Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Εργατικό ατύχημα σε εργαζόμενο του Δήμου Βύρωνα

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Σοβαρά τραυματίστηκε ηλεκτρολόγος του Δήμου Βύρωνα την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στην προσπάθεια του να παρέμβει και να επισκευάσει το πίνακα ηλεκτροδότησης του κοιμητηρίου. Ο εργαζόμενος παρ' όλη την εμπειρία του, για αγνώστους λόγους τραυματίστηκε στα μάτια και το πρόσωπο μετά από έκρηξη στον ηλεκτρικό πίνακα. 

Ιδιαίτερα στο τμήμα των ηλεκτρολόγων η εντατικοποίηση της εργασίας είναι μεγάλη αφού είναι ένας τεχνίτης ηλεκτρολόγος για όλο το Δήμο. Τα τελευταία χρόνια τέσσερις ηλεκτρολόγοι συνταξιοδοτήθηκαν και δεν έχει προσληφθεί κανένας. 

Δεν γνωρίζουμε εάν ο Δήμος Βύρωνα έχει δηλώσει το εργατικό ατύχημα στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι πως έχουμε το τρίτο κατά σειρά εργατικό ατύχημα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στο Δήμο. Έχουν τραυματιστεί δυο ηλεκτρολόγοι και μια εργάτρια καθαριότητας, η οποία έχασε στη διάρκεια της περισυλλογής απορριμμάτων το δάκτυλο της. Στο παρελθόν στο Δήμο Βύρωνα έχουν συμβεί δυο θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα. 

Το ατύχημα αυτό έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που έχουν γίνει το τελευταίο καιρό στους χώρους εργασίας των Δήμων σύμφωνα με τα στοιχεία και τις καταγγελίες της ομοσπονδίας των εργαζομένων (ΠΟΕ ΟΤΑ). 

Βασική αιτία των ατυχημάτων είναι η εντατικοποίηση της εργασίας, η κακή συντήρηση εγκαταστάσεων, μηχανημάτων, η παντελείς έλλειψη ή τα ανεπαρκή μέσα ατομικής προστασίας και η μη τήρηση των όσων η σχετική νομοθεσία προβλέπει τις περισσότερες φορές για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων από πλευράς δημοτικών αρχών. 

Ευθύνη σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν και εργαζόμενοι που δεν κάνουν χρήση έστω και των ελάχιστων μέσων προστασίας που τους δίνονται. Η χρησιμοποίηση των μέσων ατομικής προστασίας πολλές φορές είναι σωτήρια για την προστασία της ζωής και την αποφυγή μικρών ή μεγάλων τραυματισμών. 

Δείτε αναλυτικότερα τους πίνακες με τα ατυχήματα που έχει δημοσιεύσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ:ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 2 Φεβρουαρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου