Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Πόσο έτοιμος είναι ο Δήμος Βύρωνα για την επανέναρξη των Δημοτικών, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Παιδικών Σταθμών


Πόσο έτοιμος είναι ο Δήμος Βύρωνα
για την επανέναρξη των Δημοτικών, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Παιδικών Σταθμών;

Μάλλον ανέτοιμος παρουσιάζεται ο Δήμος Βύρωνα, -παρά τα όσα δηλώνει η δημοτική αρχή- για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγο του κορονοϊού, με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών. 
Όταν το παιδί ξεκινάει το Δημοτικό | Κωτσόβολος Blog

   Ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας, την τήρηση των αποστάσεων ιδιαίτερα σε ορισμένα νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς  και όχι μόνο, παρά τα όσα προβλέπονται στις Π.Ν. Περιεχομένου και στις οδηγίες του  Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας- ΕΟΔΥ - και είχε την υποχρέωση έγκαιρα να ενεργήσει και να πάρει τα αναγκαία μέτρα.
Τα Γυμνάσια και  Λύκεια ήδη λειτουργούν και  από την Δευτέρα 1η   Ιουνίου ξεκινούν Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Παιδικοί σταθμοί των οποίων η λειτουργία είχε ανασταλεί,  για την αποφυγή της διασποράς της μετάδοσης του κορονοϊού COVID-19.

Ο Δήμος Βύρωνα με καθυστέρηση ξεκινά την διαδικασία πρόσληψης καθαριστριών- καθαριστών  με δίμηνη σύμβαση,  για να διατεθούν στη συνέχεια και για τον καθαρισμό σε Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. Άρα δεν θα βρίσκονται την Δευτέρα 1η Ιουνίου με το άνοιγμα των σχολείων στη στην θέση τους.

Με ανακοίνωση του 29-5 ο Δήμος ενημερώνει ότι για την υποβολή αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι για τις συμβάσεις αυτές καθώς και για πέντε εργάτες κήπων  και δυο φύλακες παιδικών χαρών, μπορούν να απευθύνονται στο Δημαρχείο Βύρωνα, μέχρι την Τρίτη 2 Ιουνίου. Και ότι  η επιλογή των ενδιαφερομένων θα γίνει ……με σειρά προτεραιότητας και τίποτα άλλο. 
Το κατά πόσο  μπορεί το ……κατά σειρά προτεραιότητας να είναι μια διαφανή και αδιάβλητη διαδικασία πρόσληψης  μόνο οι  άρχοντες της διοίκησης του Δήμου το γνωρίζουν. Όπως αυτοί γνωρίζουν πως έγιναν και με ποια κριτήρια και οι προσλήψεις τετράμηνων συμβάσεων στη διάρκεια της πανδημίας.

Οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Ο ΕΟΔΥ έδωσε οδηγίες για τη λειτουργία σε Δημοτικά-Νηπιαγωγεία-Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα μέτρα που πρέπει να υπάρχουν και για την  ενημέρωση των εκπαιδευτικών και του λοιπού προσωπικού.
Οι προδιαγραφές που ορίζονται  συντάχθηκαν με την ειδική επιτροπή λοιμωξιολόγων, εστιάζουν μεταξύ άλλων σε θέματα που αφορούν στην τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής και αποστάσεων (1,5 μέτρου μεταξύ των παιδιών), την προσέλευση και τη μεταφορά των παιδιών, τον επιμερισμό τους σε μικρές ομάδες ανά τμήμα και τη χρήση εξοπλισμού και παιχνιδιών. Τέλος, η εγκύκλιος περιλαμβάνει πρωτόκολλο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος, για την αποφυγή της αναστολής λειτουργίας δομών. Μένει να δούμε στην πράξη εάν όλα αυτά από την Δευτέρα  θα τηρηθούν στο ακέραιο σε δημοτικά, νηπιαγωγεία, δημοτικούς παιδικούς σταθμούς  στο Δήμο Βύρωνα,  ή  αν πολλά από αυτά, θα μείνουν στα χαρτιά ανεφάρμοστα.  

Η δημοτική αρχή λειτούργησε άλλη μια φορά με ανεπαρκή και καθυστερημένα αντανακλαστικά και στο και δέκα. Δηλαδή εκ των υστέρων.  Ενώ γνώριζε και τις ανάγκες που υπάρχουν  και τις Π. Ν. Περιεχομένου τις οποίες κάνει χρήση  υλοποιώντας την πολιτική της κυβέρνησης, δεν προχώρησε έγκαιρα ώστε να βρίσκονται οι καθαρίστριες στη θέση τους με το άνοιγμα των σχολείων και ενδεχομένως και ποιο πριν για να κάνουν τις αναγκαίες προετοιμασίες.

Όπως γνωρίζει ότι οι ανάγκες των σχολείων όλων των βαθμίδων και των παιδικών σταθμών για καθαριότητα είναι καθημερινές και μόνιμες και δεν αντιμετωπίζονται με προσωρινές συμβάσεις δίμηνης, τετράμηνης διάρκειας. Ούτε με συμβάσεις τύπου  γαλέρας όπως είναι αυτές που υπογράφουν οι σχολικές επιτροπές και πληρώνονται οι καθαρίστριες- με ψίχουλα-ανάλογα με τον αριθμό των αιθουσών που καθαρίζουν. Χρειάζονται καθαρίστριες με μόνιμη σχέση εργασίας για να υπάρχει η αναγκαία καθαριότητα στη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
 Αλλά το μόνιμο προσωπικό είναι κάτι  που δημιουργεί ανατριχίλα σε κυβέρνηση Ν.Δ και δημοτική αρχή –ΣΥΡΙΖΑ- Κατωπόδη, που λειτουργούν ως αλληλοσυμπληρούμενα συγκοινωνούντα δοχεία στην επιβολή των αντιλαϊκών πολιτικών στην τοπική κοινωνία.

 Εξάλλου κυβέρνηση και δημοτική αρχή ετοιμάζονται να υλοποιήσουν το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Ένα πρόγραμμα υπερεκμετάλλευσης και ανακύκλωσης των ανέργων με τον κατώτατο πενιχρό μισθό που καταβάλει ο ΟΑΕΔ και θα διατεθούν στο Δήμο Βύρωνα πάνω από 160 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων για οκτώ μήνες,  χωρίς μισθολογικό κόστος για το Δήμο. Μόνιμο προσωπικό θα προσλάβουν;

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου