Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ραγιάδες! Θέλουν να το γράφουμε και στην ούγια !!! (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

όποιος για το δίκιο δεν παλεύει
θα ζει και θα πεθαίνει σα ραγιάς.

Κώστας Βίρβος «Θεσσαλικός κύκλος»

Σε χτυπούν από παντού ανελέητα. Εκμεταλλεύονται τα πάντα, για να σε εξουθενώσουν. Πλουτίζουν, ληστεύοντας στην κυριολεξία ό,τι ακόμα σου έχει απομείνει. Ρημάζουν το δημόσιο πλούτο σαν να είναι βιλαέτι τους. Το πολιτικό τους προσωπικό ανταποκρίνεται… άριστα! Και όμως δεν ικανοποιούνται. Θέλουν να συναινέσεις, να σκύψεις το κεφάλι. Θέλουν εσύ να τους το ζητήσεις να σε εξευτελίσουν, να σε ληστέψουν! Θέλουν να αποδεχτείς τη μοίρα, που αυτοί για σένα όρισαν! Το επιδιώκουν με κάθε μέσο και τρόπο. Θέλουν στην ούγια* του μυαλού σου να γράψεις… ραγιά

Του Δημήτρη Τσιμούρα

Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις στάθηκε μια «δημοσκόπηση» της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΤΟ BHMA στις 3/9/`12, σχετικά με τα τελευταία κυβερνητικά ληστρικά μέτρα, που μας ετοιμάζουν. Ρωτάει λοιπόν … «αθώα» η εφημερίδα:

«Πιστεύετε ότι το πακέτο των περικοπών των 11,5 δισ. ευρώ θα είναι το τελευταίο όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός;

Ναι θα είναι το τελευταίο

Όχι θα χρειαστεί και άλλο

Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Ο υπάλληλος της εν λόγω εφημερίδας που διαμόρφωσε το παραπάνω ερωτηματολόγιο, προφανώς για λογαριασμό των αφεντικών του, προβαίνει στις παρακάτω απόλυτα συνειδητές λαθροχειρίες.

Μιλά για περικοπές, δίνοντας την εντύπωση ότι αφορούν όλους! Όμως αυτές δεν αφορούν τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους μεγαλοεκδότες, τους μεγαλοεργολάβους, τους ενεχυροδανειστές, τους μαυραγορίτες κλπ. Αυτοί σήμερα διάγουν μια χρυσοφόρα περίοδο και αυξάνουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς τα πλούτη τους! Αυτές οι ληστρικές περικοπές αφορούν αποκλειστικά μισθωτούς, συνταξιούχους, άνεργους και γενικά κάθε οικονομικά ανήμπορο.

Δίνει τη… δυνατότητα στους αναγνώστες να κρίνουν την «αξιοπιστία» του πρωθυπουργού, γνωρίζοντας ότι έτσι κι αλλιώς η κοινή γνώμη στην συντριπτική της πλειοψηφία τον θεωρεί πλέον αναξιόπιστο. Αυτό πράγματι επιβεβαιώνεται στις απαντήσεις που δίνονται. Γιατί όποιος δεν επιλέγει την πρώτη προτεινόμενη απάντηση στην ουσία αυτό λέει! Αν δε την επιλέξει, φαίνεται εμμέσως πλην σαφώς, ότι συναινεί με την λαίλαπα των επερχόμενων μέτρων! Άρα μονά ζυγά δικά τους! Ταυτόχρονα δε, με την εν λόγω προτεινόμενη απάντηση, η εφημερίδα παρουσιάζεται σαν «τολμηρή», «αντικειμενική» και ότι δεν… χαρίζεται ούτε στον πρωθυπουργό και δείχνει εν τέλει ότι… «συντάσσεται» με το μέρος της κοινής γνώμης και των αδικημένων!

Εννοείται βέβαια ότι όλοι αυτοί που ζουν σήμερα σε επίγειους παραδείσους δεν έχουν κανένα πρόβλημα αν χαρακτηριστεί η όχι αναξιόπιστος ο πρωθυπουργός. Που για αυτούς, αυτήν τη στιγμή, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα άριστο εργαλείο, ένα αναλώσιμο είδος, που τους κάνει πολύ καλά τη «δουλειά»! Ήδη αυτοί, είναι προφανές, ότι έχουν έτοιμο το διάδοχο του, καθώς και το διάδοχο του διαδόχου και βλέπουν «μπροστά» σε βάθος πολλών δεκαετιών!

Στη δεύτερη προτεινόμενη απάντηση, «όχι θα χρειαστεί και άλλο πακέτο», υπάρχει χαρακτηριστικό και πλέον εμφανές το στοιχείο της λαθροχειρίας, γιατί η… λογική διατύπωση θα έπρεπε να είναι «όχι δεν θα είναι το τελευταίο».

Ο «ξεθαρρεμένος» πλέον αναγνώστης, αφού απέρριψε μετά βδελυγμίας την πρώτη «τολμηρή» ερώτηση της εφημερίδας και αφού δεν έχει λογική να πει πλέον το… «Δεν ξέρω / Δεν απαντώ» -τη στιγμή που ξέρει ότι ο Σαμαράς κορόιδεψε ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού, για να του υφαρπάξει την ψήφο- οδηγείται στο να επιλέξει τη δεύτερη προτεινόμενη απάντηση, χωρίς να προσέξει ότι σε αυτήν υπάρχει η πονηριά της φράσης «θα χρειαστεί». Άρα, οι επιλέγοντες τη δεύτερη απάντηση φαίνεται πως εκτιμούν ότι δεν μας φτάνει αυτό το πακέτο, το οποίο προφανώς με αυτήν τους την επιλογή το αποδέχονται, αλλά μας λένε ότι θα χρειαστεί και άλλο!!! Δηλαδή στην ουσία είναι σαν να προτείνουν οι ίδιοι και νέα μέτρα!!!

Και φυσικά, με αναγωγές και γενικεύσεις –τα επιτελεία τους έχουν μαγικές ικανότητες πάνω σ` αυτά τα θέματα- «αποδεικνύουν» ότι ο ελληνικός λαός… στην συντριπτική του πλειοψηφία, θεωρεί «επιβεβλημένο» ότι πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα πακέτα! Εξαίρουν βέβαια την… υπεύθυνη στάση του, τον «συμπονούν» για τα δεινά που τραβά, όμως θα του κάνουν το… χατίρι και με νέα πακέτα μέτρων που θα πάρουν, τα οποία θα διαδεχτούν τα προηγούμενα!

Τέτοιας μορφής «δημοσκοπήσεις», προς δόξαν της… «ελευθεροτυπίας» και μάλιστα… «απλήρωτες», κυκλοφορούν κατά δεκάδες καθημερινά στον «αδέσμευτο και ανεξάρτητο τύπο». Όλες έχουν ως κοινό παρονομαστή το πώς θα οδηγήσουν τον αναγνώστη σε απαντήσεις άμεσης ή έμμεσης στήριξης αυτής της ληστρικής, βάρβαρης και απάνθρωπης πολιτικής. Από τη μορφή όμως τέτοιων «δημοσκοπήσεων» μπορεί κανείς με μια προσεκτική ματιά να δει τους πραγματικούς στόχους τέτοιων εντύπων. Και είναι κοινό μυστικό, ότι πίσω από κάθε τέτοιο έντυπο κρύβονται μεγάλα συμφέροντα.

Το άμεσο μέλημα όλων αυτών, και αυτό το επιδιώκουν με κάθε μέσο και τρόπο, είναι να οδηγούμαστε όλοι εμείς, που αλλιώς μας έταξε… η μοίρα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, στις πιο ακραίες μορφές εξαθλίωσης. Χωρίς αυτοί βέβαια να ικανοποιούνται μόνο μ` αυτό. Κάνουν τα πάντα, για να γονατίσουν το μυαλό μας, ώστε να περάσει στη συνείδησή μας και να αποδεχτούμε την ιδιότητα και το ρόλο του ραγιά! Θέλουν μόνοι μας και με τα δικά μας χέρια να γράψουμε στην ούγια του μυαλού μας, με ανεξίτηλα, μεγάλα ξεκάθαρα γράμματα, Ραγιάς!!!

Όμως, ακόμα υπάρχει οξυγόνο αντίδρασης, για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης. Πάντα οι πολλοί κρατούμε τη δύναμη στα χέρια μας. Μένει να τη χρησιμοποιήσουμε. Και προπαντός να τη χρησιμοποιήσουμε σωστά!

ΥΓ. α) Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα στην εν λόγω «δημοσκόπηση» τη Δευτέρα 3/9/12 και ώρα 13:55 μμ ήταν τα παρακάτω:

Πιστεύετε ότι το πακέτο των περικοπών των 11,5 δισ. ευρώ θα είναι το τελευταίο όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός;

18.59% Ναι θα είναι το τελευταίο (1116 ψήφοι)

76.07% Όχι θα χρειαστεί και άλλο (4566 ψήφοι)

5.33% Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (320 ψήφοι)

Δηλαδή ένα 76,07% έλεγε ότι θα χρειαστεί και άλλο πακέτο περικοπών!!! Σαν ταχυδακτυλουργοί τη λαϊκή αγανάκτηση τη μετατρέπουν σε λαϊκή προτροπή για συνέχιση των «μέτρων»!!!

β) Ούγια*. Χαρακτηριστική λεπτή λωρίδα στις άκρες υφάσματος. Συνήθως εκεί αναγράφονται η ποιότητα, η σύνθεση καθώς και ο παραγωγός του υφάσματος. Χαρακτηριστική είναι η ατάκα μιας παλιάς διαφήμισης: «Το γράφει και στην ούγια». Τεκμήριο γνησιότητας. Δηλαδή δεν χωράει καμιά αμφισβήτηση περί αυτού.

Ανάρτηση από : http://paganeli.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου