Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Χρυσή Αυγή: Όμιλος Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζόμενων ( ΟΑΕΔ) Ελλήνων

Η Χρυσή Αυγή προχώρησε στην ίδρυση γραφείου εργασίας μόνο για Έλληνες και μάλιστα τον ονόμασε… ΟΑΕΔ (Όμιλος Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζομένων Ελλήνων)


«Όποιος άνεργος Έλληνας πολίτης το επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου και να εγγράφεται στους σχετικούς καταλόγους ανεύρεσης εργασίας, αναφέροντάς μας μόνο το ονοματεπώνυμο, την ειδικότητά του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Ομοίως όσοι εργοδότες επιθυμούν να προσλάβουν Έλληνες στις επιχειρήσεις τους μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, απευθύνοντας κάλεσμα στους Έλληνες πολίτες για να γραφτούν στη λίστα τους. Θα έχει όπως λέει κοινωφελή σκοπό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
Θα εξασφαλίζει φτηνή, ανασφάλιστη, προσωρινή, επισφαλή εργασία, φτιάχνοντας ένα μηχανισμό ανάλογο με αυτόν που έφτιαχνε ο Χίτλερ στην Γερμανία για τα δικά τους παιδιά. Θα επιδιώκει να ποτίσει αυτά τα παιδιά με το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού για κάθε τι διαφορετικό που υπάρχει σε αυτή τη χώρα.
Θα φτιάξει τις δικές της λίστες ανέργων αλλά και λίστες επιχειρηματιών. Τις λίστες των δικών της παιδιών, που θα έχουν νέο μπάρμπα από την Κορώνη. Όχι πλέον τον πολιτικό, τον δήμαρχο, αλλά την Χρυσή Αυγή και τα πρωτοπαλίκαρά της. Πρόκειται ουσιαστικά για πολιτικά γραφεία με στόχο τον πολιτικό και ιδεολογικό προσηλυτισμό, μέσα από εμπόριο ελπίδας προς αναζήτηση και εξεύρεση φτηνής εργασίας.
Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο. Η Χρυσή Αυγή δεν πρωτοτυπεί.
Την εποχή της ανόδου του Χίτλερ στη Γερμανία υπήρχαν έξι εκατομμύρια άνεργοι. Το ναζιστικό καθεστώς είχε εκμεταλλευτεί το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας και των επιπτώσεων που είχε στη γερμανική κοινωνία και δημιούργησε  την Υπηρεσία Εργασίας του Ράιχ (ReichsarbeitsdienstRAD). Η υπηρεσία αυτή κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου είχε αποτελέσει βοηθητικό μηχανισμό για την υποστήριξη της Βέρμαχτ! Άρχισε να βρίσκει εργασία σε ανέργους κυρίως σε μεγάλα δημόσια έργα, όπως η κατασκευή αυτοκινητοδρόμων και η αποστράγγιση βάλτων, προκειμένου να μετατραπούν σε αγροκτήματα. Οι εργαζόμενοι ήσαν ντυμένοι με παραστρατιωτικές στολές, ζούσαν στα στρατόπεδα εργασίας και αμείβονταν με ένα συμβολικό ποσόν. Για πολλούς ανέργους η εξασφάλιση στέγης και τροφής ήταν προτιμότερη από την ανεργία, ακόμα και αν οι αμοιβές τους ήσαν πενιχρές, ενώ η βιομηχανία της προπαγάνδας του ναζιστικού καθεστώτος τους έκαναν να νοιώθουν ότι συμμετέχουν στην οικοδόμηση της νέας Γερμανίας.
                                                                                                                 
Σήμερα η ακροδεξιά οργάνωση εκμεταλλεύεται τον εφιάλτη της ανεργίας που μαστίζει κάθε εργατική οικογένεια για να καλλιεργήσει το μίσος και το ρατσισμό. Επιδιώκει με αυτό τον τρόπο να πουλήσει εκδούλευση στα πιο φτωχά και περισσότερο κτυπημένα από την κρίση τμήματα του πληθυσμού και ιδιαίτερα της νεολαίας για να στρατολογήσει κόσμο με τις ιδέες της.
Η Χρυσή Αυγή πρώτα συνεργάστηκε με δυνάμεις της αστυνομίας σε πορείες  και καταλήψεις για να αντιμετωπίσει δήθεν τους κουκουλοφόρους, στη συνέχεια παίρνει το νόμο στα χέρια της και φτιάχνει τάγματα εφόδου τα οποία επιτίθενται σε ξένους μικροπωλητές, συλλέγει αίμα και μοιράζει τρόφιμα μόνο για Έλληνες, τώρα φτιάχνει ΟΑΕΔ-Ελλήνων,  αύριο ίσως μας πει  έξω οι Βλάχοι από την Αθήνα γιατί μαζευτήκαμε πολλοί και ποιος ξέρει τι άλλο θα μας πει στη συνέχεια.
Αναφέρεται και αξιοποιεί όλα τα σάπια στοιχεία  του αστικού πολιτικού συστήματος που μπόλιασαν την ελληνική κοινωνία και προσπαθεί να ψαρέψει στα θολά νερά, εμφανιζόμενη ως δήθεν αντισυστημική δύναμη. Μιλάει για τα λαμόγια τους πολιτικούς αλλά δεν λέει  με τι θέλει να υποκαταστήσει το σημερινό σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα.  Με το φασισμό, το ναζισμό; Με τι; Δε λέει τίποτα για την οικονομική κρίση, τις αιτίες που τη γέννησαν και πως αυτή θα ξεπερασθεί προς όφελος του λαού και του τόπου. Προχθές  ψήφισε στη Βουλή  το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς του κ. Σάλλα. Τι άραγε θέλει να φέρει  στην ελληνική κοινωνία; Μήπως θέλει να την βάλει στο γύψο και να γυρίσουμε το ρολόι της ιστορίας πίσω, όπου η μισοί Έλληνες θα είναι σε φυλακές και ξερονήσια; Αυτό ονειρεύεται και επιδιώκει;
Χρειάζεται όπλα ιδεολογικά, πολιτικά, αξιακά, κοινωνικά για να αντιμετωπιστεί αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο του νεοναζισμού. Να μην αφήνονται περιθώρια για να ρίχνει δηλητήριο στην ελληνική κοινωνία.
Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να βρουν οι λέξεις το πραγματικό νόημά τους. Να ξαναγεννηθεί η ελπίδα για μια κοινωνία της αλληλεγγύης, της ισότητας, της ισονομίας, του σεβασμού στη διαφορετικότητα του άλλου. Μια κοινωνία που θα παράγει πλούτο και δεν θα τον καρπώνονται οι λίγοι αλλά οι πολλοί, το σύνολο της κοινωνίας.
Μπροστά μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα κοινωνικό, οικονομικό, ταξικό  πόλεμο, που έχουν κηρύξει στον εχθρό λαό όλες οι δυνάμεις του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου μαζί με τους συμμάχους τους. Ο δρόμος, για να κερδίσουν τον  πόλεμο αυτό οι λαϊκές δυνάμεις, είναι ανηφορικός, μακρύς και δύσκολος.  Αξίζει όμως να τον βαδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι, και ενωμένοι μέσα από την διαφορετικότητά μας. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι μπορεί ο αντίπαλος να χάσει τον πόλεμο και να ανατραπεί.
Μόνο έτσι θα ξεδοντιάσουμε και το αυγό του φιδιού και της αιτίες που το εκκολάπτουν.
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου