Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα: Απάντηση προς τον πρόεδρο της Δ. Επιχείρησης κ. Πάγκαλο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
Βύρωνας, Φεβρουάριος 2017 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άξιος ο μισθός του

Στις 19 Φεβρουαρίου 2017 στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία», διεξήχθει η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βύρωνα με θέμα ημερήσιας διάταξης τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης του δήμου για το έτος 2016.

Μαζικοί φορείς και πολίτες του Δήμου παρευρέθηκαν και πήραν το λόγο κρίνοντας την πορεία και το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Μεταξύ των φορέων που τοποθετήθηκαν, ήταν και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα ασκώντας κριτική και κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή ότι ακολουθεί και εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης με ότι αυτό συνεπάγεται στη λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του (έλλειψη προσωπικού-μειωμένη χρηματοδότηση από ΚΑΠ-απαξίωση υπηρεσιών-προβλήματα στις υποδομές κ.λ.π.). Μη μπορώντας η Δημοτική Αρχή να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα εξαπέλυσε μια απαράδεκτη και χυδαία επίθεση εναντίον του Σωματείου μας.

Το ρόλο του «πολιορκητή» ανέλαβε ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Βύρωνα κος Πάγκαλος κατηγορώντας το Σωματείο και τους εργαζομένους του Δήμου μας, ότι πληρώνονται τις απεργίες, ότι δεν συμμετέχουν σε διαδικασίες του Σωματείου (Γενικές Συνελεύσεις-κινητοποιήσεις) και εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί ότι αρκετοί είναι και τεμπέληδες. Βέβαια αυτά όχι από πραγματική ανησυχία αλλά από τη σκοπιά του «Δούρειου Ίππου» για το συνδικαλιστικό κίνημα. Αλήθεια κε Πάγκαλε, οι σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας δεν συνδέονται άμεσα με την βελτίωση των υπηρεσιών προς τους Δημότες; Αλήθεια, το Σωματείο δεν έχει κάνει επανειλημμένα προτάσεις για την βελτίωση των υπηρεσιών και των δομών του Δήμου; Εάν οι εργαζόμενοι πληρώνονται τις απεργίες ή όχι, όπως ισχυρίζεται ο διορισμένος πρόεδρος, ας απευθυνθεί στους διοικούντες του Δήμου για να μάθει. Αυτοί γνωρίζουν. Διαφορετικά είναι κοινός συκοφάντης που ρίχνει λάσπη και επιδιώκει να σπιλώσει συνδικαλιστές και εργαζόμενους.

Κύριε Πάγκαλε, όχι δεν θα ακολουθήσουμε το νεοφιλελεύθερο όραμα σας αλλά το αντιπαλεύουμε. Για μας ο Δήμος δεν είναι επιχείρηση και δεν χρειάζεται μάνατζερ. Θα σας δώσουμε μία συμβουλή: Την ομιλία σας να την στείλετε σε εργοδότες και υπουργούς, θα τους φανεί χρήσιμη. 

Όσο για το σωματείο και τους εργαζόμενους, μάλλον είναι πολύ μικρό το μπόι σας για να μας πιάνετε στο στόμα σας με αυτόν τον τρόπο.

Και πάλι άξιος ο μισθός σας.


Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου