Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Έκραξαν τον Τσίπρα οι Ιταλοί κομμουνιστές

Αναγκάστηκε να μπει στον χώρο του πανεπιστημίου όχι από την κύρια αλλά από δευτερεύουσα είσοδο
Αναδημοσίευση από εδώ.

"Θερμή" υποδοχή επεφύλαξε το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας στον Αλέξη Τσίπρα αφού ξεσηκώθηκαν με φωνές και συνθήματα εναντίον του. 

Αφορμή για την επίθεση αυτή ήταν η ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού σε πανεπιστήμιο της Ρώμης. Χαρακτηριστικό της έντασης της επίθεσης που εξαπέλυσε το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας είναι το γεγονός πως έβγαλε μέχρι και αφίσες επικριτικές για τον πρωθυπουργό μας. 

Συγκεκριμένα, πάνω σε μια κατακόκκινη αφίσα που εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα σκεπτικό και με σταυρωμένα τα χέρια γράφουν χαρακτηριστικά: «Όποιος πουλάει το λαό του δεν είναι ευπρόσδεκτος» καθώς και «εξαπάτησε τους Έλληνες για να συνεχίσει μετά τις αντιλαϊκές πολιτικές που επιβλήθηκαν από την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ υπό τον εκβιασμό του δημόσιου χρέους. Από τον Τσίπρα δεν παίρνουμε μαθήματα!».


Στην επίσημη σελίδα του Μετώπου της Κομουνιστικής Νεολαίας αναφέρεται σχετικά με την προγραμματισμένη ομιλία του Πρωθυπουργού στο Πανεπιστήμιο Λα Σαπιέντζα της Ρώμης ότι: «Την Πέμπτη 23 Μαρτίου, ο Τσίπρας θα βρίσκεται στην Σαπιέντζα για να μιλήσει για την Ευρώπη και να διαδώσει ακόμα εκείνες τις ψευδαισθήσεις, με τις οποίες η κυβέρνησή του στην Ελλάδα -σε πλήρη συνέχεια των προκατόχων του- πέρασε αντιλαϊκά και κοινωνικής ''σφαγής'' μέτρα για να διασφαλίσει τα κέρδη των καπιταλιστών, εφαρμόζοντας ένα τρίτο Μνημόνιο και ετοιμάζοντας ένα τέταρτο. Πίσω από μία μάσκα «λαϊκή» και «Αριστερή», διέθεσε τις ελληνικές στρατιωτικές βάσεις στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

Μάλιστα σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Μετώπου της Κομουνιστικής Νεολαίας αναφέρεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αναγκάστηκε να μπει στον χώρο του πανεπιστημίου όχι από την κύρια αλλά από δευτερεύουσα είσοδο. «Δεν δεχόμαστε να έρθει ο Τσίπρας στο πανεπιστήμιο για να μας δώσει μαθήματα και να μας μιλήσει για μια Ε.Ε. των λαών που δεν υπάρχει», δήλωσε ο Λορέντσο Λανγκ, εθνικός γραμματέας του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας. Και συμπληρώνει ότι «ο Τσίπρας είναι επικίνδυνος για τους νέους και τους εργαζόμενους καθώς έχει την ικανότητα να τους παραπλανά και να τους αποπροσανατολίζει».

Βλέπετε οι Ιταλοί κομμουνιστές νιώθουν προδομένοι από τον "πρώην συντροφό" τους, που τον βλέπουν πλέον να αποδέχεται θεσμούς όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ που παλιότερα ήταν αιτία διαφωνίας και σύγκρουσης για κάθε γνήσιο αριστερό. 

Οι καιροί αλλάζουν θα πείτε. Αλλά φαίνεται όχι για όλους. 

Πηγή: http://anemosanatropis.blogspot.gr/ - 24 Μαρτίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου