Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Διαστάσεις γενοκτονίας! Ανεξέλεκτη η κατάσταση - πρόβλεψη για 34% ανεργία!

Άνω του 34%η πραγματική ανεργία το 2013, προειδοποιεί το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ

1.400.000 οι επίσημοι άνεργοι μέχρι το τέλος του 2013! Θα αγγίξουν τα 2.000.000 οι πραγματικά άνεργοι στην Ελλάδα!
Σε ποσοστά αυτό σημαίνει, επιστροφή σtο 1950, στα πρώτα χρόνια μετά τον εμφύλιο!
Και όλα αυτά με πλήρη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους. Και το χειρότερο... οι νέες απαιτήσεις τις τρόικας - και όσες θα ακολουθήσουν - ΔΕΝ έχουν επικαιροποιηθεί στην έρευνα!
Έρευνα που θα παρουσιαστεί σήμερα στην Θεσσαλονίκη από το Ινστιτούτο Εργασίας, όπως κάθε χρόνο. Εδώ να θυμίσουμε ότι οι περυσινές προβλέψεις του Ινστιτούτου ήταν"τρομακτικές" όμως η πραγματικότητα τις ξεπέρασε.
Τα στοιχεία ότι η Ελλάδα την τελευταία πενταετία και παρά τις επώδυνες αλλαγές στα εργασιακά υποχώρησε κατά 30 θέσεις στη λίστα της ανταγωνιστικότητας, επιβεβαιώνοντας τους επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι σημαντικότερος παράγοντας για τους επενδυτές από το κόστος εργασίας είναι η σταθερότητα, η αποτελεσματικότητα και η δυναμική μιας οικονομίας.

«Η κρίση στις χώρες της νότιας Ευρώπης οδήγησε στην αύξηση του χάσματος, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται όλο και περισσότερο σε αποτελεσματικότερες οικονομικά ευρωπαϊκές χώρες», σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που οργανώνει την ετήσια διάσκεψη του Νταβός.


Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία και για την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτερο μισθό, που σύμφωνα με την έρευνα έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1978-79, ενώ για τα μεσαία εισοδήματα στις αρχές της δεκαετίας του'80.

Οι μέσες αποδοχές των Ελλήνων εργαζομένων πέρσι ήταν 25.470 ευρώ και αναμένεται και νέα υποχώρηση εντός του το 2013. Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να υποχωρήσουν στα 15.000 με 17.000 ευρώ, δηλαδή θα φθάσουν στα επίπεδα της Εσθονίας και της Κροατίας.


Ούτε οι προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση των Ταμείων είναι λιγότερο δραματική.

Η μείωση των μισθών και η αύξηση της ανεργίας έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα των ταμείων, τα οποία είναι μειωμένα κατά 9,5 δισ. ευρώ ετησίως.

Παράλληλα τα ταμεία χάνουν περίπου 8 δισ. ευρώ, εξαιτίας της αύξησης της μαύρης εργασίας και της επέκτασης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.


Στη διεύρυνση της μαύρης τρύπας των εσόδων στα Ταμεία συνέβαλλε δε και η συμμετοχή τους στη διαδικασία κουρέματος του ελληνικού χρέους (το γνωστό μας πλέον PSI), που σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος τους στοίχισε τουλάχιστον 8,5 δισ. ευρώ, ενώ οι συνολικές απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων,με βάση τις τρέχουσες τιμές των τίτλων που εξακολουθούν να έχουν στην κατοχή τους, ξεπερνούν τα 12δισ. ευρώ.
 
Ανάρτηση από : http://kepparou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου