Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Μυστικά στον… Υμηττό


Στο επίκεντρο και πάλι ο δήμαρχος του Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και πρόεδρος εδώ και χρόνια του «Συνδέσμου Προστασί­ας και Ανάπτυξης Υμηττού», του λεγόμενου και ΣΠΑΥ. Αυτήν τη φορά οι καταγγελίες αφορούν τη μετατροπή του Συνδέσμου σε κέντρο «εξυπηρέτησης» στενών συνεργατών του, με αμφι­σβητούμενης νομιμότητας διαδικασίες και κάτω από συνθήκες αδιαφάνειας. Τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ο Υμηττός στενάζει από την απουσία χρη­μάτων, οργιάζουν οι φήμες και οι πληροφορίες για αδιαφανείς διαδικασίες περίεργων αναθέσεων, οι οποίες από το 2008 όλως τυχαίως γίνονται σε στενούς συνεργάτες του προέδρου ή σε δη­μοτική σύμβουλο του δήμου του…
Για του λόγου το ασφαλές, να επισημάνουμε ότι το συνολικό ποσό των συμβάσεων φαίνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληρο­φορίες, να ξεπερνά τις 250.000 ευρώ (!!!) - ποσό σημαντικό για την οικονομική κατάσταση του Συνδέσμου… - και μάλιστα με αδιαφανείς διαδικασίες και με σπάσιμο των συμβάσεων (οι περισσότερες είναι των 8.800 ή των 12.000 ευρώ) και, όπως είπαμε, με τα ίδια πρόσωπα. Και να ήταν μόνο αυτά… Φαίνεται ότι εκτός από τα «δώρα» των συμβάσεων, έχουμε και τα διάφο­ρα «δωράκια» που πηγαίνουν και αυτά όλως τυχαίως προς τους ίδιους συνεργάτες του. Δεν είναι δηλαδή οι συμβάσεις με τις χιλιάδες ευρώ, αλλά και η τροφοδοσία με καύσιμα και με χρέ­ωση του Συνδέσμου των Ι.Χ. αυτοκίνητων τους, καθώς φαίνεται να έχει ρυθμιστεί το ζήτημα, ώστε να συμπεριλαμβάνονται τα Ι.Χ. των συνεργατών του στη λίστα παροχής καυσίμων από πρα­τήριο το οποίο πληρώνεται μέσω τραπέζης από το ταμείο του Συνδέσμου.
Αυτήν τη φορά φαίνεται ότι το θέμα είναι σοβαρό αφού οι πληροφορίες μας λένε ότι για όλα αυτά και για άλλα «σημεία και τέρατα» η αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ και δημοτική σύμβουλος Ηλιούπολης Ευαγγελία Αντωνίου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, στην οποία περιγράφει με πολλές λεπτομέρειες τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στον Σύνδεσμο, καταθέτοντας και αποδεικτικά στοιχεία… Μάλιστα, φαίνεται ότι η ύπαρξη πολ­λών αποδεικτικών στοιχείων για τα συμβαίνοντα στον Σύνδε­σμο έχει ήδη εκνευρίσει και εξοργίσει τον πρόεδρο, ο οποίος έσπευσε να αλλάξει τις κλειδαριές των γραφείων και με την απειλή του Πειθαρχικού απαγόρευσε στο προσωπικό του Συν­δέσμου να δίνει έγγραφα στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΥ, εάν πρώτα δεν έχει κατατεθεί εγγράφως προς τον ίδιο το αίτημά τους.
Από την πλευρά πάντως της Εισαγγελίας Πρωτοδικών είναι άγνωστο ποια θα είναι η συνέχεια στη μηνυτήρια αναφορά… όμως είναι βέβαιο ότι θα δοθεί εντολή για προκαταρκτική εξέ­ταση… καθώς και ότι ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ θα κληθεί να αντικρούσει τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί.

Ανάρτηση από : http://topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου