Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012



 ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

δελτίο τύπου

Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012

πρέπει να είναι ένας σταθμός σε έναν παρατεταμένο πολύμορφο αγώνα μέχρι να ανατραπούν τα μνημόνια, να φύγουν το Δ.Ν.Τ, η τρόικα και η συγκυβέρνηση που εφαρμόζει τη βάρβαρη  πολιτική.



Δυόμισι χρόνια τώρα και ο κοινωνικός οικονομικός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Θύμα του ο ελληνικός λαός και πρώτα από όλους οι άνεργοι, μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, τα μικρά και μεσαία στρώματα .
Κυβερνήσεις, Δ.Ν.Τ., Τρόικα, Ευρωπαϊκή  Ένωση, Τραπεζίτες,  μεγάλα οικονομικά συμφέροντα,  πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο πολλαπλών αποχρώσεων  συνεχίζουν αυτό τον ανελέητο πόλεμο χωρίς σταματημό, ενάντια στον εχθρό λαό.
Επιδίωξή τους να σαρώσουν και να διαλύσουν τα πάντα.
Θέλουν να εξαφανίσουν ότι με αγώνες και θυσία κατέκτησε αυτός ο λαός, ότι δημιουργήθηκε ως κοινωνικό κράτος και ως κοινωνική πολιτική. Μέρα με την μέρα επιβάλουν ένα εργασιακό μεσαίωνα. Με εργαζόμενους δίχως δικαιώματα και κράτος και εργοδότες δίχως υποχρεώσεις.  Επιδιώκουν να κάνουν την κοινωνία πιο ταξική, πιο βάρβαρη, δίχως ίχνος αλληλεγγύης και είτε είσαι εργαζόμενος είτε αυτοαπασχολούμενος θα εργάζεσαι μέχρι λίγο πριν το θάνατο, μέχρι τα 67 σου χρόνια...
Σύμμαχός τους τα τρωκτικά των ισχυρών Μ.Μ.Ε., που προσπαθούν άλλοτε να αποβλακώσουν το λαό, άλλοτε να τον ταπεινώσουν, άλλοτε να τον φοβίσουν, αλλά πάντα να λανσάρουν την πληροφορία και την είδηση όπως αυτά  θέλουν εξυπηρετώντας τα οικονομικά συμφέροντα και το πολιτικό προσωπικό τους.
Από κοντά και αυτοί που ψαρεύουν στα θολά νερά που εκμεταλλεύονται την δίκαιη οργή και αγανάκτηση του λαού ενάντια στο πολιτικό κατεστημένο,  που αξιοποιούν τα λάθη, τις ανεπάρκειες, τις ευθύνες της αριστεράς, την ενσωμάτωση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Αυτοί που επιδιώκουν να εμφανισθούν ως γνήσιοι Έλληνες και μοναδικοί πατριώτες ενώ είναι υμνητές του Χίτλερ, απόγονοι των συνεργατών των Γερμανών στην Κατοχή, που σπέρνουν το φόβο και τον τρόμο σε όποιον αδύναμο  είναι διαφορετικός και επιδιώκουν να εμφανιστούν ως δήθεν αντισυστημική δύναμη.
Αυτός ο λαός έχει και μνήμη και κρίση. Δεν πρέπει και δεν μπορεί να παραδοθεί και να θυσιαστεί για να ξεπεραστεί η καπιταλιστική  κρίση υπέρ των ισχυρών της Ευρώπης, των Ελλήνων καπιταλιστών, των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων. Να μην αποδεχτεί  να ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος της χώρας.  Χρειάζεται να είναι ενωμένος, πιο δυναμικός και ενωτικά να αντισταθεί, να ξεσηκωθεί για να τους ανατρέψει. Να ξεπεράσει ανίκανες και συμβιβασμένες ηγεσίες και να αναζητήσει την δική του προοπτική μέσα από νικηφόρους αγώνες. Πρέπει άμεσα τώρα να συγκροτηθεί  ένα ανεξάρτητο παλλαϊκό  μέτωπο που θα εμπνεύσει το λαό, ότι μπορεί να πάνε τα πράγματα αλλιώς και να ανατραπεί αυτή η βάρβαρη πολιτική. Αυτό δεν γίνεται με αποσπασματικές απεργίες διαμαρτυρίας,  αλλά χρειάζονται  δυναμικοί αγώνες διάρκειας και απαιτείται η  μαζική συμμετοχή του λαού. Ανατροπή δεν γίνεται όταν μεγάλο τμήμα του λαού δεν συμμετέχει και απουσιάζει κάνοντας  κριτική από τον καναπέ ή αναθέτοντας σε άλλους να διαχειριστούν τη ζωή τους.
Για να ξαναγεννηθεί η Ελπίδα για μια Ελλάδα της προόδου και της προκοπής που στο κέντρο της προσοχής της θα έχει τους ανθρώπους της εργασίας και όχι τα λαμόγια και τα αρπακτικά, χρειάζεται να υπερβούμε και τις δικές μας λογικές, πρακτικές και συνήθειες  εάν θέλουμε να μην μας επιβάλουν συνθήκες κατοχής και εξαθλίωσης.
Όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε,
Και ας φροντίσουμε να είμαστε παρόντες στους αγώνες, για να διεκδικήσουμε  μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου