Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Κινδυνεύουν να βρεθούν έκτος των Παιδικών Σταθμών τα παιδιά 53.000 οικογενειών εάν δεν εξασφαλισθούν


Ενενήντα έξι χιλιάδες (96.000) αιτήσεις οικογενειών έχουν υποβληθεί μέσω του ΕΣΠΑ για να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους – βρέφη και νήπια- σε δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς τη νέα χρονιά, από το Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013. Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη χρονιά είχαν υποβληθεί 43.000 αιτήσεις, πρόκειται για μια αύξηση που φτάνει τις 53.000 αιτήσεις.

Με τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό και προϋπολογισμό του συγκεκριμένου προγράμματος του ΕΣΠΑ, εάν δεν εξευρεθούν επιπλέον 125 εκατομμύρια ευρώ τα περισσότερα παιδιά θα αποκλεισθούν από το πρόγραμμα και οι γονείς τους θα υποχρεωθούν να καταβάλουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς που φτάνουν σε ορισμένους σταθμούς μέχρι και 300 ευρώ το μήνα. 

Το μεγάλο ενδιαφέρον των οικογενειών για να καταθέσουν αίτηση για το πρόγραμμα αυτό οφείλεται στο  ότι οι γονείς απαλλάσσονται  και δεν καταβάλουν χρήματα για τροφεία και  οι παιδικοί σταθμοί χρηματοδοτούνται για το κάθε παιδί από το ΕΣΠΑ.

Σε μια κρίσιμη περίοδο που η ελληνική κοινωνία και η οικογένεια δοκιμάζονται σκληρά από τη βάρβαρη μνημονική πολιτική, που η μείωση του εισοδήματος δεν έχει τέλος, που  η ανεργία αυξάνεται καθημερινά,  είναι αναγκαίο να εξευρεθούν τα 125 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για το πρόγραμμα αυτό ώστε να καλυφθούν όλες οι οικογένειες που έχουν καταθέσει αίτηση.

Μένει να αποδειχτεί εάν έχει έστω και λίγη τσίπα η τρικομματική κυβέρνηση ώστε να δώσει θετική απάντηση στο πρόβλημα αυτό ή εάν και σε αυτό το θέμα κυριαρχήσει η κοινωνική αναλγησία και η υποταγή στην Τρόικα και δείξει την έξοδο από τους παιδικούς σταθμούς σε τόσες χιλιάδες παιδιά, αυξάνοντας τα πάθη και τα βάρη σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες.

Οι γονείς δεν πρέπει να δεχθούν παθητικά τον αποκλεισμό των παιδιών τους, αντίθετα θα πρέπει να αγωνιστούν ώστε να εξευρεθούν τα χρήματα για να καλυφθούν οι αιτήσεις όλων των οικογενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου