Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής για το εργατικό ατύχημα ηλεκτρολόγου του Δήμου

Οι "ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ" αναδημοσιεύουμε την απάντηση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το πρόσφατο εργατικό ατύχημα στο Δήμο.
Για την αλήθεια των πραγμάτων απλώς να επισημάνουμε πως στο Δήμο Βύρωνα δεν τηρούνται μέτρα ασφαλείας, δεν υπάρχει γιατρός εργασίας, δεν υπάρχει τεχνικός ασφαλείας και δεν διενεργούνται οι προβλεπόμενες από το νόμο ιατρικές εξετάσεις για το προσωπικό.

Αναδημοσίευση από εδώ.
ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ


Την 31/1/2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 14:45 κατά την εκτέλεση εργασιών σε ηλεκτρικό πίνακα στον χώρο του Νεκροταφείου από υπάλληλο (ηλεκτρολόγο), συνέβη ατύχημα λόγω βραχυκυκλώματος (δημιουργήθηκε έντονη λάμψη που του προκάλεσε στιγμιαία απώλεια όρασης). Η όραση του επανήλθε μετά από 5-6 δευτερόλεπτα οπότε συνέχισε την εργασία του και αποκατέστησε την βλάβη. 

Ο υπάλληλος δεν ανέφερε τίποτε σχετικό στην υπηρεσία διότι θεώρησε το περιστατικό «ελαφρύ και περαστικό». 

Η Διεύθυνση ΤΥΔΒ πληροφορήθηκε το συμβάν από τον εργαζόμενο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας το μεσημέρι της 1/2/2017 (από Τετάρτη έως και Παρασκευή ήταν σε προγραμματισμένη κανονική άδεια) όπου ανέφερε τα παραπάνω και δήλωσε επίσης ότι δεν έχει λάβει αναρρωτική άδεια καθόσον οι προσωρινές ενοχλήσεις στην όρασή του αποκαταστάθηκαν πλήρως έως τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας 1/2/2017.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το ατύχημα έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον δηλώνοντας ότι «εκείνο που έχει σημασία την παρούσα στιγμή είναι η υγεία του εργαζόμενου», διαβεβαίωσε ότι «τηρούνται από τον δήμο όλα τα μέτρα που απαιτεί η εργατική νομοθεσία για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων», ενώ καταδίκασε την «προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του συμβάντος από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».

Πηγή: dimosbyrona.gr - 3 Φεβρουαρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου