Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Η νεολαία στους δρόμους … Η απαγόρευση δεν πέρασε

 Δυναμικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο       και στην απαγορευση των διαδηλώσεων

Νέα διαδήλωση την Πέμπτη  4 Φεβρουαρίου

 Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, Σωματεία, Μαθητικοί Συντονισμοί και Επιτροπές Αγώνα, κατέβηκαν μαζικά στο δρόμο το μεσημέρι της Πέμπτης 28/01. Σε όλη την χώρα πραγματοποιήθηκαν πολύ μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και στην χουντικής έμπνευσης απαγόρευση.

 


Μαζικό δυναμικό  μήνυμα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης έστειλαν χιλιαδες φοιτητές σε όλη τη χώρα, έχοντας στο πλευρό τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, καταργώντας στην πράξη την αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των συγκεντρώσεων.

Με συνθήματα όπως «Θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές», «30εκατ. για ανοιχτές σχολές, όχι αστυνομία και διαγραφές», «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, ανοίχτε τώρα τις σχολές» και πλακάτ όπως «Δεν είναι εγκληματίες οι φοιτητές, όχι σε κάμερες και κάρτες στις σχολές».

Με τις κινητοποιήσεις τους σε πολλές πόλεις της Ελλάδας απαίτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που βάζει ακόμα περισσότερους φραγμούς στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Να ανοίξουν εδώ και τώρα τα Πανεπιστήμια, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, και να παρθούν πίσω τα νέα μέτρα καταστολής και οι διαγραφές φοιτητών.



Ο αγώνας τους θα συνεχιστεί με νέα κινητοποιήση την Πεμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 1 μ.μ. στα Προπύλαια. 

 Αξίζει να σημειωθεί η μαζική παρουσία της αστυνομίας σε όλο το κέντρο της Αθήνας που καταγγέλθηκε από τους διαδηλωτές.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου