Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Είναι η στάση πληρωμών ηλίθιε…

Πολύ κουβέντα γίνεται τελευταία για… φακελάκια, διεφθαρμένους γιατρούς, συντάξεις «μαϊμού», υπερκέρδη των φαρμακοποιών κτλ. Η κουβέντα όμως, κυρίως των ΜΜΕ, μπορεί να παραπλανήσει τα αυτιά, τα μάτια, το μυαλό, δεν μπορεί ωστόσο να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες. Όσες μαϊμούδες και να βρουν, δεν μπορούν να καλύψουν την μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ, ενός οργανισμού γονατισμένου από τον τζόγο στα ελληνικά ομόλογα και το «μεγαλειώδες» κούρεμα, ονόματι PSI

Μας λένε λοιπόν, ότι ξοδεύουμε πολλά για την υγεία και με πρόσχημα τις «μαϊμούδες», τα φακελάκια, τα υπερκέρδη των φαρμακοποιών και την εξυπηρέτηση του χρέους, θα πρέπει να κλείσουμε νοσοκομεία, να μειώσουμε τις δαπάνες για φάρμακα και νοσήλια, να κλείσουμε ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες, να αναδιαρθρώσουμε τέλος πάντων το δαπανηρό σύστημα υγείας…

Και για να μην κλαιγόμαστε θυμίζοντας τα προηγούμενα μέτρα στην υγεία, αφού τα ξέρουμε όλοι, ας πάμε στο ζουμί του θέματος.

Αυτό που στην γλώσσα των παπαγάλων λέγεται «εμπάργκο των φαρμακοποιών» στην γλώσσα της λογικής λέγεται «στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, προς τους ασφαλισμένους του», μεταφράζεται ακόμα, ως προτεραιότητα εξυπηρέτησης ενός… έτσι και αλλιώς μη βιώσιμου χρέους, προς τους τοκογλύφους, αφήνοντας τα εσωτερικά έξοδα στην μοίρα τους, έτσι μεταφράζεται, και θα έχει συνέχεια… Μπορεί οι φαρμακοποιοί να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις αλλά αυτό θα είναι παροδικό, αφού το πρόβλημα είναι ότι τα ταμεία είναι ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΑ!

Γνωρίζει κανείς την έκθεση των ασφαλιστικών ταμείων στο ελληνικό χρέος, το οποίο ΔΕΝ είναι βιώσιμο και δεν πρόκειται να καταστεί ως τέτοιο, χωρίς μερικές ακόμα… χρεοκοπίες, άρα και κουρέματα... Για να μην ανατρέξουμε στην παροχή υπηρεσιών των προηγούμενων κυβερνήσεων, σε ανθρώπους όπως ο Λάτσης, μέρος της περιουσίας του οποίου, προέρχεται από τον τζόγο των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο και στα ελληνικά ομόλογα.

Θυμάται κανείς το περίφημο κούρεμα (PSI) μετά την ολοκλήρωση του οποίου θα.. τελείωναν τα βάσανα, θα μειώνονταν το χρέος και θα ερχόταν η ανάπτυξη; Άσχετα αν το μόνο που πέτυχε το κούρεμα ήταν ένα… μη βιώσιμο χρέος, άδεια ταμεία, αφού κουρεύτηκαν τα ομόλογα που κατείχαν. Μάλιστα οι τιμές των κουρεμένων ομολόγων, στην δευτερογενή αγορά, κυμαίνονται σε πολύ μικρότερη τιμή από την ονομαστική.

Και αφού τα μέτρα 11,6 (άσχετα αν θα είναι παραπάνω) παίρνονται λέει για να μας δώσουν το νέο πακέτο των 31,5 δις. Να θυμίσουμε ότι ακόμα και εδώ, κάτι χάνεται στην μετάφραση, αφού από τα 31,5 δις, τα περίπου 30,5 θα πάνε για την εξυπηρέτηση που μη βιώσιμου, όπως είπαμε, χρέους!!! Τα μόνα λοιπόν που θα πέσουν στην οικονομία (και αυτό υπό όρους, αλλά θα γράψουμε κάποια στιγμή αναλυτικά) είναι τα υπόλοιπα 900 εκ, ακριβώς όσα χαρίσαμε στην ΕΚΤ τον Αύγουστο, πληρώνοντας στο ακέραιο το ομόλογο των 3,2 δις, ενώ η ΕΚΤ το είχε αγοράσει μόλις 2,3 δις στην δευτερογενή αγορά!

Η κατάσταση λοιπόν ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο, ούτε τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία, ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι τα μόνα που θα έχουν αναγκαστεί να προβούν σε επαναλαμβανόμενες στάσεις πληρωμών! Το σύστημα είναι σε κρίση βαθειά, και δεν μπορεί να βγει αλώβητο από αυτό, όσο για τους λαούς η μοίρα είναι ήδη προγεγραμμένη, στην περίπτωση που ο πόλεμος συνεχιστεί ερήμην τους.

Τώρα λοιπόν, θα πουν πολλοί ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε, την ντουντούκα, τις συνδικαλιστικές μας γνώσεις και ένα ωραίο πανό με γράμματα τυπογραφείου… και να βγούμε στους δρόμους, να τους σταματήσουμε.

Μα ΔΕΝ σταματάνε έτσι ρε σύντροφοι, τρία χρόνια τώρα τι-δεν-κα-τα-λά-βα-με……
 
Ανάρτηση από : http://tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου