Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Για τα γήπεδα στην ΕΡΓΑΝΗ: Αναδημοσίευση επιστολής δημότη

Σας αποστέλλω αυτή την επιστολή για να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες του Βύρωνα και για να δείξω την απογοήτευσή μου για τον εμπαιγμό, τα ψέματα και τα μεγάλα λόγια, όσο αφορά τα γήπεδα της Εργάνης.

Λοιπόν, η ενημέρωση που είχαμε από το σωματείο του Αθηναϊκού όπου και αθλείται ο γιός μου, πέρσι τον Μάιο παρακαλώ, ήταν ότι οι προπονήσεις θα σταματήσουν στα μέσα του Ιουνίου γιατί θα ξεκινούσαν τα έργα αλλαγής χλοοτάπητα, ανάπλασης του χώρου και ανακατασκευή των αποδυτηρίων από την Δημοτική Αρχή.  Τέλη Αυγούστου και γυρίζοντας από διακοπές πήγα να δω το νέο γήπεδο, τρομάρα μου, και βέβαια δεν είδα τίποτα, μόνο ξηλωμένο τον παλιό χλοοτάπητα, ο οποίος ήταν στοιβαγμένος σαν βουνό (και παραμένει ακόμα έτσι). 

Ξεκίνησαν οι προπονήσεις και ενημερωθήκαμε ότι τον Οκτώβρη
θα έχουν τελειώσει τα έργα (βέβαια τα σχέδια άλλαξαν και μιλούσαμε πλέον μόνο για το μεγάλο γήπεδο). Πέρασε ο Οκτώβρης και μετά από αρκετές ενοχλήσεις στον Αθηναϊκό (αφού εκεί έπαιζαν τα παιδιά μας μπάλα και από εκεί είχαμε την όποια ενημέρωση) αποφάσισαν ο υπεύθυνος των ακαδημιών της ομάδας να φωνάξει τον κο Κόκκαλη από τον Δήμο για να έχουμε μια ''ΥΠΕΥΘΥΝΗ'' ενημέρωση. Τότε μάθαμε ότι ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο, είχε έρθει κανονικά για να τελειώσει αλλά είχε φέρει χλοοτάπητα με άλλες προδιαγραφές (εδώ θα σημειώσω ότι αν κάποιος που έχει αναλάβει κάποιο έργο μετά από διαγωνισμό, που σημαίνει ότι έχει υπογράψει για το εν λόγω έργο με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές, αν παραβιάσει αυτήν την συμφωνία θα πρέπει να διωχθεί, κάτι που ουδέποτε έγινε), οπότε οι αρμόδιοι από τον Δήμο του είπαν να τον επιστρέψει πίσω και να παραγγείλει τον σωστό. 

Σε ερώτησή μας για το πότε θα φέρει τον νέο χλοοτάπητα, αφού τελικά δεν υπήρχε άλλο πρόβλημα, μας ανακοίνωσε ότι έχει περιθώριο μέχρι και τον Μάρτη και ότι αν δεν  έχει παραδώσει το έργο θα πληρώσει ρήτρα. Σήμερα έχουμε 11 Μαρτίου και είμαι περίεργος κατ αρχάς να δω αν θα έχει παραδοθεί το έργο έως το τέλος του μήνα και αν όχι περιμένω να δω, να ακούσω και να διαβάσω το όνομα του εργολάβου και το ποσό (ρήτρα) που πλήρωσε στον Δήμο. Αν όχι τότε κύριοι του Δήμου ... ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ... και να δω που στο διάβολο θα κρυφτείτε. Ελπίζω να μην γίνουν έτσι τα πράγματα. 

Και τέλος ως προς τους γονείς, εμάς όλους δηλαδή, προτείνω ασχέτως τον σύλλογο που έχουμε τα παιδιά μας, να τα πάρουμε και να μην ξαναδούν ούτε σεντς από τις συνδρομές (εγώ αυτό θα κάνω), διότι έχουν ευθύνη και οι σύλλογοι- σωματεία ... Ο ένας καλύπτει τον άλλο και τελικά ζημιωμένα βγαίνουν τα παιδιά μας που καλούνται να προπονηθούν σε άθλιους και επικίνδυνους χώρους! 

Να σας ενημερώσω δε, ότι όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά μας προπονούνται στα τρία γήπεδα 5Χ5 στα οποία ο χλοοτάπητας έχει ''δραπετεύσει'', χρησιμοποιούν για να γυμναστούν τα μισά γήπεδα , ο φωτισμός είναι ελλιπής και το βασικότερο όλων είναι ότι περιμετρικά των γηπέδων αυτών υπάρχει τσιμέντο ΑΚΑΛΥΠΤΟ με αποτέλεσμα να τα κάνει άκρως επικίνδυνα και ακατάλληλα, κάτι για το οποίο ο Κος Κόκκαλης μας είχε υποσχεθεί από τον Νοέμβρη στην συνάντησή μας ότι τουλάχιστον αυτό το ζήτημα θα λυθεί άμεσα… Τώρα έχουμε Μάρτη.
Επαναλαμβάνω πως έχουν ευθύνη και τα σωματεία διότι κάνουν πλάτες στην Δημοτική Αρχή, διότι αν όλα αυτά τα γνωρίζαμε σήμερα που σας στέλνω αυτή την επιστολή δεν θα υπήρχε ούτε ένα παιδί σε κανένα από αυτά που χρησιμοποιούν ΤΣΑΜΠΑ τα γήπεδα της Εργάνης. 
Θα σας παρακαλούσα δε, να κάνετε μια έρευνα για το αν έχει απαγορευτεί πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η χρήση πλαστικού χλοοτάπητα. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανάρτηση της επιστολής μου αυτής στην ιστοσελίδα σας και λυπάμαι πραγματικά για όλους αυτούς που κοροϊδεύουν και παίζουν με την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας!  

Α. Κ.

Οι "ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ" παραθέτουμε επίσης το δεσμό με τη σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής από τον Νοέμβριο 2016 και τις δεσμεύσεις της για την ολοκλήρωση των έργων.
http://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=6993

1 σχόλιο:

  1. εχει απαγορευτεί από τη ΕΕ η χρηση πλαστικου τάπητα. επιτρεπεται μόνο στα εθνικά πρωταθληματα των βόρειων κεντρικων και ανατολικων χωρών και στο τσαμπιον λινκ. πρακτικα δηλαδη εχει απαγορευτεί.....γατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή