Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Εγκαίνια Κέντρου Κοινότητας

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ - Η Θεανώ Φωτίου εγκαινίασε το Κέντρο Κοινότητας
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου επισκέφτηκε την πόλη μας. 

Αυτή τη φορά παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας, στην οδό Αγ. Σοφίας και Καλλιπόλεως στα γραφεία της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Το κέντρο κοινότητας είναι μια νέα δομή που λειτουργεί για πρώτη φορά στο δήμο μας και έχει ως σκοπό τη συμβουλευτική, ψυχοκοινωνική και οικονομική υποστήριξη των ευάλωτων κατοίκων της περιοχής. Ωφελούμενοι είναι όλοι όσοι ζουν στο δήμο, κατά προτεραιότητα οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (αντιμετωπίζοντες φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, μετανάστες, ΑμεΑ, Ρομά κ.λπ.). Το «Κέντρο Κοινότητα» μπορεί να εστιάζει περισσότερο σε κάποιες κοινωνικές ομάδες, χωρίς να αποκλείονται οι υπόλοιπες.

Τα θύματα δηλαδή που γεννά η βάρβαρη μνημονιακή αντιλαϊκή πολιτική όλων των συγκυβερνήσεων τα χρόνια της οικονομικής κρίσης καθώς και της σημερινής.

Σύμφωνα με το Ν. 4368/2016, σκοπός του Κέντρου Κοινότητας είναι η υποστήριξη του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού σε συνεργασία με την οικεία Κοινωνική Υπηρεσία στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που υλοποιούνται στην περιοχή λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας.

Χωρίς την συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων αυτή τη φορά, η κα υπουργός παρουσίασε πλευρές της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης καθώς επίσης και της νέας δομής που εγκαινιάστηκε στην πόλη μας, αυτή του Κέντρου Κοινότητας.

Παραβρέθηκαν στελέχη της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Κατωπόδη, εργαζόμενοι στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Ελάχιστοι ήταν οι δημότες, που ενδιαφερθήκαν να δουν από κοντά την κα Υπουργό και να ενημερωθούν περεταίρω για την κοινωνική πολιτική κυβέρνησης και δημοτικής αρχής.

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 14 Μαρτίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου