Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Πατρών: Άλλη μία υπουργική εξαγγελία

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
"Η Εθνική οδός Κορίνθου – Πατρών θα είναι έτοιμη πριν το Πάσχα και οι Έλληνες θα πάνε στα χωριά τους μέσω ενός ασφαλούς αυτοκινητόδρομου"δήλωσε την Πέμπτη 9 Μαρτίου στο ραδιοφωνικό σταθμό Ρίαλ ef em o υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Σύμφωνα με τον υπουργό μόνο σε τρία σημεία, τα οποία είναι και πολύ μικρά, θα υπάρχει μια λωρίδα κυκλοφορίας και αυτό γιατί υπάρχουν ακόμη είτε παράλληλες εργασίες για τον σιδηρόδρομο, είτε λόγω αρχαιολογικών ανασκαφών.

Στα σημεία αυτά συνολικού μήκους περίπου εννέα χιλιομέτρων μεταξύ Κορίνθου και Πατρών (Δερβένι, Καμάρες, Αραχωβίτικα, Ρίο) η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται μέσω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (τοπικών παρακάμψεων ή στενώσεων).

Αρκετά χρόνια χιλιάδες οδηγοί ταλαιπωρούνται, χωρίς δυστυχώς να λείπουν και τα ατυχήματα, καθημερινά στον επικίνδυνο αυτοκινητόδρομο εξ αιτίας των εργασιών που δεν τελειώνουν. Η κυκλοφορία διεξάγεται από μία λωρίδα κυκλοφορίας και είναι -χωρίς υπερβολές- ρίσκο να κινείσαι σε αυτόν. Το έργο περιελάμβανε την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα (ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ) και είναι αμφίβολο αν θα συνεχιστεί για το κομμάτι Πάτρα – Πύργος.

Οι εργασίες θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί και να είχε δοθεί ο αυτοκινητόδρομος στη κυκλοφορία. Μένει να δούμε εάν αυτή τη φορά η εξαγγελία του υπουργού θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τα διόδια είναι ήδη έτοιμα για να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους οδηγούς που θα τον διασχίζουν, προς όφελος των μεγαλοεργολάβων.

Σήμερα λειτουργούν οι σταθμοί διοδίων:
  • 4 μετωπικοί: Ελευσίνα, Ισθμός, Ζευγολατιό, Ρίο
  • 3 πλευρικοί: Νέα Πέραμος, Αγ. Θεόδωροι, Πάχη
Με την ολοκλήρωση θα λειτουργήσουν:
  • 1 ακόμα μετωπικός στον Ελαιώνα Αιγιάλειας
  • 6 πλευρικοί: Ζευγολατιό, Κιάτο, Δερβένι, Ακράτα, Καλάβρυτα, Αραχοβίτικα
Υπολογίζεται ότι το ταξίδι από την Αθήνα έως την Πάτρα θα έχει -πάντα με βάση τα όρια ταχύτητας- διάρκεια μία ώρα και πενήντα λεπτά.

Αυτό που θα είναι μεγάλο, όμως, είναι το κόστος της διαδρομής, καθώς τα διόδια από την Ελευσίνα ως το Ρίο θα κοστίζουν 11,50 ευρώ!

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 10 Μαρτίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου