Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Το ελεγκτικό συνέδριο μπλοκάρει την ανάπλαση των προσφυγικών στον Καρέα

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Το Ε' Κλιμάκιο με την υπ’ αριθμ. 452/2018 πράξη του έκρινε ότι είναι ελλιπής η αιτιολόγηση του Πρακτικού 3 αναφορικά με την αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών των υποψηφίων. 

Με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018 συζήτησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βύρωνα την ανάγκη λήψης απόφασης για την άσκηση ένδικων μέσων / υποβολή αίτησης ανάκλησης της 452/2018 Πράξης του Ε΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενώπιον του VI Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου 

Η οικονομική επιτροπή μετά από συζήτηση και λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και τη Γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου αποφάσισε κατά πλειοψηφία (απείχε ο κ. Τριανταφύλλου Ελευθέριος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Σωτηρόπουλου) να εγκρίνει: 

1. Την άσκηση του ενδίκου μέσου/βοηθήματος της αίτησης ανάκλησης της υπ’ αριθμ. 452/2018 Πράξης του Ε' Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώπιον του VI Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Τμήματος. 

2. Να εξουσιοδοτήσει τους νομικούς του Δήμου να παρασταθούν ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου (VI Τμήμα) κατά την δικάσιμο της αίτησης ανάκλησης της υπ’ αριθμ. 452/2018 Πράξης του Ε' Κλιμακίου του Ελεγκτικού 

Η δημοτική αρχή έχει επενδύσει πολιτικά πάνω στην συγκεκριμένη ανάπλαση και τώρα αισθάνεται εκτεθειμένη και ανησυχεί για τις περεταίρω εξελίξεις. Την Τρίτη 26 Ιουνίου είχε ενημερώσει τους κατοίκους και τους φορείς του Καρέα για το έργο «Ανάπλαση της περιοχής των προσφυγικών του Καρέα», ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.992.655 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και υλοποιείται από το Δήμο Βύρωνα. 

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, στην ενημέρωση των φορέων και των κατοίκων της περιοχής, είχε αναφέρει ότι οι εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν επιλύουν μια σειρά από σημαντικά προβλήματα πολλών ετών, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και την περιοχή του Καρέα. 

Με την συγκεκριμένη πράξη του ελεγκτικού που κρίνει ως ελλιπής την αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών των τεχνικών εταιρειών, τα πράγματα εμπλέκονται. Δημιουργούνται ερωτήματα για το διαγωνισμό και τίθεται σε αμφιβολία η εξέλιξη ως και η πραγματοποίηση της ανάπλασης των προσφυγικών στον Καρέα. 

Διαβάστε εδώ πως η συλλογικότητα ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ είχε αναφερθεί για το θέμα αυτό . 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 11 Σεπτέμβρη 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου