί να υπάρχει μια ανοχή του  κόσμου στην ασκούμενη πολιτική και διαχείριση της πανδημίας. Κυριαρχεί ο φόβος και η αμηχανία.  Όμως ο λαός δεν είναι αφελής βλέπει ότι η κυβέρνηση, η κρατική και ιδιωτική  εργοδοσία  αξιοποιεί την υγειονομική κριση για να επιβάλει μια σειρά μέτρα νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης που πλήττουν την πλειοψηφία του λαού. Βλέπει  ότι η πολιτική της κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την υγεία του λαού. Δεν πεθαίνουν μόνο από κορονοιο αλλά και ασθενείς που πάσχουν από άλλες ασθένειες.

Στα νοσοκομεία η περισσεύει ο θυμός.

Δεν φτάνει το φιλότιμο των εργαζομένων, ο κόσμος ταλαιπωρείται, αγανακτεί, όταν βλέπει ότι δεν εξυπηρετείται, ότι λείπει προσωπικό.   Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να κάνει τις αναγκαίες   προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να λειτουργούν με ασφάλεια τα σχολεία. Τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά, μικρά καταστήματα κλείνουν- ανοίγουν με κίνδυνο πολλά από αυτά να μην ξανασηκώσουν ρολά, να βάλουν οριστικό λουκέτο. Η ανεργία έχει πάρει την ανηφόρα. Η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς παραμένει άσχημη, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου μεταφορών, ότι θα αγοραστούν λεωφορεία κ.λ.π.

Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση με συνέπεια,  είναι να παίρνει πρωτοβουλίες που αναμορφώνουν το αστικό σύστημα προς το συντηρητικότερο και αυταρχικότερο.

Προσλαμβάνει αστυνόμους,  βάζει αστυνομία στα πανεπιστήμια, καταργεί την απλή αναλογική και επαναφέρει την ΥΠΕΡ-ενισχυμένη  ως εκλογικό σύστημα στην αυτοδιοίκηση. Βάζει υπο περιορισμό  τις συγκεντρώσεις, περιορίζει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, επιβάλλει μια σειρά αντεργατικά μέτρα στο όνομα της πανδημίας, τα οποία όλα θα μείνουν και μετά.

Σύντομα η κυβέρνηση Μητσοτάκη του νεότερου,  θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη  λαϊκή δυσαρέσκεια, που  θα πληθαίνει  το επόμενο διάστημα εξ αιτίας της πολιτικής της. Ιδιαίτερα στα ζητήματα δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων η ανοχή της κοινωνίας και ιδιαίτερα του λεγομένου προοδευτικού κόσμου εξαντλείται, απέναντι στην καταστολή και των περιορισμό των δικαιωμάτων του.

Το Φτάνει πια, με τα απαγορεύεται……… Ακούγεται παντού….

Ο λαός μας έχει μνήμη και ιστορία αγώνων, δεν θα ανεχτεί την καταστολή και τον περιορισμό της δημοκρατίας.  

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου