ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
blog : politestouvirona.blogspot.com  

ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΡΟΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ
 Μένει και πάλι χωρίς γιατρούς.

Η τρικομματική συγκυβέρνηση, η πολιτική των μνημονίων και το Δ.Ν.Τ,
βλάπτουν σοβαρά την υγεία των πολιτών.
Να οργανωθεί παμβυρωνιώτικος ξεσηκωμός για να συνεχισθεί η λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Η καταστροφική πολιτική των μνημονιακών και των κυβερνήσεων που τις επιβάλουν, οδηγούν μια ακόμη κοινωνική δομή στον τομέα της δημόσιας υγείας, το Κέντρο Υγείας  Βύρωνα, στη διάλυση. Αδιαφορούν για τους χιλιάδες πολίτες του Βύρωνα αλλά και των όμορων δήμων που εξυπηρετεί το Κέντρο Υγείας.  
Από τον Φεβρουάριο του 2010 ξεκίνησαν οι προσπάθειες της πολιτείας για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας.  Το μέχρι τότε στολίδι της πόλης που εξυπηρετούσε χιλιάδες ασθενείς, άρχισε να πέφτει στα νύχια του ΔΝΤ και των πολιτικών του μνημονίου. Η επιλογή του υπουργείου υγείας για την μη στελέχωση με τον επαρκή αριθμό μονίμων ειδικευμένων γιατρών, οδήγησε στη μη ουσιαστική λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Από τότε και μετά άρχισε η πορεία υποβάθμισής του, αφού επανειλημμένα έμεινε χωρίς γιατρούς. Οι αντιδράσεις  πολιτών, φορέων και του προσωπικού του Κέντρου Υγείας, υποχρέωσαν την πολιτεία να λάβει ημίμετρα, στέλνοντας κάποιους γιατρούς, ώστε να παραταθεί η λειτουργία του έως τις 10 το βράδυ και όχι ως τις 3 το μεσημέρι όπως αρχικά είχε σχεδιάσει το υπουργείο υγείας και η διοίκηση του Ιπποκρατείου νοσοκομείου στο οποίο διοικητικά ανήκει το Κέντρο.      

Το Κέντρο Υγείας μένει και πάλι χωρίς γιατρούς.

Από τη Δευτέρα 10/9/2012 υπάρχει μόνο ένας γιατρός και κατεβάζει ρολά στις 3μ.μ. και όχι στις 10 μ.μ.. Με αυτό τον τρόπο το Κέντρο Υγείας απαξιώνεται, υποβαθμίζεται, διαλύεται  αφού δε μπορεί ουσιαστικά να προσφέρει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, αλλά ούτε και να συνταγογραφεί στις χρόνιες παθήσεις.
Πρόκειται για ένα ακόμη χτύπημα στην υγεία τον πολιτών από την συγκυβέρνηση Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, το οποίο δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεχτό από τους πολίτες. Χρειάζεται άμεσα κινητοποίηση όλων των πολιτών και των φορέων, με αίτημα το κέντρο υγείας να στελεχωθεί από τους απαραίτητους  γιατρούς, ώστε να υπάρχει ουσιαστική λειτουργία του Κέντρου Υγείας .
Οι βουλευτές που είτε διαμένουν στην πόλη, είτε εκλέγονται στη Β. Αθηνών τι σκέπτονται να πράξουν;
Ο λαλίστατος υπουργός υγείας κ. Λυκουρέντζος  με την πολιτική του θα διαλύσει και το Κέντρο Υγείας Βύρωνα; 
Ο Δήμαρχος της πόλης και οι άλλοι φορείς τι περιμένουν για να αντιδράσουν;

    Σεπτέμβριος 2012