Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Δήμος Βύρωνα: Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να διασφαλίσει την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των δημοτικών κοινωνικών υποδομών στην πόλη

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Την περασμένη Δευτέρα 19 Μαρτίου η αστυνομία με απόφαση της πολεοδομίας "σφράγισε" το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα ως ακατάλληλο και επικίνδυνο για μαθητές και εκπαιδευτικούς! 

Η πρωτοφανής κατάσταση της διακοπής λειτουργίας του σχολείου μεσούσης της σχολικής χρονιάς εκτός από ντροπιαστική για την πόλη μας, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον καθημερινό προγραμματισμό της ζωής εκατοντάδων οικογενειών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου. 

Το ιστορικό σχολείο του Χαραλαμπόπουλου δεν είναι το μόνο σχολείο που αντιμετωπίζει προβλήματα συντήρησης. Τον περασμένο Δεκέμβριο οι μαθητές στο Λύκειο και Γυμνάσιο του Καρέα είχαν προχωρήσει σε καταλήψεις για ανάλογα ζητήματα. Προβλήματα καταλληλότητας και ελλειπούς συντήρησης παρατηρούνται και σε άλλα σχολικά συγκροτήματα όπως αυτό της Αγίας Τριάδας αλλά και σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Ταυτόχρονα, ως ακατάλληλες και επικίνδυνες έχουν κριθεί σχεδόν στο σύνολό τους οι παιδικές χαρές της πόλης καθώς και μέρος των γηπέδων 5Χ5 στην Εργάνη. 

Για την κακή κατάσταση των δημοσίων υποδομών της πόλης, χωρίς να απαλλάσσεται των ευθυνών η προηγούμενη δημοτική αρχή, την κύρια ευθύνη φέρει η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ η οποία διαχειρίζεται τα τελευταία τρία χρόνια την πόλη. Η απόλυτη ευθυγράμμισή της με την κυβερνητική πολιτική και η πιστή εφαρμογή των μνημομονιακών πολιτικών έχουν οδηγήσει την πόλη σε ένα πρωτοφανή κατήφορο. 

Πίσω από τα οικονομικά και ταμειακά πλεονάσματα που καυχιέται πως πέτυχε, κρύβεται μια διαφορετική πραγματικότητα. Εικόνες ντροπής, σαν αυτή του αστυνομικού εγγράφου στην πόρτα του σχολείου, που κάνει το γύρω στα social media και τις ειδήσεις και που αντίκρισαν το πρωί της Τρίτης οι μαθητές του σχολείου. 

Η δημοτική αρχή όφειλε να έχει προβεί στους αναγκαίους ελέγχους και στις απαραίτητες παρεμβάσεις στο κτήριο όπως και στα υπόλοιπα σχολικά κτήρια, τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, σε όλες τις δημοτικές υποδομές, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία τους. 

Για το κλείσιμο του σχολείου στα μισά της σχολικής χρονιάς υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αναζητηθούν. Οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για την απαράδεκτη και πρωτοφανή κατάσταση των σχολικών υποδομών. 

Εδώ δεν χωράνε πολλά λόγια. Τα πράγματα είναι απλά. Η δημοτική αρχή εξελέγη για να έχει τα σχολεία ανοιχτά και όχι κλειστά. Κάποιοι ευθύνονται. Είτε είναι αιρετοί είτε όχι να λογοδοτήσουν και να αποδοθούν οι ευθύνες. Το σχολείο κρίθηκε ασφαλές τον Σεπτέμβριο, ναι ή όχι; Εάν ναι πως είναι δυνατό να κρίνεται σήμερα ως επικίνδυνο από την πολεοδομία; Εάν όχι γιατί άνοιξε το σχολείο θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών; 

Κύριοι της δημοτικής αρχής έχετε αποτύχει. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να παίζει με την ασφάλεια των παιδιών. 

Αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η αντιπολίτευση ενώ ασκεί δριμεία κριτική στην δημοτική αρχή, δεν ζητάει τον καταλογισμό και την απόδοση ευθυνών σε όλους τους εμπλεκομένους. Στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 23 Μαρτίου, όπου παραβρέθηκαν δεκάδες γονείς, δεν πάρθηκε καμία απόφαση. 

Σε αυτό το  σχολείο καλούνται εκπαιδευτικοί και μαθητές
να λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 26.3.2018
Η δημοτική αρχή πρότεινε να ανοίξει το σχολείο τη Δευτέρα επικαλούμενη ότι πάρθηκαν τα μέτρα ασφαλείας που ζητούσε η πολεοδομία, ενώ από καμία πτέρυγα της αντιπολίτευσης δεν ζητήθηκε η παραίτηση των υπευθύνων. 








ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ.- 24 Μαρτίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου