Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Άλλο ένα εργατικό δυστύχημα στο Μαρκόπουλο

Δριμύ κατηγορώ από την ομοσπονδία
Αναδημοσίευση από εδώ.
Θύμα των επισφαλών συνθηκών εργασίας έπεσε άλλος ένας άνθρωπος , άνδρας 42 ετών. Το δυστύχημα συνέβη στο εργοτάξιο της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ» στο Μαρκόπουλο, όταν η τροχαλία ενός γερανού κόπηκε και έπεσε πάνω του.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων έσπευσε να στείλει τη συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ κάλεσε και σε απεργία του κλάδου με συγκέντρωση την Τετάρτη 14 Μάρτη στις 11:00, στην πλ. Κάνιγγος.

Στην ανακοίνωση της, η Ομοσπονδία Εργατών άσκησε δριμύ «κατηγορώ» στο Υπουργείο Εργασίας, του οποίου οι μηχανισμοί δεν λειτουργούν καθόλου, προς όφελος των εργατών, καθώς δεν ελέγχουν αν υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Έτσι, κάθε μέρα στη δουλειά για του Οικοδόμους είναι ρίσκο για τη ζωή τους.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων:
Ένας ακόμη συνάδελφός μας πλήρωσε με τη ζωή του την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ατέλειωτα ωράρια εργασίας που απαιτούν οι μεγαλοεργοδότες για να “βγει η δουλειά” και να γεμίσουν τα ταμεία τους με κέρδη.
Οι οικοδόμοι και οι άλλοι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, που τους υποχρεώνει να μένουν στη δουλειά ήλιο με ήλιο για να συμπληρώσουν το πενιχρό τους μεροκάματο, που τους απειλεί με απολύσεις αν δεν υποταχθούν στους «όρους δουλειάς» που επιβάλλουν αξιοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους εξασφάλισαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Εργασίας είναι άφαντοι. Κανένας έλεγχος δεν γίνεται για μέτρα υγείας και ασφάλειας. Κανένας έλεγχος δεν γίνεται για την καταλληλότητα των μηχανημάτων που βρίσκονται στα εργοτάξια και εκτελούν εργασίες. Η ζωή των εργατών παίζεται «κορόνα – γράμματα».
Κανένας έλεγχος δεν υπάρχει για το αν και πώς ασφαλίζονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας. Οι ανάγκες των εργατών, οι συνθήκες δουλειάς, ασφάλισης και του μεροκάματου συνθλίβονται για τα κέρδη των λίγων.
Καλούμε όλους τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους στις κατασκευές να αγωνιστούμε εμείς για τη ζωή μας. Ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε οι μεγαλοεργολάβοι θα μας λυπηθούν.
Ό,τι θα καταφέρουμε, θα το πετύχουμε με τον αγώνα μας σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Η πανοικοδομική – πανελλαδική απεργία στις 14 Μάρτη και η απεργιακή συγκέντρωση στην πλ. Κάνιγγος στις 11 π.μ. είναι η απάντησή μας στη βαρβαρότητα που ζούμε στους χώρους δουλειάς, στη ζωή των οικογενειών μας.
Η απεργία μας είναι το μήνυμά μας ότι θα προστατεύσουμε τη ζωή μας και θα βάλουμε τις βάσεις ώστε να γίνει το δίκιο μας πραγματικότητα.
Πηγή: toperiodiko.gr - 15 Mαρτίου 2018 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου