Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Φώτη, άμα ακούσεις να κλείνει η πόρτα... είναι ο τελευταίος που την "κάνει" από την "Δεν είμαστε ΔΗμοκρατική Αριστερά".



 Έχουμε χάσει τον λογαριασμό, από τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που φεύγουν.
 Είναι πράγματι απίστευτη η στροφή του Φ.Κουβέλη και 5-6 στελεχών ακόμα (Μαργαρίτης, Ψαριανός, Λυκούδης...). Απορεί κανείς πώς ήταν τόσα χρόνια σε κόμματα της Αριστεράς, άνθρωποι που έχουν γίνει ένα με τα ... "παιδιά του Σικάγο".
 Σε όλη τη χώρα το ανάθεμα που ακούγεται για την συγκεκριμμένη παρέα είναι απίστευτο. Το σύστημα βέβαια θέλει σώνει και καλά να μας πείσει ότι ο Φ.Κουβέλης είναι πρώτο σε δημοτικότητα... με ποσοστά που θυμίζουν.. Κιμ Ιλ Σουνγκ!! ... 
 Σιγά αδέρφια, όσο αίσθηση του χιούμορ και να έχουμε.. υπάρχουν και όρια!
Αυτή τη φορά σειρά είχε ότι Θανάσης Ζαχαρόπουλος, ιδρυτικό μέλος του κόμματος και στενός φίλος του κ. Κουβέλη. 
Το εκ Τρικάλων μέλος της κεντρικής επιτροπής και γραμματέας της Θεσσαλίας σε ανακοίνωσή του με τίτλο 
«Η ΔΗΜΑΡ απεμπόλησε την “αριστερά” και κράτησε το “κυβερνώσα”. Αυτό το κόμμα πλέον δεν με χωράει» 
εξηγεί τους λόγους της αποχώρησής του.
Στην ανακοίνωσή του απευθύνει βαρύτατες κατηγορίες κατά της -όπως τη χαρακτηρίζει άτυπης και μη εκλεγμένης- ηγεσίας του κόμματος την οποία κατηγορεί για μετατροπή σε αστικό κόμμα με έλξη στον κυβερνητισμό και το life style.
Αναλυτικά η ανακοίνωση :
«Η ΔΗΜΑΡ απεμπόλησε την “αριστερά” και κράτησε το “κυβερνώσα”. Αυτό το κόμμα πλέον δεν με χωράει -
Συντρόφισσες και Σύντροφοι, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής
Την πολιτική μου άποψή, την γνωρίζετε από τις τοποθετήσεις μου στις συνεδριάσεις της Κ.Ε. ιδιαίτερα μετά τις πρώτες εκλογές, όταν υποστήριξα την ανάγκη συνεργασίας για μια Αριστερή Κυβέρνηση.
Η απόφαση που πήρε ο Πρόεδρος και η νέα άτυπη και μη εκλεγμένη ηγεσία του κόμματος, και υιοθετήθηκε εκ των υστέρων από την Κεντρική Επιτροπή, για συμμετοχή στην Κυβέρνηση Σαμαρά, δεν είναι ένα ψήφισμα για το … Αφγανιστάν που θα μπορούσε με έναν διαφορετικό πολιτικό συσχετισμό στη Κ.Ε. να αλλάξει, αλλά κορυφαία στρατηγική επιλογή ένταξης σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό τόξο.
Αυτή η απόφαση δεν αλλάζει με εσωκομματικό αγώνα, δεδομένων και των νέων .. τυπικών και άτυπων «διευρύνσεων» της Κ.Ε. και των θέσεων στον κρατικό μηχανισμό, που ετοιμάζει να μοιράσει η ηγεσία. Άρα είναι μάταιος ο εσωκομματικός αγώνας για αλλαγή πολιτικής γραμμής.
Αυτό το κόμμα πλέον δεν με χωράει, γιατί από την «κυβερνώσα αριστερά» κράτησε μόνο την «κυβερνώσα» και απεμπόλησε την «αριστερά». Αυτή η μετεξέλιξη διαπερνά τα πάντα: την πολιτική γραμμή, τις διαδικασίες παραγωγής της, την εσωκομματική του δημοκρατία και τις συμπεριφορές της ηγεσίας του.
Μετατράπηκε εντυπωσιακά γρήγορα σε ένα αστικό κόμμα που αντικατέστησε το αρχικό του στίγμα -αυτό της σύγχρονης, αντιδογματικής, ευρωπαϊκής αριστερής σκέψης και πρακτικής- με την έλξη του για τον κυβερνητισμό, την προβολή και την επικέντρωση σε «προσωπικότητες των ΜΜΕ και του life style».
Η απόφασή μου να αποχωρήσω από όλα τα εκλεγμένα αξιώματα και από μέλος του κόμματος είναι δεδομένη και πονάει πολύ, μαζί με άλλα που με πονάνε αυτή την περίοδο. Αυτή η απόφαση δε μπαίνει στο χρηματιστήριο των πολιτικών στελεχών που εξαργυρώνουν την πορεία τους. ‘Όσο για εκείνους που εύκολα θα άρχιζαν τις κριτικές εκ του ασφαλούς, θα τους παρακαλούσα να αναμετρηθούν με τη δική τους συμβολή στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και να δουν τα αποτελέσματα του κόμματος στη Θεσσαλία.
Επί της πολιτικής μου άποψης όλες οι κριτικές καλοδεχούμενες, μπορεί να κάνω εγώ λάθος τελικά. Η περιφρούρηση της συντροφικότητας μας για όσο ήμασταν μαζί είναι η ενδεδειγμένη στάση.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντρόφους και συντρόφισσες που πορευτήκαμε σε αυτή την διετία με ανιδιοτέλεια και με αυταπάρνηση, τα μέλη του ψηφοδελτίου των Περιφερειακών εκλογών και τα μέλη των οργανώσεων της Θεσσαλίας των οποίων είχα και την κομματική ευθύνη, καθώς και τα μέλη του οργανωτικού γραφείου του κόμματος. Θέλω να καταλάβουν την απόφασή μου, δεν ήταν και εύκολη. Αυτές οι σχέσεις είναι κατάκτηση για μένα και έτσι θα παραμείνουν.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ Ν.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»

Ανάρτηση από : http://kepparou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου