Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης


ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ την  Δευτέρα 11 Μάη το Δημοτικό Συμβούλιο.

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης την Δευτέρα 11 Μαΐου μέσω τηλεδιάσκεψης . Ανάμεσα στα θέματα που ξεχωρίζουν είναι  το θέμα για τον οργανισμό των υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα.  Οι δημοτικές παρατάξεις έχουν θέση διάφορα ερωτήματα και ψηφίσματα για να συζητηθούν.

 Δημοσιεύουμε τις δύο ερωτήσεις και ένα ψήφισμα που μας στάλθηκαν . Από την παράταξη του κ. Σωτηρόπουλου ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ και το ψήφισμα που έχει καταθέσει  η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  για την προστασία του Υμηττού και του περιβάλλοντος. Καθώς και την ερωτηση της παραταξης του κ. Γώγου Χρήστου ΝΕΑ ΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ. 
 Πολίτες του Βύρωνα: Η δημοτική αρχή του Δήμου Βύρωνα δεν διαθέτει ...

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΥΡΩΝΑ
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Της δημοτικής παράταξης με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ : ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»
Θέμα : «Κακοτεχνίες ασφαλτοστρώσεων και μπετοστρώσεων σε δρόμους της πόλης μας»
*********
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Όπως γνωρίζετε, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου των ασφαλτοστρώσεων και μπετοστρώσεων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας που εκτελείται στους δρόμους της πόλης μας, διαπιστώθηκαν από όλους σοβαρότατες κακοτεχνίες και υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από δημοτικές παρατάξεις, φορείς και κατοίκους. Στις 30 Απριλίου 2020 η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι, επειδή σε κάποιες ασφαλτοστρώσεις διαπιστώθηκαν κακοτεχνίες που οφείλονται σε αστοχία υλικού σχετική με την σύσταση και την ποσότητα της ασφάλτου που χρησιμοποιήθηκε, ο Δήμος (ορθά) αρνήθηκε την παραλαβή των έργων και απαίτησε την επανάληψή τους.
Ενόψει των ανωτέρω, ερωτάσθε και παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε κατά τα άρθρα 61 παρ. 3 του ν. 3852/2010 και 86 παρ. 1 περιπτ. θ` του ν. 3463/2006:
1)                      Σε πόσες και ποιες από τις οδούς που συμπεριλαμβάνονται στην επίμαχη εργολαβία ζητήθηκε η επανάληψη των έργων λόγω κακοτεχνιών και σε πόσες και ποιες από τις οδούς τα εκτελεσθέντα έργα θεωρούνται ποσοτικά και ποιοτικά επαρκή;
2)                      Οι διαπιστωθείσες κακοτεχνίες και το απαίτηση για επανάληψη των έργων λόγω κακοτεχνιών αφορούν μόνο κακής ποιότητας ασφαλτοστρώσεις ή και μπετοστρώσεις, καθώς και άλλες κακοτεχνίες (κάλυψη φρεατίων, κάλυψη ή καταστροφή ρείθρων κλπ);
Τέλος, αιτούμαστε παράλληλα να μας χορηγηθούν αντίγραφα της αλληλογραφίας για το θέμα αυτό μεταξύ του Δήμου και της εργολήπτριας εταιρίας.
Βύρωνας, 8 Μαΐου 2020
Οι ερωτώντες δημοτικοί σύμβουλοι
Αλέξης Σωτηρόπουλος, Νεκτάριος Αποστολάκης, Ορέστης Καππάτος, Θανάσης Κλειάσιος, Θανάσης Οικονόμου,Λευτέρης Τριανταφύλλου.

Ο ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ ΧΑΡΙΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ - Σκληρή κριτική από Αλ ...
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΥΡΩΝΑ
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Της δημοτικής παράταξης με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ : ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»
Θέμα : «Ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους κατά την περίοδο ισχύος των μέτρων για τον κορονοϊό COVID-19»
*********
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Όπως γνωρίζετε, ένας από τους κλάδους που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τα μέτρα προστασίας της κοινωνίας μας από τον κορονοϊό COVID-19 είναι και εκείνος των καταστημάτων της εστίασης και των καφετεριών-μπαρ. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης τα καταστήματα αυτά προβλέπεται να επαναλειτουργήσουν από 1/6 και μετά, υπό αυστηρά μέτρα μόνο σε εξωτερικούς χώρους με ελάχιστη απόσταση των τραπεζιών τα 2 μέτρα και με 4 άτομα το πολύ ανά τραπέζι.
Είναι προφανές ότι – ακόμη και αν παραβλεφθεί η ψυχολογική περίοδος προσαρμογής όλων στην νέα πραγματικότητα - με τους ανωτέρω όρους αφενός πολλές επιχειρήσεις θα είναι μη βιώσιμες και αφετέρου το αντίτιμο που καταβάλλουν στο Δήμο για την χρήση κοινόχρηστων χώρων με την τοποθέτηση σ` αυτούς τραπεζοκαθισμάτων δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες που το διαμόρφωσαν (χρήση των παραχωρηθέντων τ.μ. από πολύ λιγότερους πελάτες).
Ενόψει των ανωτέρω και προς ενίσχυση των επιχειρήσεων αυτών και της τοπικής οικονομίας, με διασφάλιση των θέσεων εργασίας, όπως έχει αναφερθεί από επίσημες κυβερνητικές πηγές, εξετάζεται η μείωση των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων ή εναλλακτικά η επέκταση των τ.μ., των οποίων δύναται να κάνει χρήση κάθε επιχείρηση με το ίδιο ποσό δημοτικών τελών. Θα επιδιωχθεί έτσι να διατηρηθεί κατά το δυνατόν η ίδια δυναμική που είχαν τα καταστήματα αυτά πριν την κρίση, ήτοι ο ίδιος τζίρος και ιδανικά ο ίδιος αριθμός πελατών. Μάλιστα, έχει προταθεί ως μέτρο και εξετάζεται η παροχή δυνατότητας να κλείνουν ορισμένοι δρόμοι μετά τις 8:00 μ.μ. για την ανάπτυξη σ` αυτούς τραπεζοκαθισμάτων.
Επειδή το άνοιγμα των καταστημάτων αυτών, με τα σημερινά δεδομένα, προσδιορίζεται σε περίπου 20 ημέρες και η λήψη μέτρων  είναι αναγκαία για την ενίσχυση των σχετικών επιχειρήσεων με σεβασμό στις υγειονομικές υποδείξεις των ειδικών, ερωτάσθε και παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε κατά τα άρθρα 61 παρ. 3 του ν. 3852/2010 και 86 παρ. 1 περιπτ. θ` του ν. 3463/2006:
3)                      Αν υπάρχει καταγραφή ή εκτίμηση από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου των περιπτώσεων εκείνων και σε καταφατική περίπτωση της έκτασης που μπορεί προσωρινά κατά τους προσεχείς θερινούς μήνες να γίνει επέκταση των τ.μ. κοινόχρηστων χώρων που σε κάθε περίπτωση έχουν παραχωρηθεί προς χρήση με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων με παράλληλη όμως διασφάλιση της ακώλυτης άσκησης των δικαιωμάτων των πεζών και  σεβασμό των δημόσιων χώρων. Σε αρνητική απάντηση πότε προτίθεσθε να ξεκινήσετε την σχετική διαδικασία και πότε θα είστε σε θέση να πληροφορήσετε τόσο εμάς όσο και τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που και σε ποια έκταση μπορεί να γίνει τέτοια επέκταση των τ.μ. κοινοχρήστων χώρων που παραχωρούνται για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων πριν το άνοιγμα των συναφών επιχειρήσεων στις 1/6;
4)                      Εάν έχει εξετασθεί από τον Δήμο μας το ενδεχόμενο κλεισίματος ορισμένων δρόμων μετά τις 8:00 μ.μ. (ή και άλλη ώρα) για ανάπτυξη σ` αυτούς τραπεζοκαθισμάτων και σε καταφατική περίπτωση για ποιους δρόμους εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο και σε ποια έκταση;
5)                      Τι άλλα μέτρα προτίθεται να λάβει ο Δήμος για την ενίσχυση ή διευκόλυνση των επιχειρήσεων αυτών και συναφώς της τοπικής οικονομίας, την οποία στηρίζουν;
Βύρωνας, 8 Μαΐου 2020
Οι ερωτώντες δημοτικοί σύμβουλοι
Αλέξης Σωτηρόπουλος, Νεκτάριος Αποστολάκης, Ορέστης Καππάτος, Θανάσης Κλειάσιος, Θανάσης Οικονόμου,Λευτέρης Τριανταφύλλου

                                       ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Ανυπότακτη Αττική - Απόψεις Υποψήφιων ΔημάρχωνΨΗΦΙΣΜΑ
Θα ακυρώσουμε στην πράξη τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο της κυβέρνησης

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Ν.Δ. μετά την επίθεση που εξαπέλυσε εν μέσω πανδημίας σε εργασιακά- ασφαλιστικά δικαιώματα, δημοκρατικές – συνταγματικές ελευθερίες και δικαιώματα, συνεχίζει την επίθεσή της στοχοποιώντας το περιβάλλον.
Μετά από μια αναιμική και προσχηματική δημόσια διαβούλευση εν μέσω πανδημίας,  με τη βουλή να υπολειτουργεί και τον κόσμο κλεισμένο στα σπίτια του, η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Ν.Δ. κατέθεσε και ψήφισε  στη Βουλή σχέδιο νόμου με τον εύηχο τίτλο: «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις».
Αυτό που αποτυπώνεται στο σχέδιο νόμου, είναι το πλαίσιο που βάζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες για άρση κάθε προστασίας στο  περιβάλλον, διασφάλιση της επέκτασης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας σε αυτό για αύξηση της κερδοφορίας τους.
 Η προστασία του περιβάλλοντος θυσιάζεται στο βωμό των επενδύσεων και του ιδεολογήματος της ανάπτυξης, από τις αρνητικές συνέπειες των οποίων όχι δεν φαίνεται να έχουν διδαχθεί οι εκπρόσωποι της πολιτικής εξουσίας αλλά επιδιώκουν να τις μεγιστοποιήσουν.
Το νομοσχέδιο αυτό:
1. Καταργεί την προστασία στις περιοχές NATURA και με τον ορισμό τεσσάρων ζωνών νομιμοποιεί αστικές χρήσεις και ανοίγει το δρόμο  για την καταστροφή τους με τη δημιουργία λατομείων, ξενοδοχείων και εξορυκτικών δραστηριοτήτων κ.λ.π.

2. Εκθέτει σε κίνδυνο τις προστατευόμενες περιοχές, καταργώντας την αυτοτέλεια των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ).

3. Επιτρέπει την καταστροφή του περιβάλλοντος στο όνομα των κατά βούληση επενδυτικών σχεδίων, εκχωρώντας τον έλεγχο των μελετών (ΜΠΕ) σε ιδιώτες και επιβάλλοντας ασφυκτικές προθεσμίες για γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών.

4. Προωθεί την αλόγιστη επέκταση των βιομηχανικών ΑΠΕ, κυρίως των αιολικών, που έχουν ήδη προκαλέσει υποβάθμιση του περιβάλλοντος και οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών, για την εξασφάλιση υπερκερδών των επενδυτών.

5. Νομιμοποιεί τα αυθαίρετα και παράνομες χρήσεις εντός δασικών εκτάσεων  και κατά περίπτωση εντός υγροτόπων και ρεμάτων.
6. Παρακάμπτει νόμους και συλλογικά όργανα που αφορούν τη διαχείριση των απορριγμάτων και με μια απλή υπουργική απόφαση,  δίνει εν λευκώ εξουσιοδότηση και νομιμοποιεί την ασυδοσία της εκτελεστικής εξουσίας, με την επίκληση λόγων δημοσίου συμφέροντος.
7. Παραβιάζει Συνταγματικές διατάξεις, Ευρωπαϊκές οδηγίες και Διεθνείς συμβάσεις.
8. Η  «προσωρινή» νομιμοποίηση  των ΣΜΑ, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την λογική της αποκεντρωμένης διαχείρισης των αποβλήτων, λειτουργεί σε βάρος της ανακύκλωσης και συντηρεί την κυριαρχία των σύμμεικτων και των εργολαβικών συμφερόντων.
9. Αφαιρούνται σημαντικές αρμοδιότητες από τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης και μεταφέρονται σε πιο κλειστά και ελεγχόμενα, χωρίς την ουσιαστική παρέμβαση των πολιτών. Για να εξυπηρετηθούν οι απαιτήσεις των εργολάβων στη διαχείριση των απορριμμάτων, απαξιώνει τα δημοτικά και μεταφέρει την αρμοδιότητα έγκρισης των Τ.Σ.Δ.Α. στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Μαζί με τα δωράκια στους «επενδυτές» και μεγαλοεπιχειρηματίες και τη νομιμοποίηση των περιβαλλοντικών παραβάσεών τους,  η κυβέρνηση της Ν.Δ., με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, διπλασίασε το μισθό των μεγαλοστελεχών της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων στα 8.314 €. Σε μια κοινωνία που μετά από δέκα χρόνια μνημονιακής φτώχειας και λιτότητας, εν μέσω πανδημίας, που εργαζόμενοι οδηγούνται σε αναστολή ή εκ περιτροπής εργασία, στην ανεργία και στη μείωση των εισοδημάτων τους, η κυβέρνηση της  Ν.Δ. προκαλεί το λαϊκό αίσθημα και αναδεικνύει με προκλητικότητα ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί.
Για το δήμο Βύρωνα πέραν των άλλων οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για το περιβάλλον,  αφού στο άρθρο 92 νομιμοποίησε τον παράνομο Σταθμό Μεταφόρτωσης στον Υμηττό,  που βρίσκεται στη ζώνη απόλυτης προστασίας, μετατρέποντας το βουνό σε ένα σκπουπιδότοπο και πεδίο κερδοφορίας επιχειρηματικών συμφερόντων.
Το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα δηλώνει την αντίθεσή του στο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση και δηλώνει ότι θα τον ακυρώσει στην πράξη.
Δεσμεύεται ότι:
-Το Τ.Σ.Δ.Α. του Βύρωνα θα διασφαλίζει την ενίσχυση της ανακύκλωσης και τη μείωση του όγκου των σύμμεικτων απορριμμάτων. Θα συζητηθεί και θα εγκριθεί στο δημοτικό συμβούλιο και όχι στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, καταργώντας στην πράξη το νόμο που δίνει υπερεξουσίες σε επιτροπές.
-Θα σταματήσει τη λειτουργία του Σ.Μ.Α. Βύρωνα και θα τον απομακρύνει άμεσα από ον ορεινό όγκο του Υμηττού.
-Θα λύσει τις συμβάσεις που έχει υπογράψει με τις ιδιωτικές εταιρείες για τη μεταφορά αδρανών υλικών, ηλεκτρικών συσκευών και εγκαταλελειμμένων οχημάτων.
-Θα προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και στην προμήθεια όλου του αναγκαίου μηχανολογικού εξοπλισμού, για να υποστηρίξει το δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών.

Τάσος Μαυρόπουλος δημοτικός σύμβουλος ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ

 
Η ώρα της εξόδου έφτασε. Η καραντίνα τελείωσε και τώρα πρέπει όλοι να σταθούμε κοντά σ' αυτούς που πραγματικά "υποφέρουν". Μετά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που όλοι βιώσαμε, ήρθε η ώρα της κοινωνικοποίησής μας. Φυσικά αυτή συνοδεύεται από την έξοδό μας και τη χρήση των μαγαζιών τα οποία πρέπει να στηρίξουμε.

Πρέπει να δείξουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στην τοπική αγορά. 
  1. Ψωνίζουμε από αυτά, τα στηρίζουμε, δεν φεύγουμε μακριά από την πόλη μας, από την αγαπημένη περιοχή μας,  τον Βύρωνα μας. 
  2. Η εισήγησή μας στο Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας είναι η πλήρης αναστολή χρέωσης των τελών κατάληψης χώρων εστίασης για όλα τα μαγαζιά, για το διάστημα Ιουνίου-Ιουλίου και Αυγούστου. 
  3. Είναι άμεση ανάγκη αυτή τη στιγμή να εκχωρήσει επιπλέον χώρο σε αυτά τα καταστήματα με σκοπό να καλύψει τη διαφορά σε τετραγωνικά. Μετά το τέλος της "κατάστασης ανάγκης" που έχει προκύψει, είναι φυσιολογικό ότι θα επανέλθουν στα προηγούμενα δηλωθέντα μέτρα.
Τώρα όμως πρέπει να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, αυτούς που μας πιστεύουν και αυτούς που περιμένουν από εμάς.

Όλοι μαζί. Να δείξουμε την προτίμησή μας και κυρίως την αγάπη μας στα καταστήματα της περιοχής μας, στον χώρο της εστίασης.

Ας κάνει ο Δήμος το πρώτο βήμα. Οι συμπολίτες μας θα μας ακολουθήσουν και όλοι μαζί θα κρατήσουμε τον Βύρωνα μας όρθιο σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου