Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Παραλειπόμενες ειδήσεις από τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

  • Μέχρι της 4.45 μ.μ έμειναν για να συζητούν σε μία άδεια αίθουσα οι επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων -ακόμα και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι είχαν φύγει, πόσο μάλλον οι κάτοικοι και οι φορείς. 
  • "Η διαδικασία του δημόσιου απολογισμού, που έχει να γίνει από το 2012 είναι χρήσιμη", τόνισε στην παρέμβαση του ο κ Σωτηρόπουλος επικεφαλής της παράταξης "Δύναμη Ελπίδας", "αλλά σήμερα εξελίχθηκε σε εκδήλωση και η αντιπολίτευση ακούγεται σε μια ώρα που δεν έχει μείνει κανένας στην αίθουσα. Δεν μηδενίζουμε τίποτα από ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα αλλά το ισοζύγιο για εμάς δεν είναι θετικό". 
  • Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή ισχυρίζονται ότι έχουν ταμειακή ρευστότητα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Εάν είναι έτσι, γιατί δεν φτιάχνουν τις παιδικές χαρές, που καμία δεν έχει πιστοποίηση καταλληλότητας, γιατί δεν επισκευάζονται τα σάρωθρα και τα απορριμματοφόρα, γιατί δεν τοποθετούνται και άλλοι κάδοι ανακύκλωσης, γιατί δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός στους δρόμους και τα πάρκα της πόλης, γιατί; γιατί; Ίσως για να γίνουν ορισμένα πράγματα την περίοδο προς τις δημοτικές εκλογές, για να είναι νωπά στη μνήμη των κατοίκων προς άγρα ψήφων. Αυτή όμως δεν είναι πολιτική που υπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες του πολίτη.
  • Ο κ. Δήμαρχος ξέχασε και δεν έκανε καμία αναφορά για την δέσμευση που είχε αναλάβει σε ομιλία του στον ίδιο χώρο -κάποιο φθινόπωρο- για έλεγχο των οικονομικών του Δήμου από ορκωτούς λογιστές ή μήπως κάτι άλλο συμβαίνει;
  • Ερωτήματα έθεσε κάτοικος της πόλης σχετικά με σχολάζουσα κληρονομιά του οικοδομικού τετραγώνου Νικηφοριδη, Αρωνη, Τιμοθέου, την δημοτική βιβλιοθήκη καθώς και το που ακριβώς διοχετεύτηκαν των 3 εκ. ευρώ του δυνητικού τέλους 2007-2009, που σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του δημάρχου Κατωπόδη κατέληξαν στα ταμεία του Δήμου. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά .
  • "Είμαστε ενάντια σε επεκτάσεις ιδιωτικών συμφερόντων στο Υμηττό" τόνισε ο Δήμαρχος. Όχι όμως και με τις δημοτικές και δημόσιες εγκαταστάσεις, αφού προτείνει να γίνει στη Α΄ Ζώνη Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, να στεγαστούν υπηρεσίες κ.λπ. Αυτά κατά τον κ. Δήμαρχο προστατεύουν τον Υμηττό αφού είναι δημοτικά και είναι συμβατά με το περιβάλλον. 
  • Τις διαχρονικές ευθύνες που έχουν δημοτικές αρχές, κυβερνήσεις, και ιδιωτικά συμφέροντα, ανέδειξε ο εκπρόσωπος της συλλογικότητας "ΠΟΛΙΤΕΣ του Βύρωνα", θύμισε τις προσπάθειες που έκαναν όπως Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που είχε προτείνει ο τότε υπουργός περιβάλλοντος κ. Λαλιώτης, τα στρατόπεδα και τους ξενώνες, το Συνοδικό μέγαρο της εκκλησίας, τον αυτοκινητόδρομο στο κόμβο Σακέτα κ.λπ. Ανέδειξε τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της σημερινής δημοτικής αρχής προκειμένου να επιβάλει την καταστροφική της για το περιβάλλον πολιτική, ξεχνώντας τα όσα έλεγαν προεκλογικά. Ενώ έθεσε το ερώτημα ποιος παρέλαβε το φερόμενο ως βιοκλιματικό έργο στην οδό Χρ. Σμύρνης και εάν η δημοτική αρχή είναι ικανοποιημένη από αυτό το έργο. Ακόμη ανέφερε ότι μόνο η ανεξάρτητη δράση και η ενεργή παρέμβαση των πολιτών μπορούν να προστατεύσουν το περιβάλλον και τη ζωή μας. 
  • Πόσο άραγε θα περιμένουν ακόμη οι κάτοικοι της περιοχής της Νεραΐδας για να δουν να διαμορφώνεται σε πλατεία ο χώρος στο τέρμα της Εμπεδοκλέους; Από την εποχή του κ. Ρογκακου έχουν κατατεθεί τα χρήματα για την απαλλοτρίωση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ακόμη τίποτα. Λέτε να προγραμματίζουν να κόψουν την κορδέλα λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές το 2019;
  • Ζητήματα που σχετίζονται με την λειτουργία του χωριού παραγώγων έθεσε ο κ. Σωτηρόπουλος, όπως μεταξύ άλλων πως γίνεται η επιλογή των παραγώγων; "Για να μην αναφερθώ στη χορήγηση αποδείξεων από πολλούς παραγωγούς", ανέφερε με νόημα. 
  • Κατά την συνήθη τακτική του ο διορισμένος πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Πάγκαλος υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων της δικής του περιόδου, επιτέθηκε στο Σωματείο εργαζομένων και τους εργαζόμενους του Δήμου, λασπολογώντας ανέφερε ότι πληρώνονται τις απεργίες κ.λπ. χωρίς βέβαια αυτά να τα στηρίζει πουθενά. Ισχυρίστηκε ότι οι υπηρεσίες που παρέχει η Δημοτική Επιχείρηση είναι υψηλής ποιότητας και χαμηλής τιμής. Ας ρωτήσει αυτούς που πληρώνουν το πικρό καφεδάκι στο κυλικείο του κοιμητηρίου πόσο ευχαριστημένοι είναι; Δεν παρέλειψε βέβαια να προβάλει την νεοφιλελεύθερη αντίληψη του για την ανάπτυξη της επιχείρησης με τους δημότες πελάτες που πρέπει να πληρώνουν όλο και περισσότερο. Το γιατί, απέφυγε να αναφέρει.
  • Η κ. Τσαγκάρη εκπροσωπώντας το Κέντρο Υγείας Βύρωνα παρουσίασε την προσφορά του στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Τόνισε ότι πάνω από 75.000 χρήστες υγείας εξυπηρετήθηκαν το 2016, αναφέρθηκε στην έλλειψη ορισμένων ειδικοτήτων σε γιατρούς και εστίασε στο βασικότερο κατά αυτήν πρόβλημα που είναι το κτιριακό, αφού το κτήριο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες καθώς πρόκειται για κτήριο του 1940. 
  • "Έχει κτυπήσει κόκκινο η ανεργία, φτάνει έως και 80% στους εργαζόμενους στην οικοδομή", ανέφερε ο εκπρόσωπος του τοπικού παραρτήματος του συνδικάτου οικοδόμων. Τα προγράμματα του Δήμου ανακυκλώνουν την ανεργία με εξευτελιστικά μεροκάματα. Και αναρωτήθηκε, "Στο Δήμο Βύρωνα δεν υπάρχουν ανάγκες για να γίνουν έργα υποδομών; Χρειάζεται η ενιαία ταξική πάλη των εργαζομένων ενάντια σε κάθε κυβέρνηση και δημοτική αρχή που εφαρμόζει αντεργατικές πολιτικές και εσείς αυτές εφαρμόζετε". 
  • Ο κ Τριγαζης εκπρόσωπος του συλλόγου "Λ. Μπάϋρον" ζήτησε ο Δήμος Βύρωνα να οργανώσει εκδηλώσεις για να τιμήσει τον Λαμπρο Κανελόπουλο. Ενώ απευθυνόμενος σε οσους ασκούν κριτική στη δημοτική αρχή και την κυβέρνηση συνέστησε να περιμένουν το 2019 και τότε "θα ψηφίσει ο λαός"
  • Η εκπρόσωπος του συλλόγου δημοκρατικών γυναικών άσκησε σκληρή κριτική στην πολιτική της δημοτικής αρχής, ζήτησε να πηγαίνουν όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και να καταργηθούν τα τροφεία που πληρώνουν οι γονείς.
  • Η εκπρόσωπος της Περιφέρειας ανέφερε ότι η περιφέρεια προγραμματίζει 10211 έργα και δεν υπάρχει καμιά μεροληπτική στάση απέναντι σε κανένα Δήμο. 
  • Ο κ. Βασιλάκος Λ. εκ μέρους του Σωματείου εργαζομένων κατηγόρησε την δημοτική αρχή γιατί εφαρμόζει και ακολουθεί την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Και απευθυνόμενος προς το Δήμαρχο ανέφερε, "Είστε απών από τους αγώνες του λαού, σε πόσες συγκεντρώσεις των συνταξιούχων και των εργαζομένων παρευρεθήκατε;".
  • Άλλη μια φορά υποσχέθηκε ο κ. Δήμαρχος ότι θα λειτουργήσει η Δημοτική Συγκοινωνία και ότι θα συνδεθεί με την Πανεπιστημιούπολη. Την στιγμή που τα 2,5 χρόνια που διοικεί το Δήμο, εννέα λεωφορεία είναι παροπλισμένα στην Εργάνη και σαπίζουν. 
  • Λειτουργεί το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι με την οικονομική στήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης χωρίς να αναφέρει περισσότερα στοιχεία και να απαντά: πόσοι και με ποιά κριτήρια δημότες εξυπηρετούνται; πώς μπορεί να ενταχθεί κάποιος-α στο πρόγραμμα και να είναι ωφελούμενος; γιατί δεν χρηματοδοτείται ο Δήμος για το πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ, όπως και όλοι οι άλλοι Δήμοι; από πού πληρώνονται οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα και πόσα χρήματα παίρνουν; Εφαρμόζεται η σύμβαση; 
  • Δεν έλειψαν και 2-3 μεμονωμένες φωνές που εξήραν την πολιτική της δημοτικής αρχής, για το κολυμβητήριο και τις εκδηλώσεις για τα γράμματα και τις τέχνες.
  • Ο κ. Ζούμπος εκπρόσωπος της παράταξης "Νέα Εποχή" εστίασε εκτός των άλλων στο πως πληρώθηκε το φυλλάδιο που διακινεί ο Δήμος για τον απολογισμό, αφού δεν υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ούτε της οικονομικής επιτροπής. 
  • Ο κ. Μπαντής από την παράταξη "Μαζί για τον Βύρωνα" εστίασε στον Υμηττό και την προστασία του καταλογίζοντας ευθύνες στη Δημοτική Αρχή. 
  • Ο κ. Πάλμος αναφέρθηκε στις πολιτικές ευθύνες της δημοτικής αρχής και στην επιλογή της να ευθυγραμμίζεται με την συγκυβέρνηση και τις αντιλαϊκές της πολιτικές.
  • Ο κ. Κόνσουλας επανέλαβε την γνωστή αντιφατική πολιτική του, σαν το εκκρεμές μεταξύ στήριξης της πολιτικής της δημοτικής αρχής και άνευρης κριτικής.
  • Ο κ. Τζορτζιώτης από την "Αριστερή Παρέμβαση" επέλεξε να προβάλει σλάιτς με υλικό που αποκάλυπτε και αναδείκνυε την μνημονική πολιτική της δημοτικής αρχής και τις ευθύνες που έχει. 
  • Ενώ ο κ. Μαυροπουλος, ο μοναδικός σύμβουλος που μίλησε, ως ανεξάρτητος προσπάθησε να αποδομήσει όσα είπε ο Δήμαρχος λέγοντας ότι σήμερα δεν κάνατε απολογισμό της δημοτικής αρχής αλλά απλά παρουσιάσατε τις δράσεις των υπηρεσιών του Δήμου και τίποτα άλλο, καταγγέλλοντας την ασκούμενη πολιτική της δημοτικής αρχής.
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 21 Φεβρουαρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου