Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης να αναθέτει δουλειές σε ιδιώτες.


ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης να αναθέτει δουλειές σε ιδιώτες.
 Αυτή την φορά με απευθείας ανάθεση  για τον ηλεκτροφωτισμό, αφού πρώτα  άφησαν  την πόλη στο σκοτάδι.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ.  έχει βρει έναν καλό σύμμαχο στην πολιτική της,  στο πρόσωπο της δημοτικής αρχής του Δήμου και μάλιστα με αριστερό προσωπείο.
 


Δεν είναι πρώτη φορά που ο Δήμαρχος της πόλης κ. Κατωπόδης αναθέτει δουλειές σε ιδιώτες με αναθέσεις συμβάσεων. Η δικαιολογία γνωστή, δεν υπάρχει προσωπικό, δεν μπορούν οι υπηρεσίες να παρέχουν αυτή την εργασία.
 Ίσως αυτό να αποτελούσε δικαιολογία για ορισμένους, εάν η δημοτική αρχή είχε εκλέγει πρόσφατα και είχε βρει μια διαμορφωμένη κατάσταση που θα χρειαζόταν να την αντιμετώπιση ως έκτακτη ανάγκη.
Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση  της δημοτικής αρχής ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, αφού ο συγκεκριμένος Δήμαρχος κ. Κατωπόδης  και η παράταξη του ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ διοικεί το Δήμο έξι χρόνια και έχει επανεκλεγεί με μικρό ποσοστό βοηθούντος και του εκλογικού νόμου.                                                    Είχε όλο το χρόνο να ασκήσει μια πολιτική ενίσχυσης των υπηρεσιών του Δήμου με προσωπικό, μηχανήματα κλπ, έτσι ώστε  να μην χρειάζεται να αναθέτει εργασίες σε ιδιώτες. Δεν το έκανε όμως  και δεν το κάνει. Τυχαία;
Να επισημάνουμε ότι με το επιχείρημα της αποκατάστασης έκτακτων βλαβών δημοτικού φωτισμού  είχαν γίνει  δυο αναθέσεις τον Οκτώβριο του 2019.
Διαβάζουμε    (https://diavgeia.gov.gr/f/dimosbyrona) δύο αποφάσεις του Δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη που αφορούν στην ανάθεση εργασιών αποκατάστασης έκτακτων βλαβών δημοτικού φωτισμού, στην εταιρεία Δόμηση Τεχνική Ε.Π.Ε, Τεχνική Εταιρεία που υπέβαλε την πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά. Η πρώτη απόφαση αφορά στην αποκατάσταση του φωτισμού στις οδούς και τις πλατείες του Δήμου, όπου έχουν εντοπιστεί προβλήματα ή έχουν υποδειχθεί από τους πολίτες και αφορά κονδύλι ύψους 24.188,68€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%.
Η δεύτερη απόφαση αφορά στην άμεση αποκατάσταση του κατάλληλου ηλεκτροφωτισμού (LED) στα κλειστά γήπεδα του Δήμου Βύρωνα (Μυρακτής, Κλειστό Γυμναστήριο Εργάνης, 2ο Αθλητικό Κέντρο Βύρωνα, Κλειστό Γυμναστήριο Καρέα) και αφορά κονδύλι 24.500€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%.
Στις 27 Μαΐου 2020 ο κ. Δήμαρχος υπογράφει  και την τρίτη απόφαση  ανάθεσης σε ιδιώτη. Η συνολική αξία της ανάθεσης θα ανέλθει έως του ποσού των 24.428,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%.
 Συνολικά οι τρεις αναθέσεις κόστισαν στους βωρωνιώτες  περίπου 73.116 ευρώ.
Είναι βέβαιο ότι με τα αντίστοιχα χρήματα θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί  τεχνίτες ηλεκτρολόγοι όχι μόνο για την αποκατάσταση των βλαβών αλλά και για την συντήρηση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού έτσι ώστε η πόλη να μην βυθίζεται στο σκοτάδι.
Η δημοτική αρχή συνεχίζει και εξακολουθεί  παρά τα όσα διατυμπανίζει, μια πολιτική απαξίωσης των υπηρεσιών, μια πολιτική απραξίας πολλές φορές,  έτσι ώστε να δημιουργούνται οι συνθήκες για το επόμενο βήμα της πολίτικης της,  που είναι η είσοδος ιδιωτικών εταιριών στο Δήμο, η ιδιωτικοποίηση. Να μοιράζονται δουλειές αντί να στελεχώνονται οι υπηρεσίες του Δήμου. Η κυβέρνηση της Ν.Δ.  έχει βρει έναν καλό σύμμαχο στην πολιτική της,  στο πρόσωπο της δημοτικής αρχής του Δήμου και μάλιστα με αριστερό προσωπείο.

Αυτή η πολιτική της δημοτικής αρχής έχει επανειλημμένα καταγγελθεί από το σωματείο εργαζομένων, το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, παρόλα αυτά συνεχίζεται. Πρόκειται για μια πολιτική επιζήμια για τους πολίτες, το δημόσιο χαρακτήρα του Δήμου και χρειάζεται να βρει την αντίσταση όλων.  Απαίτηση όλων πρέπει να είναι να σταματήσουν οι αναθέσεις- συμβάσεις με ιδιώτες.
Ο Δήμος χρειάζεται πολιτική προς όφελος των πολιτών και όχι των ιδιωτών.      
Διαβάστε μια ακόμη - την πρόσφατη- ανάθεση του κ. Δημάρχου σε ιδιώτη.
  

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου