Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Μία -ενδεικτική προθέσεων- συνέντευξη της αναπληρώτριας υπουργού εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου



Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

"Για να αντιμετωπιστεί η ανεργία και για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να επικρατήσει η λογική και όχι αριστερή ή δεξιά πολιτική και αυτό επιδιώκει ο Σύριζα".

"Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας θα συνεχιστούν και σε καμία περίπτωση δεν θα παρέχουν μόνιμη σταθερή εργασία".

Mε συνέντευξη της στο τηλεοπτικό σταθμό Έψιλον -24/1/2016- η αναπληρώτρια υπουργός εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου υπεύθυνη για την αντιμετώπιση της ανεργίας, προσπάθησε να αμβλύνει την δυσαρέσκεια των ανέργων απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, αλλά και να καθησυχάσει το 1,2 εκατ. ανέργους λέγοντας ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν προγράμματα για διάφορες κατηγορίες - ηλικιακά- ανέργων.

Η υπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένη γατί δημιουργήθηκαν όπως υποστήριξε 1.000.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα το 2015, κυρίως στον τομέα του τουρισμού και του εμπορίου, όταν ο εφιάλτης της ανεργίας μαστίζει κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια.. Ενώ παρουσίασε την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της απασχόλησης και τις πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον. 

"Για να αντιμετωπιστεί η ανεργία και για να υπάρξει ανάπτυξη, πρέπει να επικρατήσει η λογική και όχι η αριστερή ή η δεξιά πολιτική -και αυτό επιδιώκει ο Σύριζα" τόνισε η υπουργός. Υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης και του υπουργείου εργασίας ανακοινώνοντας ότι θα υπάρξουν νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ενώ σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή επιτροπή θα συζητηθεί ο χρόνος διάρκειας τους. Ξεκαθάρισε πως τα προγράμματα αυτά σε καμία περίπτωση δεν θα παρέχουν σταθερή εργασία, απαντώντας στο αίτημα σωματείων και εργαζομένων στα πεντάμηνα που απαιτούν μόνιμη σταθερή εργασία και όταν τελειώνουν τα προγράμματα να μπορούν να παίρνουν το επίδομα ανεργίας. "Παίζουν κάποιοι με τον πόνο των ανθρώπων όταν ζητάνε σταθερή εργασία" ανέφερε η υπουργός και τόνισε υπερασπιζόμενη τα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης των ανέργων που ανακυκλώνουν την ανεργία, λέγοντας ότι "να δούμε εάν θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια", αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παρέχουν μόνιμη σταθερή εργασία .


Αναφέρθηκε στην κοινωνική οικονομία και τα συνεταιριστικά σχήματα επιχείρησης που σήμερα λειτουργούν πάνω από 600 τέτοιες επιχειρήσεις και ανακοίνωσε έναν κουμπαρά -όπως είπε- που θα στηριχτεί κυρίως από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας. Το επόμενο διάστημα θα δοθεί για διαβούλευση σχέδιο νόμου που θα αναφέρεται στην ενίσχυση του τομέα της κοινωνικής οικονομίας. 

Ερωτώμενη για τις κινητοποιήσεις διαφόρων κοινωνικών φορέων που απαιτούν την απόσυρση της πρότασης της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, σημείωσε ότι "ο κόσμος καλά κάνει και κινητοποιείται. Η κυβέρνηση έχει την πόρτα και τα αυτιά της ανοικτά για να ακούει. Ευελπιστώ ότι θα βρεθεί μέσα στην εβδομάδα μια λύση", ανέφερε. Δεν είπε όμως πως θα αντιμετωπιστεί η ανεργία και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας όταν το όριο ηλικίας για να συνταξιοδοτηθεί ένας εργαζόμενος ανήλθε από την κυβέρνηση Σύριζα στα 67 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου