Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Όλοι σε θέση οφσάιντ

Δεν ξέρω αν το έχουμε αντιληφθεί, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχουμε βρεθεί όλοι σε θέση οφσάιντ που βγάζει μάτι
Αναδημοσίευση από εδώ.
Δεν ξέρω αν το έχουμε αντιληφθεί, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχουμε βρεθεί όλοι σε θέση οφσάιντ που βγάζει μάτι. Και παρότι ο επόπτης έχει σηκώσει το σημαιάκι, εμείς επιμένουμε να πανηγυρίζουμε για ένα ακυρωθέν γκολ. Από όποια γωνία κι αν το δεις, από όποια κάμερα κι αν το ξαναδείς, είμαστε όλοι ακάλυπτοι στη φάση αυτή. Ποδοσφαιρικοί παράγοντες, δικαστές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, φίλαθλοι και οπαδοί. Όλοι οφσάιντ.

Οφσάιντ μια εντεκάδα υπουργών και υφυπουργών που διακόπτουν και ξαναρχίζουν πρωταθλήματα παίρνοντας στα σοβαρά πέτσινες υποσχέσεις. Οφσάιντ το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα της Κυριακής που διακόπτεται τη Δευτέρα. Δέκα μέτρα οφσάιντ η Νέα Δημοκρατία, με τη Μαρία Σπυράκη να μιλάει για επιστροφή του ποδοσφαίρου στη νομιμότητα, την ώρα που ο πρόεδρός της μας λέει πως οι εικόνες της Τούμπας “πάνε το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω”, δηλαδή στα χρόνια που κυβερνούσαν το κόμμα του και οι παράγκες. Οφσάιντ οι αθλητικοί δικαστές, που άλλα βλέπουν το πρωί και άλλα βλέπουν τη νύχτα. Οφσάιντ οι ισχυροί άνδρες με τα πούρα, τα μπεγλέρια, τα κουμπούρια και τους φουσκωτούς, που αντιλαμβάνονται την εξυγίανση του ποδοσφαίρου υπό τον όρο “ή εγώ ή κανένας”. Σε θέση οφσάιντ τα δημοσιογραφικά θεωρεία με τις πένες τις βουτηγμένες σε κόκκινα, κίτρινα, πράσινα και μαύρα μελάνια. Μονίμως οφσάιντ οι οπαδοί του τσάμπα εισιτηρίου στο πέταλο και φυσικά οφσάιντ όλα τα κορόιδα της υπόθεσης που λέγεται ελληνικό πρωτάθλημα και Κυριακή παρά Κυριακή καταθέτουν τον οβολό τους για να παρακολουθήσουν κάτι που θεωρούν από την αρχή στημένο.

Τέλος, οφσάιντ και όλοι αυτοί που ξέχασαν, κατάπιαν, κουκούλωσαν και έπνιξαν όλα όσα έγιναν κατά την διάρκεια του περσινού τελικού Κυπέλλου στον Βόλο. Τότε που όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως πίεσαν με κάθε τρόπο και με κάθε μέσον, ώστε να τελεστεί ένα έγκλημα σε βαθμό κακουργήματος που μόνο από θαύμα δεν είδαμε σε ζωντανή σύνδεση ζωές να χάνονται στην αερογέφυρα του θεσσαλικού σταδίου. Τότε που οι συμφωνίες και οι υποσχέσεις των “ισχυρών ανδρών” πήγαν στα σκουπίδια, τότε που ένα μάτσο υπεύθυνοι και ανεύθυνοι παράγοντες δεν έφαγαν την κόκκινη κάρτα που όριζαν οι γραπτοί και οι άγραφοι κανόνες του ποδοσφαίρου και της ηθικής, τότε που, με αφορμή το αιματοβαμμένο αίσχος του Βόλου, έπρεπε να παρθούν σκληρές και γενναίες αποφάσεις. Οφσάιντ από τότε...

Πηγή: left.gr - 14 Μαρτίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου