Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Οχι στις επιζημιες συμβασεις με ιδιώτες. Συνεχίζονται οι αντιδράσεις


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για να μην υπογραφεί σύμβαση της δημοτικής αρχής                       με ιδιωτική εταιρεία για τα αδρανεί υλικά     


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ 
ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Η "Συναινετική" Δημοτική Αρχή του κυρίου Κατωπόδη αρνούμενη να κατανοήσει πώς έχει μία πλασματική πλειοψηφία στην Οικονομική επιτροπή (βλ. Ν. Θεοδωρικάκου, που αποτελεί αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος), αψήφησε έστω και για τα προσχήματα να συνεδριάσει ώρες που να μπορούν τα μέλη της αντιπολίτευσης να συνεργαστούν. Οι αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι εργάζονται σε υπηρεσίες που στις 10 το πρωί δεν μπορούν να συνεδριάζουν. Η απάντηση του "Συναινετικού" Aντιδημάρχου Κόκκαλη ήταν: "Ξέρω την μεθόδευση των εργαζομένων και δεν θα σας επιτρέψω να μην γίνει επιτροπή. Εγώ θα την περάσω την εισήγηση ότι και να κάνετε".
Aυτές τις δημοτικές αρχές βοήθησε ο τροποποιητικός νόμος κύριε Θεοδωρικάκο και κύριε Σταυριανουδάκη. 
 Νέα Εποχή Βύρωνα» το όνομα της παράταξης του Χ. Γώγου | VIMA Online
Και ας έλθουμε στο προκείμενο.


Από τον Νοέμβριο του 2019, μετά από συζητήσεις, εγκρίναμε και δώσαμε εντολή στον Δήμαρχο να υπογράψει σύμβαση τριών (3) μηνών 24.000 ευρώ για την αποκομιδή συσσωρευμένων μπαζών 1000 τόνων περίπου. Κατανοήσαμε την ανάγκη, το επείγον, καθώς και τον κίνδυνο που υπήρχε. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να βρει λύσεις για μετά το πέρας της σύμβασης. Έκανε αποδεκτή την πρότασή μας για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης με μία επικοινωνιακή καμπάνια, η οποία και έγινε. 

Όμως είχε δεσμευτεί να οργανωθεί άλλος τρόπος αποκομιδής με σκεπτικό την αγορά δικού μας τράκτορα που κοστολογείται περίπου 120.000-140.000 ευρώ με αποτέλεσμα να είναι δικό μας. Η απόφαση όμως που ήθελαν να περάσουν ήταν να δοθεί νέα εργολαβία με κόστος 50.000 ευρώ για ένα χρόνο. Αν προσθέσουμε και τα 25.000 ευρώ της πρώτης εργολαβίας μαζεύεται ένα ποσό της τάξεως των 75.000 ευρώ. Δηλαδή σχεδόν η αγορά του αναγκαίου φορτηγού. Αναρωτιέμαι ποιος ιδιωτικοποιεί και μάλιστα ψευδόμενος στους δημότες του και τους εργαζόμενους; Κάποιος που δεν κρύβει την ανάγκη συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα; ή αυτός που ψεύτικα μιλάει για κοινωνικό χαρακτήρα και κάνει το εντελώς αντίθετο.

Στα πέντε (5) και πλέον χρόνια αυτής της διοίκησης το ψέμα πάει σύννεφο.
Η έννοια της συναίνεσης έχει να κάνει με τοποθετήσεις αναπληρωματικών μελών ευχαριστώντας παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης και μάλιστα προτείνοντας τα μέλη με αντιδεοντολογικό τρόπο αντί να τα προτείνουν οι επικεφαλείς τους. Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι η υπεροψία με την απάντηση που δίνουν σε πολίτες όταν τολμήσουν εκείνοι να ζητήσουν για την γειτονιά τους το αυτονόητο, τους λένε πώς τους ψήφισαν. Η απάντηση αβίαστη. Ας μην μας ψηφίζατε.

Αποτέλεσμα. Τίποτα από όσα δεσμεύτηκε δεν έκανε.
Αντίθετα. Ψήφισε μόνη της (η διοίκηση) την εκχώρηση στον ιδιώτη της αποκομιδής. Ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία. Δεν μάζεψε τα προηγούμενα (ακολουθούν Φώτο Ιανουάριος 2020 και Απρίλιος 2020), δεν προμηθεύτηκε Μέσα (Φορτηγό).
Άντε και σε άλλες συναινετικές συνεννοήσεις.

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

Βύρωνας, 28/04/2020

                                                                                                                   ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου