Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Τα ονόματα των πέντε αντιδημάρχων στον Δήμο Βύρωνα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Άκης Κατωπόδης


Στις θέσεις τους παραμένουν οι τέσσερεις από τους πέντε αντιδημάρχους

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Μια από τα ίδια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόφαση του Δημάρχου κ. Κατωπόδη για τον ορισμό των αντιδημάρχων για την περίοδο 1/3/2017 έως την λήξη της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής 31/8/2019.

Μοναδική αλλαγή η θέση της αντιδημάρχου χωρίς αντιμισθία για θέματα Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς που τοποθετήθηκε η κα Κλωνάρη Λεμονιά, στη θέση της κας Βασιλοπούλου Ελένης. Στην κα Κλωνάρη ανατέθηκαν επιπλέον καθήκοντα, όπως η εποπτεία του Νομικού Προσώπου του Δήμου και ο συντονισμός των δράσεων που αφορούν τη λειτουργία της Διεύθυνσης Βρεφικών – Παιδικών Σταθμών.

Κάποιοι μιλάνε για καρατόμηση της κας Βασιλοπουλου, αφού η σχέση της με τον κ. Κατωπόδη και τον αντιδήμαρχο οικονομικών δεν είναι η καλύτερη το τελευταίο διάστημα. Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι. Η κα Βασιλοπούλου πριν μερικούς μήνες θεωρούσε σίγουρη την αναβάθμιση της σε θέση αντιδημάρχου με αντιμισθία, αλλά της έδειξαν την πόρτα της εξόδου. Ακόμα και από την τέλεση των πολιτικών γάμων αποκλείστηκε.
Άλλες φήμες αντιπαρέρχονται τα παραπάνω καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι η κα Βασιλοπούλου προορίζεται για θέση με αντιμισθία, ως πρόεδρος της εταιρείας που διαχειρίζεται το φεστιβάλ του Θεάτρου Βράχων. 

Στις θέσεις τους παραμένουν οι τέσσερεις από τους πέντε αντιδημάρχους, που παραμένουν πιστοί στην εφαρμογή μιας αντιλαϊκής πολιτικής διαχείρισης στο Δήμο.

Αντιδήμαρχος με αντιμισθία Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ο κ. Καραγιάννης Μιχάλης, Αντιδήμαρχος με αντιμισθία Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ο κ. Κόκκαλης Δημήτρης, Αντιδήμαρχος με αντιμισθία Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ο κ. Μαυρίκης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος χωρίς αντιμισθία Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης ο κ. Σπυρόπουλος Χρήστος.

Η παραμονή των τεσσάρων αντιδημάρχων στις ίδιες θέσεις δείχνει την φτώχεια που υπάρχει στη παράταξη του Δημάρχου, μετά και την ανεξαρτητοποίηση των πέντε δημοτικών συμβούλων από τη «Στάση Βύρωνα» και την απροθυμία δημοτικών συμβούλων να δεχτούν να αναλάβουν καθήκοντα αντιδημάρχου. Οι λόγοι ποικίλουν, άλλοι γιατί διαφωνούν με την πολιτική που ασκεί η δημοτική αρχή, άλλοι γιατί έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις. Αναταράξεις μπορεί να υπάρξουν στην παράταξη του Δημάρχου και την Κυριακή 5 Μαρτίου με αφορμή την εκλογή του νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου.

Εάν κρίνουμε και από τη συμμέτοχη των πολιτών στα καλέσματα της δημοτικής αρχής, όπως και στον πρόσφατο απολογισμό, δεν φαίνεται η πολιτική της να βρίσκει και ιδιαίτερη απήχηση στους πολίτες. Η νέα θητεία των ιδίων αντιδημάρχων δεν αναμένεται να φέρει κάποια αλλαγή στην μέχρι σήμερα πολιτική διαχείρισης των μνημονίων στην οποία κινείται η δημοτική αρχή. Οι πολίτες δεν πρέπει να περιμένουν κάποια θεαματική αλλαγή, παρά μόνο ότι η θητεία τους αυτή τη φορά θα έχει έντονο το προεκλογικό άρωμα και την επιδίωξη μιας εκλογικής πελατείας που να είναι ικανή να τους επιτρέψει να διεκδικήσουν την επανεκλογή τους. Γιατί και η ίδια η δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται ότι με την πολιτική που ασκεί, είναι πιθανόν να είναι περαστική από την διοίκηση του Δήμου Βύρωνα. Ίδωμεν. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 3 Μαρτίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου