Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Ενεργοί - Άνεργοι: Έκτακτο επίδομα για όλους τους ανέργους τις ημέρες του Πάσχα - Κινητοποίηση 5 Απρίλη

Αναδημοσίευση από εδώ.
Όλα στην χώρα βαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Η στασιμότητα και η καταστροφή σε πολλούς κλάδους της οικονομίας συνεχίζεται. Τίποτα όμως από τα παραπάνω δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που συμβαίνει στις τάξεις των ανέργων και των ημι-απασχολούμενων.

Η καταστροφή έμψυχου δυναμικού σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς και τελειωμό δεν έχει. Εκατοντάδες ανθρώπων συνωστίζονται με νεύρα τεντωμένα σε ΟΑΕΔ, ΚΕΠ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες με σκοπό είτε να πάρουν επίδομα, είτε να ανανεώσουν την κάρτα ανεργίας, είτε να κάνουν κάποια αίτηση για κάποιο από τα προγράμματα-εκμετάλλευσης του ΟΑΕΔ.

Ένας φαύλος κύκλος που πλέον, ακόμα και οι πιο αφελείς πολίτες, καταλαβαίνουν ότι δεν έχει αρχή, μέση και τέλος και απλώς διαιωνίζει την ψευδαίσθηση όλων έστω και για ένα προσωρινό καλύτερο αύριο, το οποίο δεν έρχεται δυστυχώς. Η ανεργία φαίνεται ότι θα υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμα, με ελάχιστα ως καθόλου δικαιώματα για τους ανέργους αλλά και με μισθούς πείνας, εξαντλητικά ωράρια και ελαστική εργασία για όσους δουλεύουν.

Δεκάδες άρθρα στις εφημερίδες και στο internet έχουν γραφτεί για το θέμα της ανεργίας, όμως το ζήτημα επί της ουσίας παραμένει το ίδιο. Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΔΙΟΓΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΗΜΙ-ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την ίδια πολιτική απέναντι στην ανεργία. Αρνείται να πάρει μέτρα ανακούφισης για τους άνεργους (επίδομα για όλους κ.λπ.) αλλά κυρίως μέτρα για να δημιουργηθούν νέες σταθερές σχέσεις εργασίας, αφού επιμένει σαν λύση τα 8μηνα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας για μερικούς χιλιάδες.

Το ζήτημα της ανεργίας δεν μπορεί πλέον να χάνεται μέσα στα χιλιάδες άρθρα και ανούσιες συζητήσεις. Χρειάζεται οι άνεργοι να οργανωθούμε και μαζί και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους να διεκδικήσουμε μέτρα προσωρινής ανακούφισης των ανέργων και σταθερή δουλειά για όλους.

Απέναντι σας, σαν ΕΝΕΡΓΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ καλούμε όλους τους ανέργους στις 5 ΑΠΡΙΛΗ 2017, ώρα 12 μ.μ έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) να διεκδικήσουμε έκτακτο επίδομα για όλους τους ανέργους τις ημέρες του Πάσχα. Όπως με τις κινητοποιήσεις όλοι οι άνεργοι κερδίσαμε τις δωρεάν μετακινήσεις, έτσι και τώρα μπορούμε να κερδίσουμε μια έκτακτη επιδότηση για όλους τους ανέργους. Λεφτά υπάρχουν, να δοθούν στους ανέργους και όχι στην εργοδοσία.

5 ΑΠΡΙΛΗ 2017, ΩΡΑ 12 Μ.Μ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΤΑΔΙΟΥ 29)

Πηγή: energoianergoi.wordpress.com - 18 Μαρτίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου