Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Αναδημοσίευση: Σοβαρά επεισόδια στη Βραζιλία κατά διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την αύξηση των εισιτηρίων στα ΜΜΜ

Την στιγμή που στη χώρα μας «χωνεύεται» η φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του λαού

Σοβαρά επεισόδια στη Βραζιλία

κατά διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Σάου Πάουλου της Βραζιλίας προκειμένου να διαλύσουν ομάδα βίαιων διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εικόνες που μετέδωσαν βραζιλιάνικα ΜΜΕ απεικονίζουν ολιγομελείς ομάδες μασκοφορεμένων νεαρών να πετούν πέτρες και να συγκρούονται με αστυνομικούς στο κέντρο της πόλης με φόντο δεκάδες οδοφράγματα.


Οι διαδηλωτές έσπασαν παράθυρα λεωφορείων και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε υποκαταστήματα τραπεζών. 



Οι Βραζιλιάνοι είναι εξοργισμένοι με τα νέα μέτρα και τις αυξήσεις, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός στη Βραζιλία ήδη έχει ξεπεράσει το 10%, τη στιγμή που περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο άτομα έχουν χάσει τη δουλειά τους από τον Νοέμβριο του 2014 ως τον Νοέμβριο του 2015.

Οι Αρχές δεν προέβησαν σε ανακοινώσεις για συλλήψεις ή τραυματισμούς.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου ομάδα διαδηλωτών συγκρούστηκε με αστυνομικούς για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Οι διαδηλώσεις και οι ταραχές καταγράφονται την ώρα που η κεντροαριστερή πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ, η δημοτικότητα της οποίας έχει κατακρημνιστεί λόγω της ύφεσης και της έρευνας για τεράστια σκάνδαλα διαφθοράς στα οποία εμπλέκονται μέλη της κυβερνητικής συμμαχίας, βρίσκεται αντιμέτωπη με διαδικασίες αποπομπής της από τον θώκο στο Κογκρέσο.

Ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν ότι οι διαθέσεις στους δρόμους έναντι της κυβέρνησης της Ρούσεφ δεν αποκλείεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εξελισσόμενη πολιτική σύγκρουση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο.   Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου