Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ: Στα χέρια του λόμπι των "Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών" το Υπουργείο Γεωργίας. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ αμέσως ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης.


Μετά τον "τεχνοκράτη" τραπεζίτη, πρώην "πρωθυπουργό" Λουκά Παπαδήμο ο οποίος  άνοιξε το δρόμο στην άμεση κατάληψη της πολιτικής εξουσίας από τους ίδιους τους εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των επιχειρηματιών, περνάμε σήμερα με την τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, στη γενίκευση του "πειράματος" της πολιτικής εκτροπής και του άμεσου ελέγχου του κράτους από τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων.

Υπουργός Οικονομίας διορίζεται το διεθνές στέλεχος των τραπεζών Γιάννης Στουρνάρας, Υφυπουργός Ναυτιλίας ο παραιτηθείς μόλις χτές "εξωχώριος" εφοπλιστής Vernicos Yachts, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο σημαντικότερος εκπρόσωπος στην Ελλάδα του λόμπι των διεθνών εταιρειών Βιοτεχνολογίας,Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Ο σχεδόν αποκλειστικά προβεβλημένος τίτλος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι αυτός του Καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, και οι προβεβλημένες φωτογραφίες του τον εμφανίζουν πάντα με την καθηγητική τήβεννο.

Στο, ομολογουμένως, λιτό βιογραφικό το οποίο εμφανίζεται στο site της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, ο Αθανάσιος Τσαυτάρης εμφανίζεται με τα ακόλουθα στοιχεία:

Όνομα: Τσαυτάρης Αθανάσιος
Τομέας: Τομέας Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας & Οικολογίας
Τίτλος: Καθηγητής
Περιγραφή: Βελτίωση φυτών με συμβατικές και σύγχρονες μοριακές τεχνικές,  Παραγωγή και έλεγχος πολλαπλασιαστικού υλικού, Δημιουργία και έλεγχος ΓΤΟ και των προϊόντων τους.
Το δημοσιευμένο ωστόσο στο διαδίκτυο βιογραφικό του είναι πολύ πιό πλούσιο και αποκαλυπτικό για τις επιστημονικές και επιχειρηματικές δραστηριότητές του.


Διαβάζουμε εδώ από δημοσίευση της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων



Το βιογραφικό του όπως εμφανίζεται στη wikipedia είναι ακόμη πιό αποκαλυπτικό







 Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης γεννήθηκε στη Δράμα το 1947. Τελείωσε εκεί τις γυμνασιακές του σπουδές. Στη συνέχεια φοίτησε στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. ΑπέκτησεΜεταπτυχιακό δίπλωμα και Διδακτορικό δίπλωμα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στις Η.Π.Α., όπου απέκτησε το δεύτεροΔιδακτορικό του δίπλωμα το 1979. Το 1982 επέστρεψε στην Ελλάδα, και εκλέχτηκε καθηγητής στοΠανεπιστήμιο Κρήτης και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τελικά προτίμησε τη θέση του Καθηγητή Γενετικής στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. στη Θεσσαλονίκη. Την περίοδο 1986 - 1987 υπήρξε επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπίλεφελντ της Γερμανίας. Την περίοδο 1997 - 1999 διατέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), ενώ την περίοδο 1999 - 2000 διατέλεσε Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης. Από το 1998 είναι πρόεδρος τηςΕθνικής Επιτροπής Βιοηθικής, ενώ από το 2001 είναι εκλεγμένος Διευθυντής του Ινστιτούτου Αγροβιοτεχνολογίας, στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Από το 2002, όταν εκλέχτηκε, είναι πρόεδρος του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας.
Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με πολλούς κλάδους της Γενετικής, της Γονιδιωματικής Τεχνολογίας, της Βελτίωσης, της Βιοποικιλότητας, των Γενετικών Πόρων της Βιοτεχνολογίας, της παραγωγής και ελέγχου των Τροφίμων και ιδιαίτερα με την αξιοποίηση Μοριακών Διαγνωστικών Μεθόδων.

Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης είναι τεχνικός εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. για την υλοποίηση των Οδηγιών που αναφέρονται στους Γενετικώς Τροποιημένους Οργανισμούς (Γ.Τ.Ο.). Είναι μέλος των διαχειριστικών επιτροπών για την βιοτεχνολογική έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1983 έως σήμερα σε διάφορα προγράμματα. Στον ΟΟΣΑ συμμετείχε στην Επιτροπή για τα Γενετικά Τροποποιημένα Φυτά και Τρόφιμα και την σύσταση του Οργανισμού για την Ασφάλεια τροφίμων. Την περίοδο 1992 - 1994 ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης των Φυτών, ενώ το διάστημα 1994 - 1999 υπήρξε μέλος του Εθνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Έρευνας (ΕΓΣΕ).

Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης είναι επίσης, μέλος της Επιτροπής ELSA (Ethical Legal Social Aspects) για τις προόδους της Βιοτεχνολογίας της Ε.Ε. και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Βελτιωτών των Φυτών (EUCARPIA).

Στις δύο εκλογικές διαδικασίες του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Στις 21 Ιουνίου του 2012, ορκίστηκε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Κυβέρνηση Αντωνίου Σαμαρά.


Η συμμετοχή του Αθανάσιου Τσαυτάρη στην Τρικομματική Συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην πολιτική ιστορία του τόπου. 

Έχουμε να κάνουμε με το Απόλυτο Ασυμβίβαστο. 

Ένας εκπρόσωπος του λόμπι της Βιοτεχνολογίας στο τιμόνι ενός υπουργείου που κρίνει, αξιολογεί και ελέγχει το έργο τις "επιστημονικές" πρακτικές αλλά και την διατροφική ασφάλεια των προϊόντων, εκείνων των ίδιων εταιρειών με τις οποίες όλα αυτά τα χρόνια από διάφορες θέσεις συνεργάζεται ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ. 

Πρόκειται για την μεθοδευμένη παράδοση της αγροτικής παραγωγής της χώρας στις πολυεθνικές των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών όπως την εγκληματική MONSANTO. Πρόκειται για ένα προσχεδιασμένο έγκλημα κατά του δικαιώματος της διατροφής του λαού και για την αξιοποίηση της Ελλάδας ακόμη μιά φορά (μετά την περίπτωση της Ρουμανίας) ως δούρειο ίππο γιά την γενικευμένη διείσδυση των μεταλλαγμένων τροφίμων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΩΡΑ!




Δείτε επίσης:


Αθανάσιος Τσαυτάρης 11/04/2011

www.livemedia.gr/video/5985 
Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντής του Ινστιτούτου Αγροβιοτεχνολογίας ΕΚΕΤΑ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Είναι άνθρωπος της Mosanto ο νέος υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης ? 

Στο παρακάτω άρθρο ο Αθανάσιος Τσαυτάρης -καθ.Γενετικής και βιοτεχνολογίας στο Α.Π.Θ και νέος υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων!!! τάσσεται ευθέως και ευθαρσώς υπέρ των μεταλλαγμένων.
Δίαιτα: Μεταλλαγμένα τρόφιμα: Μύθοι και κινδυνολογία: Η άλλη άποψη
Διαβάστε περισσότερα: http://www.diaita-express.com/diaita.php?id=889


Ποιοι εκπροσωπούν το Ευρωπαϊκό Λόμπι της Βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα 

http://www.biotechwatch.gr/?q=greekbiotechlobby 

Βιοτεχνικό Λόμπι

Yπεράσπιση των γ.τ.ο. απο “πρεσβευτές υψηλού προφίλ” για το λόμπι βιοτεχνολογίας, δείχνουν έγγραφα που διέρρευσαν  

http://www.biotechwatch.gr/?q=EuropaBioGMEmbassadors 



Ανάρτηση από :http://giatinkinonikiaristera.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου