Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Με τη ΔΕΗ θα αποσταλεί και πάλι το χαράτσι, σε ξεχωριστό φάκελο


Τελικά και φέτος το χαράτσι των ακινήτων θα έρθει μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Η διαφορά είναι ότι φέτος η αποπληρωμή του συγκεκριμένου ποσού, που αντιστοιχεί στο χαράτσι, θα αποσυνδεθεί από την εξόφληση του ηλεκτρικού ρεύματος και μάλιστα θα μπορεί να εξοφληθεί σε 5 διμηνιαίες δόσεις. Στον ίδιο φάκελο θα υπάρχει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και ξεχωριστά το εκκαθαριστικό σημείωμα για την πληρωμή του τέλους ακινήτων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «ΕΘΝΟΥΣ» το οφειλόμενο ποσό θα μπορεί να εξοφληθεί όχι μόνο μέσω της ΔΕΗ αλλά και σε τράπεζες και στα ΕΛΤΑ. Τα πρώτα ειδοποιητήρια για το τέλος του 2012 εκτιμάται ότι θα αποσταλούν το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου. Τα συνολικά έσοδα από το τέλος υπολογίζονται στα 2,2 δισ. ευρώ.
Η καθυστέρηση στην αποστολή των ειδοποιητηρίων οδήγησε πάλι στη λύση της χρήσης των εταιρειών παροχής ρεύματος παρά σε εκείνη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Όσοι φορολογούμενοι δεν εξοφλήσουν το τέλος ακινήτων δεν θα κινδυνεύουν με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος αφού το μέτρο αυτό κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας και καταργήθηκε.

Ανάρτηση από : http://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου